• 8
  • 5
  • 9
  • 2
  • 4
  • 1
przepisów z 6083 blogów

sos śmietanowo- koperkowy

Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Sos śmietanowo-koperkowy

Sos śmietanowo-koperkowy 10970

0
Penne z sosem pomidorowym » Sos śmietanowo-koperkowy Składniki: 1 mała śmietana pół pęczka koperku sól pieprz Koperek drobno siekamy, dodajemy do śmietany, solimy i doprawiamy mocno pieprzem,mieszamy Zobacz więcej
Dziś na obiad mój syn zażyczył sobie klopsa, którego już downa u nas nie było. Sam klops jest dość suchy więc zrobiłam do niego bardzo ekspresowy sos. Strasznie nam zasmakował, nie wiem czy czasami Zobacz więcej
Sos śmietanowo - koperkowy to idealny sos do ryb, choć sprawdza się również jako sos do mięs. Ostatnio robiłem grilla i tam też sos pasował. Sos śmietanowo - koperkowy jest bardzo łatwy i szybki do Zobacz więcej
Lubię gulasze , są takie nieprzewidywalne , wystarczy dodać do mięsa różne zioła , przyprawy i za każdym razem mamy inny smak , coś cudnego ! Dziś moje kubki smakowe skierowały się w stronę Zobacz więcej
mojego ideału... Choć to nie do końca to samo, smakowało bardzo dobrze, skoro nawet mama na diecie zjadła podwójną porcję ;) Prezentuję więc klopsy w sosie śmietanowo-koperkowym. Składniki: ok. 1 kg Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego, 1 kajzerka do namoczenia, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka drobno posiekanego koperku, 2-3 łyżki śmietany do zabielenia sosu, 1 łyżeczka mąki do Zobacz więcej
Podobno jakiś post ostatnio był, musi być więc jakaś rybka ;). Do przepisu użyłem Soli - ryba podobna do Pangi, z tą różnicą, że ta naprawdę jest rybą, a nie tylko ją udaje. Na jedną osobę: - kawałek Zobacz więcej
Kurki… małe, żółte i tak pyszne, że dałabym się za nie pokroić. Uwielbiam je zbierać i uwielbiam je jeść. Przygotowałam dzisiaj klasykę gatunku – kurki w śmietanie. Z zielonym dodatkiem. Koperkiem. Zobacz więcej
Bardzo, bardzo kremowe i koperkowe danie :) Zamiast smażonego kurczaka polecam wersję w śmietanowym sosie :) Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka + 2 skrzydełka sól, pieprz, przyprawa do kurczaka olej do Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
żaroodpornego wlewamy część sosu, układamy łososia i zalewamy go resztą sosu śmietanowo-koperkowego. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 40 minut (na ostanie 10 min zdejmujemy pokrywkę naczynia Zobacz więcej
. W 1 szklance gorącej wody rozpuszczany kostkę rosołową. Wlewamy do garnka z masłem i mąką, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewany powoli śmietanę i wsypujemy drobno posiekany koperek. Zobacz więcej
Składniki: 2 filety obojętnie jakiej białej ryby (panga, dorsz, mintaj) cytryna 1,5 szklanki śmietany gęstej do zup i sosów pęczek świeżego koperku pieprz, sól olej Wykonanie: Każdy filet kroimy na 3 Zobacz więcej
Ostatnio w sklepie widziałam gotowy sos koperkowy, ale był on bardziej majonezowy i żółty. Wybrałam więc zdrowszą wersję, przygotowaną samodzielnie w domu. Moim pomysłem jest dodanie octu jabłkowego, Zobacz więcej
Składniki: 2 uda kurczaka 200 ml słodkiej śmietany 1 łyżka mąki 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz, vegeta olej Wykonanie: Uda kurczaka podzielić na 4 części. Przyprawić i odstawić na 10 min. Zobacz więcej
Trafiła nam się duża ryba, a konkretnie szczupak. Oddałyśmy go w męskie ręce i powstało proste i pożywne danie. "Z cyklu zrobione przez nasze połówki: szczupak w sosie śmietanowo - koperkowym" Zobacz więcej
cebulę i posiekany czosnek. Całość przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 30-40 minut. Kiedy mięso będzie gotowe możemy przygotować sos. Wywar z duszonego mięsa mieszamy w Zobacz więcej
Ryba w sosie śmietanowo koperkowym. Bardzo szybki pomysł na obiad. Ryba może być mrożona. SKŁADNIKI 4 filety z dorsza moje były mrożone 1 paczka makaronu 1 duża śmietana 12 % pół kostki rosołowej 2 Zobacz więcej
trochę miejsca, więc zaczęłam od grztbów. Zresztą danie pasuje też na Wigilę. Składniki: około 1 kg grzybów leśnych ( u mnie mrożone podgrzybki ) 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 150 ml śmietany słodkiej Zobacz więcej
Dla miłośników śledzia. Subtelny w smaku. Składniki 500 g filetów śledziowych 1 l mleka 2 pęczki koperku 500 ml śmietany cebula cukier pieprz Przygotowanie Śledzie na całą noc zalewamy mlekiem. Zobacz więcej