sos śmietanowo majonezowy

Śledź w sosie śmietanowo-majonezowym Nieodłączna, świąteczna potrawa – śledź. Jest dużo sposobów na jego przygotowanie. Większość z nich bardzo lubię. Tym razem zrobiłam śledzia w sosie Zobacz więcej
Śledzie z cebulą i jabłkiem, w sosie śmietanowo-majonezowym Jedne z niewielu śledzi, która na prawdę lubię. Na Wigilii do tego ziemniak gotowany w mundurku i już jest pysznie. Ponieważ będzie kilka Zobacz więcej
śmietanowo-majonezowym, zawsze gościły na stole wielkanocnym (i nie tylko) w moim domu. Kiedyś babcia próbowała trochę zmienić przepis dodając zamiast natki pietruszki koperek. I to nawet nie była Zobacz więcej
Składniki: 1 kg śledzi solonych 2 średnie czerwone cebule 1 duże jabłko 0,5 l słoik ogórków w occie 3 łyżki majonezu 5-6 łyżek śmietany pieprz Wykonanie: Śledzie moczyć w zimnej wodzie przez ok. 2 Zobacz więcej
przepis mojej siostry-są u nas w domu prawie na każdej imprezie-są rewelacyjne-moje ulubione,i posmak przyprawy maggi-idealnie do nich pasuje-polecam SKŁADNIKI: 700dag śledzi matjasów OCET 10 %-6-7 Zobacz więcej
mieszamy, by każdy plaster oblał się sosem i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładamy całość do naczynia żaroodpornego, przykrywamy je i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 Zobacz więcej
Przepis na te śledziki dostałam od mojej mamy, a Ona od swojej serdeczniej przyjaciółki Kasi :) Było to już jakiś czas temu, a śledziki nadal królują u nas na wszelkich imprezach i spotkaniach Zobacz więcej
Składniki : 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula szklanka wody 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka cukru 2 łyżki suszonych jagód Goji średniego jabłka 5 łyżek śmietany 12% 2 łyżki majonezu pieprz Śledzie Zobacz więcej
Składniki: 6 płatów śledzia matias 3 ogórki konserwowe mała puszka groszku 3 cebule 150 g majonezu Winiary 250 g kwaśnej śmietany 18% ocet Wykonanie: Płaty śledzia wymoczyć w zimnej wodzie. Pokroić w Zobacz więcej
Witajcie, zapraszam na szybki obiad :-) czyli ziemniaki w mundurkach i śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym z cebulką. Smacznego Zobacz więcej
Prosta, 4 składnikowa sałatka z sosem śmietanowo-majonezowym Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1 filet z kurczaka 2 garście czarnych oliwek 2 jajka kilka igiełek rozmarynu 1 łyżeczka oliwy 1. Jajka Zobacz więcej
Bardzo smaczne połączenia śledzia z ogórkiem konserwowym iz sosem śmietanowo-majonezowym. Przepis znaleziony u Joanny. Idealne danie na postny obiad lub na przekąskę. Składniki: - 4 filety śledziowe w Zobacz więcej
Śledzie w sosie koperkowym z dodatkiem musztardy, octu winnego i ogórków konserwowych. W sam raz na smaczną zakąskę bądź śniadanie. Dobrze jest przyrządzić dzień wcześniej aby śledzie przeszły Zobacz więcej
: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na gruba kostkę. Jedno jajko zostawiamy niepokrojone. Ogórek i śledzie kroimy w kostkę. Dwa filety zostawiamy w całości. Majonez mieszamy ze Zobacz więcej
Batat to dziwne warzywo. Nie należymy do fanów. Czasem można jednak zjeść coś innego. Bataty, pataty, wilec ziemniaczany albo po prostu słodki ziemniak. Dziś u nas frytki. Bataty, sól, pieprz, suszony Zobacz więcej
Bardziej jest to śledź w sosie śmietanowo- majonezowym, ale z ziemniakami smakuje super. Składniki: 5 sztuk filetów śledziowych ala matias mała cebulka 2 ogórki kiszone 4-5 łyżek majonezu 2-3 Zobacz więcej
ilości oleju. Jako nadzienie można użyć usmażonych pieczarek, ugotowane lub usmażone mięso, lub bez nadzienia polewając sosem, gulaszem lub podsmażoną cebulką ze skwarkami. Możliwości jest całe Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Gnocchi z porem

Gnocchi z porem 505

0
por i tłuszczyk z kurczaka oblepił kluski .Gotowe Do tego surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem posiekanej rzodkiewki ,białej części pora ,zieloego ogórka w sosie śmietanowo - majonezowym Zobacz więcej
Awokado kojarzy się głównie z guacamole, chipsami kukurydzianymi, tortillą i kuchnią meksykańską. Ale dlaczego by nie spróbować przygotować smakowity sos czosnkowy do burgerów, kanapek czy pizzy, Zobacz więcej
zamknąć i wstawić do lodówki na cztery dni ( wstrząsać raz dziennie aby się przemieszało). Po tym czasie wyjąć jajka z zalewy i podawać z sałatką. lub z sosem śmietanowo-majonezowym Smacznego Zobacz więcej