sos szodonowy

Książka kucharska - Jarski zakątek wtorek, 28 maja 2013 13:20 Szaleństwa szparagowego ciąg dalszy... tym razem w sosie - kremie z żółtek i białego wina. Połączenie tego sosu i szparagów... cóż, trzeba Zobacz więcej
Czas na kolejny przepis z kolacji, na którą Was zaprosiłam z okazji jesiennego Restaurant Day. Tym razem będzie to deser - gruszka gotowana w winie, podana z aksamitnym sosem szodonowym. Deser na Zobacz więcej
i polać sosem z patelni . Posypać orzechami lub migdałami. Zapiekać 10-15 min w temp. 180 stop.Czas zapiekania zależy od dojrzałościfig oraz naszych preferencji. Gotowe figi podajemy z sosem Zobacz więcej
Kruche ciasto z dużą ilością czerwonych owoców, podane na gorąco z dodatkiem puszystego sosu na bazie białego wina. O red berry pies nie trzeba pisać, że są pyszne, bo każdy to wie. One po prostu NIE Zobacz więcej
fasolką szparagową nieciętą) i sosem na bazie szampana. Sos Sabayon (zabaglione lub szodonowy) kojarzy się przede wszystkim z deserami. Jednak jego wytrawna wersja również jest warta wypróbowania i Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Sos do kurczaka

Sos do kurczaka 2848

1
Sos do kurczaka Wspaniały i lekki cytrynowy sos do kurczaka. Na bazie słynnego sosu szodonowego. Zaskocz swoich gości niezwykłym sosem do kurczaka. Dla 2 osób PT15M Czas przygotowania: 15 minut Drukuj Zobacz więcej
Mirror
Mirror Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lustrzana kuchnia
Ptysie

Ptysie 96

0
). Z podanych ilości otrzymuje się ok 30 ciastek (małych, lub ok 20 takich jak na zdjęciu ;) . Ptysie można podawać na gorąco z sosem szodonowym (póki co nie wiem z czego robi się ten sos, ale się Zobacz więcej
JABŁKO. DOSKONALE PASUJE DO SAŁATEK OWOCOWYCH, KOKTAJLI JOGURTOWYCH I GALARETEK , SORBETÓW, SAŁATEK ZE SZPINAKIEM ORAZ MUSÓW. REWELACYJNY Z SOSEM SZODONOWYM I LODAMI WANILIOWYMI. SHARON TO Zobacz więcej
Dzisiaj były to truskawki (O innej porze roku marzyłby mi się w takiej sytuacji crème brûlée....) zapieczone pod delikatną, puszystą pierzynką z sabayon, które nazywano kiedyś sosem szodonowym. Obie Zobacz więcej
należy - nie tracąc, rzecz jasna, poczucia miary - wyłącznie wodą mineralną niegazowaną. Należy odrzucić wszelkiego rodzaju rozcieńczone zagraniczne syropy z pięknymi nazwami. Jedyny wyjątek można Zobacz więcej
muszę zrobić, zorganizować, przywieźć, kupić, aby po raz kolejny nie biegać w panice na godzinę przed przybyciem gości. I nie zgadniecie - wszystko na nic! ;) Jak zwykle piekarnik chodził do Zobacz więcej
zakrytej formie gotujemy w garze gotującej się wody(w garze owszem ale nie w całym garze wody – wody ma być na „dwa palce”). Ściślej mówiąc – samo się gotuje, nasz udział i – broń nas Boże! – Zobacz więcej