sos tatarski bez majonezu

Jeśli unikacie sosu tatarskiego, bo nie lubicie (bądź nie chcecie jeść) majonezu, mamy dla was rozwiązanie. Majonez jest bazą w tradycyjnym sosie tatarskim, ale można sobie poradzić bez niego. Jeśli Zobacz więcej
Dziś lżejsza wersja tradycyjnego sosu tatarskiego. Bez jajka, na bazie jogurtu, z pysznym świeżym koperkiem i orzeźwiającym ogórkiem korniszony. Koperkowy sos tatarski 250 ml jogurtu naturalnego 3 Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Sos tatarski

Sos tatarski 328

6
To klasyczny sos, który idealnie spisuje się w połączeniu z mięsami i wędlinami. Nie wyobrażam sobie świątecznego schabu bez dodatku tego cuda! Dla mnie najważniejsze jest by wszystkie składniki były Zobacz więcej
Bardzo często korzystam z sosu tatarskiego jako dodatek do wielu dań. Idealnie sprawdza się jako akcent na kanapkach, jajkach, wędlinach czy podany do mięsa. Dziś przedstawiam lżejszą wersję (bez Zobacz więcej
Sos tatarski – uwielbiam go jako dodatek do jajek na twardo. Jest również obowiązkowym sosem do kotletów z sera żółtego – Vyprážaný syr so šunkou (klik). Bez niego to danie nie byłoby tak smaczne. Zobacz więcej
Nic bardziej oczywistego, niż fakt, że sos tatarski jest tak pyszny. Skoro do jajek (z których zrobiony jest majonez) dodajemy jajka (gotowane na twardo i szatkowane) i układamy na świeżo gotowanych Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska dodatkowa
Sos tatarski

Sos tatarski 87

2
To chyba najprostszy przepis na sos tatarski. Drobno pokrojone grzyby marynowane, tyle samo ogórków konserwowych, trochę tartego chrzanu, majonez, pieprz i odrobina cukru. Przez wiele lat robiłam ten Zobacz więcej
megii013
megii013 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Magdy
Schab gotowany 10 minut!!

Schab gotowany 10 minut!! 6010

5
zmodyfikowałam wg swoich potrzeb. 1,30 schabu bez kości ok. 3 litry wody (tyle żeby zakryć mięso) 6 łyżek soli 3 czubate łyżki majonezu 3 łyżki majeranku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzy Zobacz więcej
Już za chwilę Święta, przygotowania zapewne idą pełną parą :) Ciekawa jestem czy macie takie potrawy Wielkanocne bez , których nie wyobrażacie sobie tych Świąt ? Ja mam swoją listę. Koniecznie na Zobacz więcej
więcej tyle samo). Łączymy wszystko w misce i dodajemy majonez, przyprawy i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Filety śledziowe osuszamy i kroimy w paseczki i układamy Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Jajka marynowane

Jajka marynowane 1624

2
Są ostrzejsze, przez marynowanie ich przez kilka dni (bez skorupek!) w zalewie octowej, wyraźne w smaku. No i ten kolor! Przypominają te, które barwi się w skorupkach w cebuli. Nadają się do sałatek, Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
SAŁATKA WIOSENNA

SAŁATKA WIOSENNA 73

0
Składniki pomidorki cherry 1/2 papryka żółta 1/2 papryka zielona 1/2 papryka czerwona kulka mozarella ząbek czosnku 1/2 pęczek koperku kilka liści pietruszki szczypiorek piers z kurczaka oliwa z Zobacz więcej
Na wielkanocnym stole pojawia się zawsze wiele smakołyków. Nie wyobrażam sobie Świąt bez jaj, baranka, chrzanu, szynki. Każdy region i każda rodzina ma też swoje tradycyjne dania, które wzbogacają te Zobacz więcej
Dzikowiec
Dzikowiec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dzikowiec od kuchni
Sos tatarski!

Sos tatarski! 665

0
cały czas! Składniki - podaję bez ilości, w nawiasach moje proporcje: - jajka ugotowane na twardo (u mnie 10), - ogórki kiszone (u mnie małe opakowanie, czyli ok. 7), - cebula (u mnie 2-3 duże), - Zobacz więcej
winie z warzywami jajka pod pierzynką jajka faszerowane pieczarkami sałatka jarzynowa domowa szynka parzona szynka wielkanocna, pieczona w chlebie domowy sos aioli idealny domowy majonez sos tatarski Zobacz więcej
smacznym, to jeszcze bezpiecznym, mogą się uczuleniowcy objadać bez obaw. Dobry jest nie tylko do wędlin czy zimnego pieczystego, ale też, na przykład, do wędzonego łososia. A i z plackami Zobacz więcej
Sos tatarski, smaczny i lubiany przez Polaków, przygotować jest niezwykle łatwo. Istnieje też duża dowolność jeśli chodzi o składniki i ich proporcje do niego używane, zależne od indywidualnych smaków Zobacz więcej
z Borów Tucholskich. Składniki: 5 łyżek drobno pokrojonych podgrzybków marynowanych Nasza Chata 6 łyżek drobno pokrojonych ogórków konserwowych bez skórki 1 łyżka drobno pokrojonej cebuli 1 jajko Zobacz więcej