sos tradycyjny

Pyszny, aromatyczny, z dużą ilością mięsa. Przepis na ten sos jest w mojej rodzinie od dawna. Wspaniale smakuje z ziemniakami, kaszą gryczaną ale również z makaronem. Składniki: 500 g mięsa … Czytaj Zobacz więcej
SOS TATARSKI PRZEPIS TRADYCYJNY – jest idealnym dodatkiem do mięs, ryb, wędlin, jajek i kanapek. Ważny jest dobry majonez, który przygotowuję sama w zaledwie kilka minut, oraz drobno posiekane ogórki, Zobacz więcej
Tradycyjny sos tatarski Receptur na sos tatarski jest wiele , w mojej rodzinie nigdy się go nie robiło , ale ja zakochałam się w nim goszcząc u koleżanki , jeszcze w dzieciństwie . Oczywiście mimo Zobacz więcej
Ten tradycyjny sos do grilla bardzo fajnie równoważy słodki i kwaśny smak. Ponieważ w sosie tym wyczuwalny jest dodatek cukru musimy uważać aby go nie przypalić. Dlatego warto używać go również jako Zobacz więcej
następująco: Składniki: młoda kapusta farsz: 1/2 kg fileta z indyka 2 woreczki białego ryżu (200 g) cebula oliwa z oliwek przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól sos: 1/2 kg pieczarek mała cebula Zobacz więcej
Tradycyjne u nas, bo ile gospodyń to tyle przepisów, ale sos to już na pewno moje tradycyjne. Uwielbiany przez naszą rodzinę i ma jeden składnik, który bardzo zmienia jego smak, ale choć jest istotny Zobacz więcej
Tradycyjne spaghetti z sosem pomidorowym Ojojoj jak ja dawno nie dodawałam żadnego przepisu, dzisiaj jakoś mnie wzięło i w końcu dodałam. I to nie byle jaki przepis tylko na moje ulubione spaghetti z Zobacz więcej
TRADYCYJNE GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM Gołąbki to jedno z moich ulubionych dań.Co prawda nie przepadam za ich robieniem, te wszystkie etapy przygotowywania... kapusty, farszu.. sosu zabierają jednak Zobacz więcej
Moje ulubione gołąbki to te z sosem pomidorowym, jednak jesień ma tę zaletę, że można zbierać grzyby. Oprócz samej przyjemności ich zbierania jest jeszcze ich niepowtarzalny smak. Część zbiorów Zobacz więcej
To wydanie gulaszu, dla mojego męża, mogłoby gościć na stole codziennie. Roboczo nazywamy je „ciemnym sosem”. Przygotowuje się je dosyć szybko, trochę dłużej trwa tylko duszenie mięsa, ale sos jest Zobacz więcej
Gołąbkitradycyjne z pomidorowym sosem Składniki: -główka kapusty -2 szklanki ryżu -1/2 kg mięsa mielonego, np.karkówki -1 cebula -2ząbkiczosnku -olej -sól, pieprz -plastry boczku do obłożenia gołąbków Zobacz więcej
Taki sos możesz przechowywać w lodówce, możesz go zamrozić lub dowolnie urozmaicić. Poniżej przedstawiam składniki, z których powstanie tradycyjny sos pomidorowy. Podany z makaronem i posypany Zobacz więcej
Witajcie! Kolejny raz przychodzimy do Was z sosem Knorr do warzyw na ciepło. Mamy nadzieję, że jeszcze Wam się te wpisy nie znudziły ;). Nie martwcie się, oprócz dzisiejszego sosu został nam jeszcze Zobacz więcej
Strudel to klasyk, który nigdy nie męczy, smakuje wyśmienicie i dorobił się wielu wersji. Najbardziej rozpowszechnioną jest oczywiście tradycyjna wersja z jabłkami, cynamonem i rodzynkami. Zobacz więcej
Przepis na tradycyjny amerykański sos w szczególności popularny w okresie Święta Dziękczynienia i Świąt Bożego Narodzenia. Składniki: szklanki sosu żurawinowego lub puree z świeżej żurawiny szklanki Zobacz więcej
Przepis na tradycyjny amerykański sos w szczególności popularny w okresie Święta Dziękczynienia i Świąt Bożego Narodzenia. Składniki: szklanki sosu żurawinowego lub puree z świeżej żurawiny szklanki Zobacz więcej
Przepis na bardzo stary i tradycyjny sos do mięs. Składniki: 2 szklanki masła pokrojonego w kostki / około 10 sztuk szklanki drobno posiekanej cebuli szklanki białego wina szklanki octu Zobacz więcej
Rolady, rolady, rolady! Rolling! Kochacie mięcho? Nie wiecie co zrobić na niedzielny obiad? A to proszę bardzo! Zapraszam na moje rolady z farszem tradycyjnym - czyli takim jak znajdziecie w śląskich Zobacz więcej
A ja znowu to samo, znowu męczę makarony. Nic nie poradzę, makaron uwielbiam i zawsze uwielbiałam. :) Dzisiaj zapraszam Was do wykonania sosu bolognese, który, chociaż wykonany na bazie tradycyjnej Zobacz więcej
Wiem, że przez tradycyjne gołąbki każdy rozumie co innego... Dla mnie tradycyjne gołąbki to takie z mięsa mielonego i ryżu, bo takie jadłam od dziecka:) Nietradycyjne, które uwielbiam, to takie, w Zobacz więcej