• 8
  • 5
  • 3
  • 8
  • 2
  • 6
przepisów z 6064 blogów

sos z czerwonej porzeczki

Składniki: Inspiracja:rozkosze stolu 0,5 kg czerwonych porzeczek ( bez szypułek ) 3 łyżki octu winnego ( lub ewent. 5% ocet spirytusowy ) 8 łyżek cukru 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina pół łyżeczki Zobacz więcej
Dziś mam dla Was propozycję owocową na ostro, czy chutney z czerwonych porzeczek. Wspaniałe połączenie smaku kwaśnego, słodkiego i ostrego. Idealny do serów, pasztetów czy mięsa. No i ten piękny Zobacz więcej
Robiłam kiedyś dżem z czerwonych porzeczek i owszem jest on bardzo dobry, ale z uwagi na obecność pestek nie do wszystkiego się nadaje i nie wszystkim smakuje. A porzeczki w słoikach w postaci Zobacz więcej
Uwielbiam czerwone owoce do mięsa - też tak macie?;) Do tego na ciepło, do sosu przy pieczeni, czy do posmarowania chleba z domowym pasztetem czy szynką gotowaną. Swojej zastosowanie znajdują też w Zobacz więcej
Czerwone porzeczki znów obrodziły, ale w przeciwieństwie do poprzedniego roku, nie zostały zjedzone przez ptaszki. Poza sosem do sernika, część owoców, która nie została zjedzona na surowo, została Zobacz więcej
. Postanowiłamsporządzić chutney z czerwonych porzeczek, gdyż te sezonowe owoce doskonale się nadają się na przygotowanie sosu ze względu na swoją kwasowość. Wszystkie przyprawy jakie zastosowałam do Zobacz więcej
W tym roku eksperymentuję z nalewkami chyba jeszcze bardziej niż zwykle. W sklepie patrzą już na mnie podejrzliwie, gdy kupuje kolejną butelkę spirytusu ;) Nalewki z czerwonej porzeczki nie planowałam Zobacz więcej
Czerwona porzeczka utarta z cukrem. Bardzo prosty sposób, by przechować porzeczki. Owoce są utarte z cukrem, następnie pasteryzowane na mokro. Tak przygotowane porzeczki będziemy mogli wykorzystać np. Zobacz więcej
. Składniki na sos: ok. 200 g czerwonej porzeczki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki konfiturexu Umyte owoce wrzucamy na patelnię i smażymy na małym ogniu aż puszczą sok. Ewentualnie można podlać bardzo małą Zobacz więcej
zrobią się miękkie. Składniki na sos: ok. 200 g czerwonej porzeczki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki konfiturexu Umyte owoce wrzucamy na patelnię i smażymy na małym ogniu aż puszczą sok. Ewentualnie można Zobacz więcej
Jakie smaki kojarzą Wam się z dzieciństwem? Dla mnie jednym z nich jest smak domowego kisielu z czerwonych porzeczek, który latem na podwieczorek podawała moja mama. Aby zdążyć z przygotowaniem deseru Zobacz więcej
, czerpiąc z siebie to, co najlepsze. Polskę od zawsze przecinała dość rozbudowana sieć szlaków handlowych. W naszym kraju nie było więc trudno o orientalne przyprawy i zamożni chętnie z nich Zobacz więcej
Krem z czerwonej porzeczki z miodem | glinianytalerzyk glinianytalerzyk Ceramiczne poszukiwania pysznych smaków Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Przykładowa strona Krem z Zobacz więcej
Sernikowe tartaletki z czerwoną porzeczkąKuchnia u Poli | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Sernikowe tartaletki z czerwoną porzeczką 11 lipca 2015 / by Pola / in Babki babeczki, Ciasta kruche i Zobacz więcej
Tym razem połączenie gorzkiej czekolady i czerwonej porzeczki, w postaci serniczka na zimno. Z każdą łyżeczką, mam wrażenie, że jestem bliżej nieba:) Równie smaczne będą z sosem wiśniowym, który Zobacz więcej
kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonej pietruszki olej rzepakowy do smażenia Sos porzeczkowy: 100 g obranej czerwonej porzeczki 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cukru 1/4 szklanki Zobacz więcej
Składniki: 1 udziec jagnięcy, 8 pokrojonych ząbków czosnku szklanki posiekanej natki pietruszki szklanki posiekanego, świeżego rozmarynu szklanki posiekanego, świeżego tymianku 3 łyżki musztardy Zobacz więcej
i pyszne letnie danie gotowe! Składniki: 2 jajka łyżka cukru waniliowego 150 ml (małe opakowanie) jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos: 1-2łyżki miodu szklanka Zobacz więcej
Mam problem z kaczkami. Kiedyś kiedy piekłam całe nadziewane jabłkami smakowały mi bo tłuszcz się wytapiał , a kaczka była aromatyczna i wilgotna. Piersi z kaczki jakie teraz można kupić są jakieś Zobacz więcej
Dzisiejsza sałatka nie należy do jednej z najbardziej dietetycznych, za to śmiało może konkurować o miano jednej z najsmaczniejszych. Nie od dziś wiadomo, że ser typu camembert świetnie komponuje się Zobacz więcej