sos z czerwonym winem

Zrobienie takiego grzybowego sosu jest bardzo proste. Należy tylko uważać, żeby koncentrat pomidorowy się nie przypalił, inaczej sos będzie gorzkawy. Grzybowy sos z czerwonym winem Zobacz więcej
Przygotowany na święta, czy imieniny może zachwycić Twoich gości smakiem. Słodka żurawina, wytrawne czerwone wino i kwaśne jabłko, a całość przyprawione goździkami , cynamonem i wyrazistą gałką Zobacz więcej
raz zjadłam makaron w sosie pomidorowym na czerwonym winie na obiedzie u mojej koleżanki. Smak i aromat był niesamowity, więc postanowiłam zrobić coś podobnego w najbliższym czasie. Jak już Zobacz więcej
z dodatkiem czerwonego wina w sosie pomidorowym. Proste danie z mięsa mielonego, aromatyczne i charakterne dzięki przyprawom. Można zaserwować zarówno z ziemniaczkami lub ugotowanym na sypko ryżem na Zobacz więcej
Nie będę się rozpisywać, bo to po prostu szybkie i smaczne danie jednogarnkowe:) Składniki: 500g schabu 1/2 kubka suszonych śliwek (u mnie 14 sztuk) 1 średnia cebula 50ml czerwonego wina (dałam Zobacz więcej
Sos custard jest po prostu pyszny, gdy połączymy go z gorącymi owocami. Tym razem w wersji wytrawnej z czerwonym winem (jest zima, więc użyłam mrożonych owoców leśnych, truskawek i porzeczek). Czego Zobacz więcej
Dobry przepis na pasztet to żadna nowość. Niemal na każdymwegańskimblogu znajdzieciejakiś warty uwagi, i takiktóryoczarujewasze kubki smakowe. Takipasztet to wspaniałą potrawa, która po prostu musi Zobacz więcej
butelka czerwonego wina CELEBRO 2 x cynamon 4 gwiazdki anyżu 6 goździków laska wanilii sok z jednej pomarańczy sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka miodu sok z cytryny skórka z 1 limonki szczypta cynamonu Zobacz więcej
Zaczął się sezon na truskawki i szparagi w związku z tym postanowiłam wykorzystać te dwie pyszne rzeczy i wykonać z nimi danie. Zastanawiałam się nad tym w jaki sposób mogę je ze sobą połączyć i Zobacz więcej
Duszone suszone śliwki to podstawowy dodatek do Ålandspannkaka, czyli alandzkiego naleśnika (przepis tutaj). Szwedzkojęzyczni Finowie zamieszkujący Wyspy Alandzkie przygotowują sos jedynie na bazie Zobacz więcej
W podrobowym szaleństwie spróbowałam tym razem czegoś innego. Zamiast klasycznego gulaszu z serc drobiowych, wybrałam uduszenie połówek tych wieprzowych w sosie z czerwonym winem. Wyszło przepysznie i Zobacz więcej
Przepis na ten sos pomidorowy pochodzi z książki "Kuchnia śródziemnomorska" z serii "Z kuchennej półeczki" (bardzo lubię tę serię). Jak zawsze nie trzymałam się przepisu w stu procentach :). Zobacz więcej
Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego z szynki (ma najmniej tłuszczu) 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka majonezu drobno posiekana Zobacz więcej
konieczności i z przypadku, bo miałam niespodziewanych gości więc gotowałam tylko z tego co w lodówce. Dziękuję im za to bardzo. Paczka makaronu Koncentrat pomidorowy 2 łyżki Brązowego sosu sojowego Zobacz więcej
sos do tego podać. nieskromnie powiem, że wybór był słuszny. Sos na bazie suszonych śliwek, czerwonego wina, cebuli i cynamonu, to dobry sos do mięsa, nie tylko od święta :) Pasuje do kaczki, Zobacz więcej
;) Sos malinowy na czerwonym winie idealnie pasuje do gęsiny, zatem zróbcie go i nie zapomnijcie polać gęsi przed konsumpcją. Składniki (na 3 porcje): 1 podwójna pierś z gęsi (z kością i ze skórą Zobacz więcej
Składniki: 8 plastrów schabu olej 0,5 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1,5 szklanki wywaru warzywnego 2 łyżki śmietany kminek, majeranek, liście laurowe sól, pieprz Przygotowanie: Schab lekko Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa 2 cebule 1 czerwona papryka 100 ml czerwonego wytrawnego wina garść suszonych grzybów łyżka mąki pszennej oliwa z oliwek zioła prowansalskie sól, pieprz KROK 1: Zobacz więcej
Takie pyszne mięsko przygotowałam razem z moją mamą na Wielkanocny obiad. Jest to jednak przepis, który można wykorzystać na przeróżne uroczyste okazje. Mięso pieczone w sosie wytworzonym z jego Zobacz więcej
smażenia wystarczy w zupełności. Polędwicę można grillować lub smażyć. Należy przy tym pamiętać aby mięso było w środku różowe czyli tak zwane medium rare. Do wołowej polędwicy polecam klasyczny sos Zobacz więcej