Przepis na sos z czerwonym winem

Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Sos żurawinowy na czerwonym winie

Sos żurawinowy na czerwonym winie 316

Przygotowany na święta, czy imieniny może zachwycić Twoich gości smakiem. Słodka żurawina, wytrawne czerwone wino i kwaśne jabłko, a całość przyprawione goździkami , cynamonem i wyrazistą gałką Zobacz więcej
Byłam pewna, że w dzieciństwie jadłam bażanta. Mama jednak pozbawiła mnie tych złudzeń ;) Wychodzi na to, że zarówno po raz pierwszy go jadłam, jak i robiłam. Nie mam zatem porównania do innego Zobacz więcej
Sos na czerwonym winie z jałowcem – Dad in the Kitchen Toggle navigation Dad in the Kitchen Home About Contact Polski English Polski Dad in the Kitchen Where parenting meets cooking! Dad, geek and Zobacz więcej
Takie pyszne mięsko przygotowałam razem z moją mamą na Wielkanocny obiad. Jest to jednak przepis, który można wykorzystać na przeróżne uroczyste okazje. Mięso pieczone w sosie wytworzonym z jego Zobacz więcej
Moja przygoda z gęsią zaczęła się rok temu na święta Bożego Narodzenia. Tak bardzo chciałam ją przygotować, że udało mi się zdobyć prawdziwą wiejską gęś hodowaną przez rodziców moich znajomych. Taka Zobacz więcej
Dzisiaj przyjechałam do domu i pomimo przeziębienia ogarnął mnie kuchenny amok. Cały czas mam ochotę coś gotować :) W piecu już się piecze ciasto, chleb wyrasta, a w głowie mam jeszcze milion Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Grzybowy sos z czerwonym winem

Grzybowy sos z czerwonym winem 49

Zrobienie takiego grzybowego sosu jest bardzo proste. Należy tylko uważać, żeby koncentrat pomidorowy się nie przypalił, inaczej sos będzie gorzkawy. Grzybowy sos z czerwonym winem Zobacz więcej
Na Gwiazdkę dostałam szybkowar:) I do tej pory jeszcze nie miałam okazji go użyć. (A może za bardzo przyzwyczaiłam się do tradycyjnych garnków?) W końcu przy okazji chęci zrobienia duszonego mięsa Zobacz więcej
Zbliża się Sylwester, a z nim tradycyjny noworoczny obiad. To już ostatnie chwile żeby skomponować menu. Proponuję dziczyznę w czerwonym winie. To wykwintna i wbrew pozorom nietrudna do przygotowania Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Schab w sosie z czerwonego wina

Schab w sosie z czerwonego wina 60

Czerwone wino jest wspaniałym dodatkiem do potraw, jeśli chcemy wydobyć z nich niepowtarzalny smak. Trudno doszukać się w tym daniu smaku wina, trudno odgadnąć co jest powodem, że smak tego dania jest Zobacz więcej
Wino jest rewelacyjnym dodatkiem do potraw mięsnych, dzięki dodaniu go do potrawy mięso nabiera wyraźniejszego i dość specyficznego smaku. Nie jestem specem w dziedzinie win, jedynie je sączę z Zobacz więcej
Nie będę się rozpisywać, bo to po prostu szybkie i smaczne danie jednogarnkowe:) Składniki: 500g schabu 1/2 kubka suszonych śliwek (u mnie 14 sztuk) 1 średnia cebula 50ml czerwonego wina (dałam Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Pierś z gęsi w czerwonym winie

Pierś z gęsi w czerwonym winie 3671

Dostałam od mamy świeżą gęś. Nie za bardzo wiedziałam jak się za nią zabrać, ale mama zdradziła mi najważniejszą tajemnicę - jak gęś przyprawić. Uwierzcie mi to połowa sukcesu :) Można ją upiec i nie Zobacz więcej
Klasyka lekko podkręcona. Standardowy zestaw wątróbki, ziemniaków i kapusty kiszonej należy według mnie do sezonu zimowego, lato wymaga trochę więcej fantazji :) Wątróbkę z indyka (200 g) obtoczyłam w Zobacz więcej
Składniki: 8 plastrów schabu olej 0,5 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1,5 szklanki wywaru warzywnego 2 łyżki śmietany kminek, majeranek, liście laurowe sól, pieprz Przygotowanie: Schab lekko Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Dobry przepis na pasztet to żadna nowość. Niemal na każdymwegańskimblogu znajdzieciejakiś warty uwagi, i takiktóryoczarujewasze kubki smakowe. Takipasztet to wspaniałą potrawa, która po prostu musi Zobacz więcej
Sos custard jest po prostu pyszny, gdy połączymy go z gorącymi owocami. Tym razem w wersji wytrawnej z czerwonym winem (jest zima, więc użyłam mrożonych owoców leśnych, truskawek i porzeczek). Czego Zobacz więcej
Duszone suszone śliwki to podstawowy dodatek do Ålandspannkaka, czyli alandzkiego naleśnika (przepis tutaj). Szwedzkojęzyczni Finowie zamieszkujący Wyspy Alandzkie przygotowują sos jedynie na bazie Zobacz więcej