sos z czerwonym winem do miesa

karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Wolowina w warzywach

Wolowina w warzywach 630

3
{{headerMessage}}
Wolowina w warzywach We wrzesniu dostatek warzyw i owocow ogromny :) Warto wlaczyc je do jadlospisu. Dla 4 osob: 300 g rosbefu wolowego 2 cebule 2 pomidory 3-5 listkow bazyli 1 por 1 pappryka czerwona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj roladki cielece, bardzo wytworne i smakowite danie miesne. Zapraszam. 1kg cieleciny na rolady 250g sera haloumi pokrojonego w grubsze paseczki 2 papryki czerwone rowniez pokrojone w paseczki 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pyszne (w ocenie domownikow) i pozywne danie obiadowe :) Skladniki : Proporcje na 4 osoby. - 400 g makaronu (u mnie sedani lisci) - 1 baklazan - okolo 200 g miesa mielonego - 4-5 duzych pomidorow - 1 Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Klasyka greckiej kuchni - Musaka

Klasyka greckiej kuchni - Musaka 274

0
{{headerMessage}}
nadziewane, robie z nich tez Pilaf badz griluje plastry by dodac je do pizzy czy do lasagne. Musaka je klasycznym greckim daniem, dosc tlustym, ale jakze smacznym! Na 6 porcji: 5-6 malych baklazanow Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepraszam za tak długą absencję na blogu, ale w nagrodę przywożę dużo inspiracji kulinarnych z różnych stron:) Na pierwszy ogień Šporki makaruli, czyli „brudny makaron” pochodzący z Chorwacji Zobacz więcej
wkalinow
wkalinow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Kuchni Asiulka
Wołowina na słodko-kwaśno

Wołowina na słodko-kwaśno 352

0
{{headerMessage}}
plasterki (półkola) 4 łodygi selera naciowego, pokrojone w 1 cm grubości kawałki 250 ml (1 cup) sosu chili (tylko broń Boże nie seczuańskiego!!!) 100g (1/2 cup) brązowego cukru 90g (1/3 cup) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rozbic i posypac sola i pieprzem 6 plasterkow cienkich bekonu 6 plasterkow cienkich sera - ja dalam Cantal Papryka czerwona 3 male, mlode cukinie 1 spory koper wloski 3 mlode marchewki cebula i zabek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
marchew i cebule, wlozyc mieso do marynaty i odstawic przykryte folia spozywcza do lodowki na noc lub conajmniej 8 godzin. Piekarnik nagrzac do 180C (z termoobiegiem- 160C). Papryczke przekroic na Zobacz więcej
Sari
Sari Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hejslodkiezycie
Albondigas a la portuguesa

Albondigas a la portuguesa 57

0
{{headerMessage}}
w wodzie/mleku lub bulka 1 jajko maka na sos: 1 pokrojona cebula 1 papryka czerwona pokrojona puszka zmiksowanego pomidora al natural troszeczke wina(pol szklanki)bialego kostka miesna sol,papryka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brokulu podzielonego na rozyczki, mozna uzyc surowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 3 zabki czosnku 3cm kawalek imbiru 3 lyzki czerwonego wina 1 lyzeczka maki kukurydzianej 3 lyzki Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Sos Bolognese

Sos Bolognese 1124

1
{{headerMessage}}
i warzyw. Dzis podam wam przepis na chudsza wersje bolognese. SOS BOLOGNESE (okolo 4 osob) okolo 600 gr miesa mielonego,ja uzywam wolowiny ale mozna pomieszac z wieprzowina pol na pol 2 cebule drobno Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Pieczona jagniecina, na Wielkanoc.

Pieczona jagniecina, na Wielkanoc. 453

2
{{headerMessage}}
to duszonymi w wodzie doprawionej maslem, sola i cukrem by byly mieciutkie i blyszczace. Wody uzywamy malutko, tylko do przykrycia... gdy warzywa sa miekkie nie ma potrzeby odcedzania. Do tego dobre Zobacz więcej
{{headerMessage}}
az do tego momentu, posolic dopiero w momencie podania, najlepiej kwiatem soli. Podawac z grzybami i z sosem oraz frytkami. Pasujace wino: Volnay, czerwone wytrawne z Burgundii. Rozkoszowac sie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
metoda wykorzystywana w kuchni francuskiej Przygotowałam kawałki kaczki metoda confit podane z bardzo delikatnym purre selerowym i uzupełniającym całość sosem żurawiowym. Selery zostały ugotowane z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorowego (passaty) 2 - 3 zabki czosnku oliwa z oliwek kieliszek wytrawnego, czerwonego wina sol 250 ml wody Wykonanie: Wolowine kroimy na kawalki o wymiarach 4x4 cm. Pluczemy i osuszamy Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Bigos staropolski

Bigos staropolski 1053

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1/2 kg białej kapusty 300 g pieczonych mięs (np. łopatki wieprzowej, wołowiny, szynki) 400 g wędlin (wędzonej wiejskiej kiełbasy, kiełbasy jałowcowej) 100 g świeżego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pojedynczo kluseczki, pomagajac sobie widelcem lub druga lyzka. Gdy wyplyna na powierzchnie trzymamy je jeszcze na najmniejszym ogniu przez okolo 5 minut. Mozemy je potem rowniez podsmazyc. Okolo 800 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minutach sciag scierke,a ziola wyrzuc.Da swietny smak:) Papryka slodka,czerwona w proszku(no picante-slodka) Jak sofrito bedzie prawie zrobione dodasz lyzeczke papryki.Dobrze mieszaj i nie spal,bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryz. W kuchni neapolitanskiej, jest niewiele potraw tradycyjnych z jego udzialem. Niestety ... albo stety... wsrod pierwszych dan prym wiedziemakaron. Ryz do Neapolu dotarl dosyc pozno,w XIV wieku Zobacz więcej