sos z gotowanego mięsa

Nieraz zostaje nam mięso np. po gotowaniu rosołu. Nie zawsze mamy pomysł co z nim zrobić. Ja proponuję wykorzystać je na klopsy. klopsy: ok. 0.5 kg gotowanego mięsa z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1 łyżka Zobacz więcej
Odwieczny problem wielu pań domu: co zrobić z gotowanym mięsem z zupy? U mnie z reguły trafia ono ponownie do garnka, ale np. kiedy gotuję rosół z całego kurczaka i mięsa jest na prawdę dużo, mimo, że Zobacz więcej
wędzona- 2 łyżeczki sól- 1 i 1/2 łyżeczki pieprz cayenne- 1/2 łyżeczki pieprz czarny- 1/2 łyżeczki czosnek granulowany- 1/2 łyżeczki cebula granulowana-1/2 łyżeczki sposób przygotowania: Kurczaka lub Zobacz więcej
Takie połączenie smaków "chodziło" za mną od dawna. A, że miałam jeszcze jedną porcję mrożonych grzybów z jesiennych grzybobrań radośnie zabrałam się do pracy:) Takie gołąbki to bardzo sycące i Zobacz więcej
Signorina Gotuje
Signorina Gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na moim talerzu
Mięso mielone

Mięso mielone 421

2
Zapiekanka z mięsa mielonego Gołąbki Tort gołąbkowy Kotlety mielone Zupa po meksykańsku Pulpeciki/Makaroniada Klops gotowany Naleśniki po meksykańsku Makaron w sosie pomidorowym Zobacz więcej
Delikatny , o białym mięsie okoń nilowy podany z puree ziemniaczanym i prostym sosem koperkowym. Robię takiego okonia w dwóch wersjach albo gotowanego na parze , albo smażonego oprószonego mąką. Zobacz więcej
marta852
marta852 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pozytywne gotowanie
Sos beszamelowy

Sos beszamelowy 277

1
Sos beszamelowy idealnie komponuje się z różnego rodzajem gotowanych warzyw, ale również można podawać go z mięsem lub rybami. Sos beszamelowy został rzekomo wymyślony przez francuskiego wysokiego Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Jedzonko do pracy #19

Jedzonko do pracy #19 140

0
Zapraszam na kolejny zestaw jedzonka do pracy, lekki i dietetyczy. Śniadanie: Bułeczki z serkiem Philadelphia i gotowanym buraczkiem. Lunch: Pieczone pulpeciki z mięsa z indyka z ziołami, kuskus z Zobacz więcej
Dziś serwujemy Wam bardzo zdrowe danie – meksykańską enchilladę z indykiem w sosie pomidorowym smoked chipotle. Indyk to jedno z najpopularniejszych mięs w Meksyku. Wykorzystywane w wielu daniach, Zobacz więcej
Sos tatarski nadaje się do zimnych: -mięs, -ryb, -szynki na Wielkanoc, -gotowanych na twardo jajek Składniki: 0,25l majonezu, 0,5 szklanki kwaśnej śmietany, 3 ogórki konserwowe, 3 jajka na twardo, Zobacz więcej
Orientalny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu Składniki ugotowane udka z kurczaka 2 szt pieczarki 3-4 szt papryka czerwona 1/2 szt cebula dymka 2 szt bambus pędy 1/2 słoika sos … Czytaj dalej Zobacz więcej
kasia_044
kasia_044 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zgrabne gotowanie
Sos beszamelowy

Sos beszamelowy 177

1
Idealny sos beszamelowy, świetny dodatek do potraw. Szczególnie pieczonych lub gotowanych. Pasuje zarówno do mięsa jak i warzyw. Warto urozmaicać nim swoje dania :) SOS BESZAMELOWY - kopiasta łyżka Zobacz więcej
Kiedy piękne lato zamienia się w deszczową jesień, w koperkowej kuchni znacznie częściej gości rosół. Powodów do zrobienia rosołu może być wiele. Kończy się zapas bulionu w zamrażalniku, któryś z Zobacz więcej
Gotowane klopsiki Składniki: mięso mielone z indyka papryczka chili czosnek jajko bułka (mała) 1 mała cebula pieprz, sól koperek odrobina oleju mąka do obtaczania Przygotowanie: Bułkę namoczyć w Zobacz więcej
Sałatka z gotowanym kurczakiem i szparagami wszystko pysznym sosie chilli słodkim :) składniki * 3 szt szparagi, * 1/2 szt sałata chrupiąca, * 1 szt udko, * pieprz, * sos słodki chilli, * natka Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 10sztuk podudzi 2 cebule 3 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka estragonu oliwy smakowe: czosnek i bazylia, tymianek 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1,5 łyżki ciemnego sosu sojowego Zobacz więcej
Pulpeciki z łososia w pomidorach zamiast zwykłych tradycyjnych pulpetów zasmakują nie tylko fanom mięsa. Kotleciki z łososia polecam podawać z sosem z pomidorów. Smakują również bez dodatków, jako Zobacz więcej
Klasyka. Z dawnych czasów pamiętam, że takie danie często gościło na naszym stole. Ile razy był gotowany rosół lub mocny wywar na jakąś zupę wśród mięs na których go gotowano był szponder wołowy. Zobacz więcej
Relish to inaczej gęsty sos z gotowanych, marynowanych warzyw lub owoców lub ich wspólne połączenie. Pochodzi z Indii, obecnie jest popularny na całym świecie w wielu odmianach. Używany najczęściej Zobacz więcej
Przyzwyczailiśmy się do wieprzowych żeberek duszonych w sosie z dużą ilością cebuli , czasem grzybów , gotowanych, pieczonych lub z grilla. A przecież wieprzowina to mięso bardzo popularne na całym Zobacz więcej