sos z gotowanego mięsa

Kiedy na blogu Danusi "Co mi w duszy gra" w marcu zobaczyłam połączenie sosu śmietanowego z cukinią i drobiem wiedziałam, że podobne danie musi znaleźć się na moim stole. Sos jest tak pyszny, że można Zobacz więcej
Kotlety z mięsa gotowanego to mój kolejny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Z dodatkiem kiszonego ogórka są wilgotne w środku i bardzo smaczne. Może i Wy skusicie się na kotlety mielone w trochę Zobacz więcej
Kolejny wpis z serii kuchni resztkowej. Tym razem mięso gotowane z rosołu w postaci pulpecików. Najlepiej takie pulpety smakują podane z sosami, ale tutaj zamieszczam przepis podstawowy oraz za chwilę Zobacz więcej
Jeżeli zastanawiacie się nad wielkanocnym menu, to może skorzystacie z mojego przepisu. Pyszna i prosta w przygotowaniu gotowana rolada z mięsa mielonego. Po przekrojeniu pięknie widać kolorowe Zobacz więcej
Często mamy dylemat co zrobić z ziemniaków i mięsa z rosołu po niedzielnym obiedzie Dziś ja proponuję paluszki, placuszki czy kotleciki różnie można to nazwać podaję składniki i proporcje jakich Zobacz więcej
Dziś obiad w lekkiej, dietetycznejwersji. Kawałki wołowiny gotuje (bez wcześniejszego obsmażania) w bulionie jarzynowym. Do mięsa dodaje ogórki kiszone (kwaszone) i czerwoną paprykę.Wołowina do Zobacz więcej
Dziś rozpusta, nie liczymy kalorii,zajadamy się golonką Golonka gotowana, podana z sosem chrzanowym to danie palce lizać, nie tylko dla mężczyzn Składniki: 2 golonki przednie 1 cebula 2 marchwie 1 Zobacz więcej
Przepis na pyszną pieczeń z mięsa mielonego ze skwarkami z boczku i smażoną cebulką, polaną sosem koperkowym to pomysł na wyśmienity obiad. Podajemy z kluskami śląskimi albo ziemniakami i ulubioną Zobacz więcej
W planie były kopytka, jednak po ugotowaniu ziemniaków nabrałam ochoty na coś innego. Przypomniały mi się kotlety z gotowanych ziemniaków, które kiedyś smażyłam. Wtedy podałam je z sosem pieczarkowym, Zobacz więcej
Pyszny i prosty sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. U mnie są to skrzydełka z indyka. Składniki: mięso z rosołu – u mnie skrzydło z indyka 2 cebule 1 puszka pokrojonych pomidorów 5 łyżeczek Zobacz więcej
Bardzo lubię gotowane mięso Już od dzieciństwa uwielbiam wyjadać mięso z rosołu czy innej zupy. Zdecydowanie bardziej lubię wszelakie gotowane pulpety niż smażone mielone. Tak już mam Dlatego kiedy Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, około 500-600 ml wody+ 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Pyszne kawałki mięsa z kurczaka w własnym sosie smakują idealnie z pajdą chleba. Rozpływające się w ustach mięso i słodkie warzywa - obiad rewelacyjny! 5 udek z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sól Zobacz więcej
Pulpeciki z gotowanej wołowiny i indyka z sosem chrzanowym Pulpeciki uwielbiamy u nas w domu pod każdą postacią. Robię je w różnych sosach, z różnych mięs, surowych, ale też gotowanych. Te ostatnie, Zobacz więcej
Gotowana kapusta z sosem sojowym Koniara gotuje SKŁADNIKI MIĘSO kurczak indyk kaczka królik wieprzowina wołowina RYBY dorsz karmazyn łosoś tuńczyk WARZYWA dynia fasolka jarmuż kapusta kapusta pekińska Zobacz więcej
Sos koperkowy idealnie komponuje się z gotowaną w rosole wołowiną. Przygotowanie obiadu z wykorzystaniem mięsa z rosołu zajmie nam dosłownie kilka chwil. Mięso jest delikatne i bardzo apetyczne. Zobacz więcej
Do dzisiaj nie jadłam świeżych karczochów. Owszem będąc we Włoszech niejednokrotnie widziałam je na targu , ale nie odważyłam się nigdy na ich zakup. Mąż akurat wracał z nart i spytał się co mi Zobacz więcej
Wiosenne, delikatne klopsiki. Mająsubtelny smak i kremową konsystencję – wszystko dzięki dodatkowi śmietanki i technice przygotowywania (są gotowane, nie smażone). Podaję je z dużą ilością zieleniny i Zobacz więcej
Nie, przepis niestety nie jest mój. Znowu wróciłam trochę do Jamiego, to jego dzieło. Pyszne, totalnie kompletne. Objedliśmy się po kokardki. Z dodatkami możecie kombinować, mogą to być oliwki, Zobacz więcej
UWIELBIAM! Ze wszystkich gołąbków jakie kiedykolwiek jadłam, te robione w domu (koniecznie z gotowanego zmielonego mięsa) są najlepsze! Idealnie smakują w połączeniu z sosem pomidorowy. Przepis na sos Zobacz więcej