sos z kań

Chyba nie będę monotematyczna, jeśli znów napiszę o kaniach? Cóż poradzę na to że bardzo je lubię i ostatnio tylko je znajduję wychodząc na grzyby? :-) Ciągle jadłam kanie smażone, które są pyszne, Zobacz więcej
Smażone kanie w sosie pomidorowym Składniki: 3 kanie (kapelusze) 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz pieprz ziołowy zioła prowansalskie olej do smażenia 2 szkl. przecieru pomidorowego 1 cebula 1 Zobacz więcej
Zapraszam na kolejne pudełka :) Klasyczne pankejki, domowy jogurt i sos truskawkowy do tego sałata z pomidorem, domową szynką, żytnim chlebem posmarowanym serkiem ziołowym, w pojemniczku olej lniany z Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wieści z podmiejskiego lasu

Wieści z podmiejskiego lasu 415

0
Uprzejmie donoszę, że Pyza była dzisiaj w lesie. Niedaleko, kilka kilometrów od miasta, ale doleśniła się i pysk cieszy się jak nie wiem co. Oczywiście zabrałam ze sobą koszyk bo bez niego do lasu się Zobacz więcej
Po weekendowych kaniach smażonych w panierce , schabowy został zgrillowany . Pomimo faktu , że na zimę należy sobie troszkę tłuszczyku przygotować ;) Składniki : kotlet schabowy 2 papryki 1 cebula 300 Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Kanie w panierce

Kanie w panierce 638

0
Moje ulubione grzyby, Kanie zwane tez sowami. Mogłabym je jeść i jeść. Są lepsze od kotletów schabowych :-) 3 kapelusze grzybów Kanie 1 jajko 7 łyżek bułki tartej sól pieprz 1/2 papryki czerwonej 3 Zobacz więcej
Kabanosy w cieście francuskim to pyszna i szybka przekąska. Świetnie się sprawdzają na różnego rodzaju imprezach. Podajemy je na ciepło lub zimno z ulubionym sosem. Zobacz więcej
Kabanosy w cieście francuskim to pyszna i szybka przekąska. Świetnie się sprawdzają na różnego rodzaju imprezach. Podajemy je na ciepło lub zimno z ulubionym sosem. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Grzyby suszone

Grzyby suszone 1836

0
Grzyby suszone są wspaniałym dodatkiem do mięs, zapiekanek, pierogów, kapusty, zup…. Suszyć można prawdziwki, podgrzybki, opieńki, kanie, kozaki…. „Domowe” grzyby suszone są zdecydowanie lepsze od Zobacz więcej
Wrzucam w końcu przepis na karkówkę. Zapiekaną w cebuli i uduszoną w ostrym sosie pomidorowym. Na prośbę Agi, Bocianowej koleżanki :) Kilogram karkówki kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Zobacz więcej
Kanie to wyjątkowo pyszne grzybki . W tym roku grzybobranie wyjątkowo obrodziło i za jednym razem do koszyka wskoczyło 20 pięknych kapeluszy . Smażone a'la sznycle , podane z lekką sałatką mogą być Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby! W każdej postaci. Podgrzybki czy maślaki w sosie, prawdziwki w pierogach, kurki z pieczenią, a kanie... kanie najlepsze są w jajecznicy albo smażone w cieście, jak placki. I Zobacz więcej
Podam Wam dziś bardzo prosty sposób na upieczenie łopatki wieprzowej. Po upieczeniu jest soczysta i krucha i nadaje się do chleba na zimno oraz do obiadu na ciepło. Zapraszam serdecznie. Składniki: Zobacz więcej
Dla mnie jesień to grzyby, pod różnymi postaciami. Uwielbiam grzybki marynowane, kanie smażone w panierce, zupy, sosy grzybowe. Dziś postanowiłam spróbować czegoś nowego i oto co mi wyszło. Składniki: Zobacz więcej
podgrzybków 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka suszu z kani 1 łyżka suszu z opieniek 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżka sosu sojowego Kapustę trochę posiekałam i zalałam bulionem- jak jest zbyt Zobacz więcej
krokiety ziemniaczano-serowe z suszoną kanią Krokiety ziemniaczano- serowe z dodatkiem suszonej kani. Jak mamy ugotowane ziemniaki np. które zostały z obiadu to zrobimy je w 15 minut. Jeżeli nie macie Zobacz więcej
QliNarnia
QliNarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
QliNarnia
Burgery z boczniakami

Burgery z boczniakami 78

0
Burgery z boczniakami Doskonały pomysł na wykorzystanie upieczonych niedawno grahamek i pyszna propozycja dla wszystkich wycieczkowiczów, którzy potrzebują dużej dawki energii podczas weekendowego Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Placki gajowego wg Aleex

Placki gajowego wg Aleex 391

2
Już są! Pojawiły się w lesie! Na początku nieśmiało wychylały się z trawy główki kań, a za nimi pojawiły się kozaki. Teraz zaczął się też wysyp kurek. Żal byłoby nie skorzystać. Zanim zaczniemy Zobacz więcej