Przepis na sos z mrożonych borowików

Jestem makaroniarą, przyznaję się do tego bez bicia;) a ten makaron po prostu 'I love it' ;)) Skladniki: 1/2 opakowania makaronu (tagiatele z lubczykiem) Ok.100 g serka mascarpone Ok.150 g borowików(u Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nina w kuchni
Pieczeń cielęca z sosem z borowików

Pieczeń cielęca z sosem z borowików 1173

Cielęcina to chude i delikatne mięso. Udało mi się przygotować soczystą pieczeń. Może to zasługa garnka rzymskiego, a może jakości mięsa. Może wreszcie po trochu i tego i tego. Polecam cielęcinę na Zobacz więcej
Jesień i zima to czas grzybowy, jesienią zbieramy grzyby, a zimą to przecież jakie są najpopularniejsze świąteczne potrawy jak nie zupa grzybowa, kapusta z grzybami czy pierogi z grzybami. Dziś Zobacz więcej
mnhtn
mnhtn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
miloscdojedzenia.pl
Sos Grzybowy

Sos Grzybowy 3718

Lato już za nami, a sezon grzybowy w pełni. Dlatego nie mogło tu zabraknąć przepisów z wykorzystaniem tego właśnie składnika. Grzyby uwielbiam od dawna- zarówno je zbierać jak i zjadać. Nadają one Zobacz więcej
Lili w kuchni
Lili w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lili w kuchni
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 5363

Jakiś czas temu mama znalazła sklep gdzie może kupić świeżą dziczyznę. Sarna ma pyszne i delikatne mięso, a świeża jest dużo lepsza niż głębokomrożona, a taką kupiła nam kiedyś w Makro. Było w niej Zobacz więcej
Makaronowa chusteczka (wł fazzoletti) zatopiona w kremowym, słodkim, sosie, ozdobiona pieczonym borowikiem. Wyprodukowana pod okiem mojego kulinarnego GURU :) Przychodzi taki moment, w życiu każdego Zobacz więcej
Listopad rozkręca się wprost proporcjonalnie do rozmaitych promocji z Mikołajem w roli głównej, iluminacji świetlnych na placach i ulicach oraz bożonarodzeniowej playlisty w radiu. Zanim więc Zobacz więcej
Raz na jakiś czas warto wrócić do potraw, których dawno nie jedliśmy. Odświeżyć smaki. Sprawdzić czy coś, czego nie lubiliśmy jeszcze kilka lat temu (albo nawet w dzieciństwie) nadal nam nie smakuje. Zobacz więcej
Święta wielkanocne już za pasem. Za chwilę ruszymy do kuchni przygotowywać różne świąteczne specjały – pasztety, faszerowane jajka, mazurki i baby. Nie tylko śniadanie, ale również obiad też powinien Zobacz więcej
Kremowy grzybowy sos z boczkiem wspaniale łączy się z groszkiem. Poza sezonem można użyć mrożonego groszku i mrożone grzyby. Zazwyczaj świeże borowiki kupuję w sezonie, obieram, myję i blanszuję w Zobacz więcej
Nie raz jadłam i nie raz się zachwycałam intensywnym smakiem i aromatem. Jednak dopiero teraz, postanowiłam ugotować sama, swój pierwszy krem z borowików, które wpadły w moje łapy dzięki obfitym Zobacz więcej
W tym roku grzybów jest bardzo mało. A szkoda bo od dziecka bardzo lubię grzybobranie. Moja propozycja to makaron w kształcie kolanek. Jak wiadomo, makaron bardzo syci. Dodatek stanowi smaczny sos Zobacz więcej
Jestem dumna z tego dania! Serio. Jest genialne! To prawdziwa bomba smaków i aromatów. Połączenie leśnych grzybów, młodego szpinaku i chrupiącego boczku ze sprężystym, jajecznym makaronem i kremowym Zobacz więcej
Szybki obiad z nutą grzybową. Sos grzybowy jest bardzo smaczny i bardzo szybki zrobiony z grzybów suszonych, świeżych lub mrożonych, grzybów nie jest zbyt dużo i nie są w tym daniu Zobacz więcej
Zupa grzybowa na suszonych borowikach była pyszna i bardzo ją lubimy. Ale jeszcze smaczniejsza jestzupa grzybowa z mrożonych borowików, gdzie spore kawałki mięciutkich grzybów są wyczuwalne w prawie Zobacz więcej
chleb miejski
chleb miejski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleb miejski
Polędwiczki z borowikami

Polędwiczki z borowikami 485

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, podsmażane i zapiekane w piekarniku. Danie można przygotować również z mrożonych grzybów. Mrożone grzyby dodajemy w całości bez rozmrażania bezpośrednio Zobacz więcej
Ostrygi…Ciekawy i niełatwy temat. Ostrygi lubi się lub nie. Tak samo jak tatar z surowego mięsa lub ryby, flaki, czy podroby. Nie dla wszystkich potrawy oczywiste…Ale sposbów podawania ostryg jest Zobacz więcej
Cielęcina to chude i delikatne mięso. Udało mi się przygotować soczystą pieczeń. Może to zasługa garnka rzymskiego, a może jakości mięsa. Może wreszcie po trochu i tego i tego. Polecam cielęcinę na Zobacz więcej
W tym roku grzybów jest bardzo mało. A szkoda bo od dziecka bardzo lubię grzybobranie. Moja propozycja to makaron w kształcie kolanek. Jak wiadomo, makaron bardzo syci. Dodatek stanowi smaczny sos Zobacz więcej
Coś ostatnio krewetki są bardzo bliskie mojemu podniebieniu. Domownicy też zdecydowanie polubili moje krewetkowe eksperymenty. Tym razem propozycja na lunch lub lekki obiad. Tagliatelle z krewetkami i Zobacz więcej