sos z mrożonych borowików

Jestem makaroniarą, przyznaję się do tego bez bicia;) a ten makaron po prostu 'I love it' ;)) Skladniki: 1/2 opakowania makaronu (tagiatele z lubczykiem) Ok.100 g serka mascarpone Ok.150 g borowików(u Zobacz więcej
podczas wałkowania. Do zrobienia makaronu wykorzystałem : 15 dag. mrożonych borowików 200 ml. śmietany 30 % sól pieprz Makaron wrzuciłem na mocno osoloną wrzącą wodę i gotowałem przez 7 minut. W tym Zobacz więcej
Teija
Teija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganka gotuje
Sos grzybowo-koperkowy

Sos grzybowo-koperkowy 125

0
Składniki: grzyby leśne, np. kozaki, maślaki, borowiki (30 dag) koperek (2 gałązki) mleko sojowe (1 szklanka) mąka pszenna (1 łyżka) sól Czas przygotowania zależy od tego, czy mamy grzyby świeże, Zobacz więcej
CIASTO1 jajko i 1 żółtko100 g mrożonego, siekanego szpinaku300 g mąki semoliny szczypta soliFARSZ pół kaczki cebulaszczypra majeranku2 listki laurowe sólpieprz do smaku SOS BOROWIKOWYSposób Zobacz więcej
Szybki obiad z nutą grzybową. Sos grzybowy jest bardzo smaczny i bardzo szybki zrobiony z grzybów suszonych, świeżych lub mrożonych, grzybów nie jest zbyt dużo i nie są w tym daniu Zobacz więcej
i udało mi się zamrozić całkiem sporo borowików( jak mrozić grzyby leśne). A dzisiaj dzielę się jeszcze sosem grzybowo- śmietanowym z mieszanymi leśnymi grzybami czyli podgrzybkami, koźlarzami i Zobacz więcej
Składniki: 500g polędwiczki wieprzowej 1 cebula 250 g mrożonych borowików (przed zamrożeniem ugotowanych w osolonej wodzie) lub świeżych 3 łyżki masła 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina 300 ml Zobacz więcej
Jesień i zima to czas grzybowy, jesienią zbieramy grzyby, a zimą to przecież jakie są najpopularniejsze świąteczne potrawy jak nie zupa grzybowa, kapusta z grzybami czy pierogi z grzybami. Dziś Zobacz więcej
Łosoś grillowany z tymiankiem, ułożony na duszonym szpinaku z czosnkiem i cebulą pod sosem borowikowym SKŁADNIKI: filet z łososia ok 250g tymianek opakowanie mrożonego szpinaku w bryłkach cebula ząbek Zobacz więcej
Coś ostatnio krewetki są bardzo bliskie mojemu podniebieniu. Domownicy też zdecydowanie polubili moje krewetkowe eksperymenty. Tym razem propozycja na lunch lub lekki obiad. Tagliatelle z krewetkami i Zobacz więcej
Najbardziej lubię nieprzemyślane pomysły, te które wpadają do głowy, kiedy robisz zakupy. Powstaje magiczna mieszanka składników, których połączenie to uczta dla zmysłów. Coraz częściej te pomysły są Zobacz więcej
Moje ulubione. Na wskroś świąteczne. Z tradycyjnych wigilijnych składników. Pachnące grzybami i miodem. Koniecznie z olejem rzepakowym. Dla 4-6 osób potrzebne nam będzie: 300 g filetów solonego Zobacz więcej
nadmiar płynu odparuje i sos zgęstnieje. W ostatnim etapie dodajemy śmietanę, mieszamy do połączenia i odstawiamy do wystudzenia. Z powodzeniem możemy za pomocą blendera zmiksować i wykorzystać jako Zobacz więcej
Kremowy grzybowy sos z boczkiem wspaniale łączy się z groszkiem. Poza sezonem można użyć mrożonego groszku i mrożone grzyby. Zazwyczaj świeże borowiki kupuję w sezonie, obieram, myję i blanszuję w Zobacz więcej
No i zaczęło się znowu- las i grzyby :) Dzisiaj prosty i smaczny sosik pachnący ziołami. Można go również przygotować z mrożonych grzybów. Zapraszam Składniki: 300 g borowików, 1 duży por (jasna Zobacz więcej
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, podsmażane i zapiekane w piekarniku. Danie można przygotować również z mrożonych grzybów. Mrożone grzyby dodajemy w całości bez rozmrażania bezpośrednio Zobacz więcej
Nhia
Nhia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TreeYourMind
Zupa grzybowa wytrawna.

Zupa grzybowa wytrawna. 41

0
Nastał świąteczny czas i czas zupy grzybowej. Część z Was mogła jej spróbować na WEGilii w Yoga Place - oto przepis :) WESOŁYCH ŚWIAT! Potrzebujemy: - grzyby suszone (borowiki)40g - grzyby mrożone Zobacz więcej
g świeżych grzybów, najlepiej borowików lub podgrzybków, ostatecznie pieczarek 250 g chudego boczku 150 g suszonych śliwek 3-4 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, majeranek 3 bakłażany olej do Zobacz więcej
Bardzo proste i smaczne danie z leśnych grzybów - u nas z borowików i późnych kurek. Nawiązujące do klasyki kuchni polskiej grzyby w śmietanie przyrządziliśmy z orzechami włoskimi, które podsmażone w Zobacz więcej
ze świeżych grzybów bo niestety sezon na nie trwa krótko. Owszem można podobny makaron przygotować z mrożonych ale to nie to samo, świeże grzyby zachowują się trochę inaczej – ich konsystencja jest Zobacz więcej