sos z nerek

Dziś coś czego nigdy wcześniej nie przygotowywałem ani też nie próbowałem, totalna improwizacja. Dlatego też będę wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie. Składniki: masło roślinne ok 5 g szafranu Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" No i stało się! Na blogu pojawiają się kolejne podroby. Tym razem są to cynaderki, czyli wieprzowe nerki. To potrawa … Przeczytaj cały artykuł Post Cynaderki w Zobacz więcej
, wapnia, fosforu i żelaza oraz kwas foliowy+ asparginę. Dobrze działają na nerki. Są niskokaloryczne Składniki: 2 pęczki białych szparagów 200 ml mleka kokosowego 3 łyżki sosu sojowego 2-3 ząbki Zobacz więcej
, zawierającym wszystkie niezbędne aminokwasy. Doskonale działa na nerki. 3/4 szklanki komosy ryżowej marchew 4 pieczarki cebula ząbek czosnku przecier pomidorowy sól, pieprz, ostra papryka, szczypta Zobacz więcej
stosowano go w leczeniu chorób nerek, nadciśnienia tętniczego , cukrzycy. Jedzmy więc również ryż. Polecam dziś danie z ryżu , być może wam również posmakuje. Tak to wygląda Potrzebujemy 2 szklanki Zobacz więcej
Jak się ma sporą kolekcję chorób to człowiek się przyzwyczaja do tego , że co trochę gdzieś coś boli. Ale od miesiąca przestałam nad tym wszystkim panować. Jak nie 40 * C gorączki która trzyma tydzień Zobacz więcej
Danie lekkostrawne, bardzo delikatneoraz bogate w żelazo, cynk, magnez, kwas foliowy i wit. B12. Do potrawy warto dodać kaszę, pieczone ziemniaki lub ryż. Polecam również osobom stosującym zasady Zobacz więcej
w szparagach działają przeciwstarzeniowo, aspargina wspomaga pracę nerek, a glutation wspomaga wątrobę w procesie odtruwania i wzmacnia układ odpornościowy. Korzystajmy więc z sezonu i wcinajmy Zobacz więcej
Przyznaję, że podroby lubię nie mniej niż mięso. Ich bogaty smak i wyrazisty aromat, jeśli są prawidłowo przyrządzone, w pewnym anturażu są w stanie przyćmić najbardziej wyrafinowane i drogie Zobacz więcej
DaisyDukes
DaisyDukes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko-Słone
Szparagowy szał!

Szparagowy szał! 129

0
Dziś zamierzam opiewać zalety szparagów. Dlaczego warto je jeść? Istne bogactwo ważnych składników odżywczych! Są źródłem witamin: B, C, i K, pierwiastków mineralnych, tj.: potasu, fosforu i żelaza, Zobacz więcej
chorobom . Dynia zalecana jest dla osób z miażdżycą , nadciśnieniem tętniczym , w zaburzeniach prawidłowego funkcjonowania wątroby , nerek i serca . Polecam więc dynię tym bardziej , że to początek Zobacz więcej
W starożytnych Chinach szparag był znany jako środek do kaszlu. W Egipcie stosowano szparagi jako środek na wątrobę. U Greków dla odmiany szparagi były uznanym lekiem na nerki. Podziemne pędy Zobacz więcej
kuchennearomaty
kuchennearomaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenne aromaty
Krupnik

Krupnik 247

0
Zupa której podstawowy składnik stanowi oczywiście kasza jęczmienna. Jej zbawienne działanie na nasz organizm zna zapewne każdy czytelnik, jednak przypominam: obniża cholesterol, ma właściwości Zobacz więcej
właściwości, poza tym że przyspiesza procesy trawienne, także odkaża przewód pokarmowy i przyśpiesza tworzenie żółci. Dodatkowo posiada właściwości antybakteryjne, przeciwbólowe, przeciwzapalne, Zobacz więcej
wszystkie pokarmy bogate w szczawiany nie są wskazane dla osób zmagających się z różnymi schorzeniami związanymi z układem moczowym, ponieważ mogą powodować powstawanie kamieni w nerkach. SKŁADNIKI Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Kurczak z soczewicą

Kurczak z soczewicą 1136

0
linię. Potas w niej zawarty wspomaga pracę nerek, fosfor – mineralizację kości. Piersi kurze pokroić na trzy części, doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać olej i smażyć piersi kurze na złoty Zobacz więcej
, szczególnie w połączeniu z czosnkiem. No i jest w tym tyle wartości! Oliwki mają kwasy tłuszczowe, m.in. omega 3 oraz witaminy A, B, C i E, żelazo, fosfor czy potas. Czarny sezam podobnie + wzmacnia Zobacz więcej
i wzmacniająco. Dzięki właściwościom zasadotwórczym i moczopędnym są polecane osobom cierpiącym na reumatyzm i choroby nerek *. Dodatkowo, właściwości moczopędne pozwalają pozbyć się z organizmu Zobacz więcej
"Soczewica – najpopularniejsze odmiany to czerwona, zielona i brązowa. Zawiera lekkostrawne białko, wapń, żelazo, beta-karoten oraz witaminy B i PP. Korzystnie wpływa na śledzionę, trzustkę i żołądek, Zobacz więcej
charakterystyczny zapach podczas przyrządzania. Myślę jednak, że akurat one mogłyby wielu osobom zasmakować. CYNADERKI DUSZONE W CIEMNOZŁOTYM SOSIE Z CEBULĄ Składniki: - 600 gram nerek wieprzowych - Zobacz więcej