Przepis na sos z orzechów włoskich

Nalewka z orzechów włoskich - Domowa spiżarnia - lawendowyfartuszek - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lawendowyfartuszek Nalewka z orzechów włoskich (12.07.2014)Drożdżówki z białą Zobacz więcej
Przepis przeczytany u Dorotki i Darka na blogu Ja Tu Gotuję! Bardzo lubię potrawy gdzie króluje makaron a ten przepis dodatkowo zapunktował szybkością jego wykonania i dość (przynajmniej jak dla mnie) Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Sos z orzechów włoskich

Sos z orzechów włoskich 545

Ten sos z orzechów włoskich jest zrobiony według przepisu Giorgio Locatelli. Wszystko jest tak proste w przygotowaniu, że trudno to nazwać sosem. Chociaż powiedziałabym, że jest to bardzo po włosku, Zobacz więcej
Składniki: grzyby suszone (50g) orzechy włoskie (25g) cebula (100g) mąka pełnoziarnista (5g) woda (250g+50g) przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Grzyby moczymy przez około godzinę ( w około Zobacz więcej
Czy ktoś by pomyślał, że można przygotować sos do spaghetti z orzechów? Ja pomyślałam i ugotowałam. Wyszło palce lizać! Bardzo aromatyczny sos o niezwykłym, ciekawym smaku. Kremowa konsystencja Zobacz więcej
Ostatnio nie mam za dużo czasu na gotowanie. Mimo to chcę żeby było smacznie i różnorodnie. Dlatego co jakiś czas sięgam po sprawdzone szybkie sosy śmietanowe do makaronu. Dziś w mojej kuchni Zobacz więcej
Powiem krótko - rewelacyjny sos! Nigdy bym się nie spodziewała, że z takpowszechnychi powszednich orzechów możnaprzygotowaćcoś tak szybkiego i prostego, a zarazem niezwykłego. O tym daniu Zobacz więcej
Danie robi się tyle, ile trwa ugotowanie makaronu, czyli około 15 minut, a jego przyrządzenie obejmuje dosłownie kilka prostych czynności. Składniki są banalne, a ich połączenie daje fantastyczny Zobacz więcej
Czy niepozorny krem z pietruszki może być hitem imprezy? A., podając go niedawno na swoich urodzinach, udowodniła, że tak. Nieczęsto zdarza mi się prosić o przepis, tym razem nie mogłam się jednak Zobacz więcej
Tagliatelle w sosie serowym z orzechami włoskimi i winogronami Kuchnia włoska to prostota, bogactwo różnorodnych, świeżych nieprzetworzonych produktów i składników, które pozwalają na dużą kreatywność Zobacz więcej
Co można zrobić z granatem? Zjeść, to pewne. Ale co zrobić, by ten owoc nabrał wyjątkowości i jeszcze lepszego smaku? Na to pytanie odpowiedzi udzieliła bezbłędnieKwestia Smakua ja korzystam dziś z Zobacz więcej
Wiosna smakuje rzodkiewką. Ma kolor świeżego szczypiorku i tulipanów. Jest budzeniem się do życia. Wystarczy garść świeżych warzyw. Do nich szybko powstaje sos z tego, co zostało po produkcji tofu i Zobacz więcej
Uwielbiam orzechy włoskie. Mogę nawet przymknąć oko na to, że są bardzo kaloryczne, a to dlatego, że zawierają również sporo witamin z grupy B, witaminę C i E oraz magnez, żelazo, potas i sód- a więc Zobacz więcej
Składniki: 2 porcje makaronu wstążki 150g wędzonego kurczaka (filet lub udko) garść orzechów włoskich koperek 120 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz kolorowy 0,5 cytryny (sok+starta Zobacz więcej
Osobiście nie przepadam za dynią. Jak dla mnie, nie ma ona jakiegoś zdecydowanego smaku. Jednak, na pewno nadaje się do wielu dań i bardzo fajnie barwi na lekko pomarańczowy kolor. Tym razem, Zobacz więcej
Tym razem zapraszam Was na coś pysznego, ale nie mojego autorstwa. Wróciłam zmęczona do domu, a już od progu poczułampiękny zapach. On – przyrządził dla mnie cebulę z orzechowym sosem. Cudo, po prostu Zobacz więcej
Składniki Czas przygotowania: 5 min Poziom trudności: łatwe rukolalazur niebieskiorzechy włoskieczerwone winogronasos: oliwa i miód w proporcjach 1:1 Przygotowanie Na spód układamy rukolę, na nią Zobacz więcej
Nie jestem wielką miłośniczką kaszy manny, ale od czasu do czasu nachodzi mnie na nią ochotą. Kupuję tylko razową. Czasem orkiszową, a czasami pszenną - jeśli orkiszową trudno dostać. Tym razem na Zobacz więcej
Figi można przyrządzić na wiele sposobów. Mogą być dodatkiem do sałatek, farszów lub ciast i deserów. Zawierają dużo witamin i składników mineralnych. Warto więc skorzystać z sezonu na ten owoc, Zobacz więcej
Wróciłam na chwilę do kuchni chińskiej, może dlatego że w zasadzie dużo w niej warzyw a mało mięsa i co najważniejsze wpadła w moje ręce młoda kapusta. Danie to można zrobić również gdy nie mamy Zobacz więcej