sos z orzeszków ziemnych

Fenomenalny, błyskawiczny w wykonaniu, nietuzinkowy sos do mięsa, z dodatkiem orzeszków ziemnych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek, do niecodziennego dania, a swoim smakiem zachwyci każdego. Przepis Zobacz więcej
To już ostatnie danie z serii Stir-fry, które chciałam zaprezentować. Jak już wcześniej pisałam, produkty potrzebne do przygotowania szybkich dań dostałam od marki BlueDragon, a w niej między innymi Zobacz więcej
Musicie spróbować. Świetne! Sos z orzeszków ziemnych: 50 g masła orzechowego 50 g solonych orzeszków ( pominęłam, bo moje masło zawierało już orzeszki w kawałkach ) 250 ml śmietanki 36 % sól i pieprz Zobacz więcej
zachęciło mnie połączenie szparagów i orzeszków ziemnych. Przepis dostosowałam do produktów dostępnych tego dnia w domu: 2 garście (ok. 70g) makaronu penne (u mnie razowy) pół pęczka białych Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu chodziły mi po głowie orzeszki ziemne. I kurczak wraz z nimi :) W końcu odważyłam się poeksperymentować i wyszło coś naprawdę fajnego :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 100g Zobacz więcej
Uwielbiam, uwielbiam, uwieeeelbiam! Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych są mistrzostwem świata. Możemy kombinować z dowolnymi warzywami, zawsze się uda! Wykorzystywałam już cukinię, bakłażana, Zobacz więcej
Pomysł na obiad zaczerpnięty z ksiązki z przepisami arabskimi. Na poczatku chciałam ugotować zupę orzeszkową, ale w trakcie zmieniłam zdanie. Akurat w lodówce leżały 2 bakłażany. Do sosu mozemy dodać Zobacz więcej
Czas na kalafiory niedługo minie i chciałam jeszcze kolejny raz poczuć smak tegoszlachetnego warzywa w połączeniu z tym niezwykłymsosem. To danie składa się z trzech podstawowych składników: Zobacz więcej
poluzowania jego śrubki :) Tajski kurczak w sosie z orzeszków ziemnych Przepis Porcji:4 Składniki Sos: 1/2 szklanki orzeszków ziemnych solonych, prażonych lub 1/2 szklanki gotowego masła orzechowego Zobacz więcej
, co sprawdzi się w każdy zimny dzień. Zimowe warzywa z sosem z orzeszków ziemnych i limonki Składniki: 3 średnie buraki (najlepiej czerwone i żółte lub chioggia) 4 średnie marchewki 1 pietruszka 2 Zobacz więcej
nieskomplikowanychdań duże znaczenie mają dodatki – tutaj efekt „wow” powstaje za sprawą wyjątkowego sosu z orzeszków ziemnych – słodko-kwaśnego, pikantnego, z kawałkami apetycznie chrupiących Zobacz więcej
miód, 1 łyżkę oliwy, 2 łyżki sherry i 1/2 łyżeczki imbiru- wymieszać i połączyć z bulionem i sosem sojowym w dużym rondlu - starannie wymieszać, włożyć skrzydełka i gotować ok. pół godziny na małym Zobacz więcej
Ten klasyczny sos z orzeszków ziemnych (peanut sauce) aromatrycznie doprawiony świetnie komponuje się z kurczakiem a nawet pieprzowiną ale również z potrawami warzywnymi.Świetnie smakuje z fasolką Zobacz więcej
Miał być "zwykły" obiad na szybko a wyszło przepyszne danie, którego smak zaskoczył nawet mnie! Do tego uśmiech zadowolenia na twarzy męża - i czego chcieć więcej? :) SKŁADNIKI: (na ok 3 porcje) 1 Zobacz więcej
czerwonych rzodkiewek okrągłych (nie polecam czerwono-białych, gdyż na ogół są mniej ostre) pół opakowania kiełków rzodkiewki 5-6 korniszonów z chilli 1 mały jogurt naturalny 2-3 łyżki tajskiego Zobacz więcej
najprostszej - kurczak w sosie z orzeszków ziemnych. Powiedzmy sobie szczerze: nie jest to danie atrakcyjne wizualnie. Jego kolor można opisać jako rdzawy. Zresztą, żaden gulasz nie powala wyglądem. Zobacz więcej
...Tak więc odrobinę eksperymentując, mięso najpierw usmażyłam, a następnie na tej samej patelni przygotowałam na bazie tego mięsa orientalny sos z masłem orzechowym, orzeszkami ziemnymi i grzybkami Zobacz więcej
Sos z orzeszków ziemnych (na Grand Prix Malezji) Bardzo smaczny orzechowy sos z wyraźnie egzotycznym posmakiem. Ciekawy :) Szczerze mówiąc myślałam, że jest trudniejszy i bardziej czasochłonny. W Zobacz więcej
chrupało. Okazało się, że jeść za bardzo nikomu się nie chciało, więc pół michy zostało, a wiedziałam, że trzymanie do jutra jest bez sensu, bo zrobi się glut od siemienia, więc... Nastawiłam Zobacz więcej
. Okazało się, że jeść za bardzo nikomu się nie chciało, więc pół michy zostało, a wiedziałam, że trzymanie do jutra jest bez sensu, bo zrobi się glut od siemienia, więc… Nastawiłam piekarnik na 180 Zobacz więcej