sos z rydzów i fileta

125 g tortellini z grzybami 2 łyżki prażonej cebulki 6-10 oliwek czarnych mogą być zielone 5 średnich ogórków konserwowych 1 pojedynczy filet z kurczaka mały słoiczek ulubionych grzybków marynowanych Zobacz więcej
Piotr Sajdak
Piotr Sajdak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
the red plate
Śledzie

Śledzie 2386

3
niestety prawdziwego Matiasa) 3 duże dorodne cebule Olej rzepakowy Ocet Cytryna Pietruszka Ziele angielskie i liść laurowy. Przygotowanie: Cebule kroimy w piórka lub krążki i blanszujemy je. Filety Zobacz więcej
Naszła mnie wielka ochota na rybę. Tak wielka, że postanowiłam nie czekać tylko czym prędzej wyciągnęłam filety, które akurat leżały w zamrażarce i zaczęłam je rozmrażać. Chciałam czegoś nowego i na Zobacz więcej
gotowania z Tomaszem Jakubiakiem. Co ciekawe w każdym z dań znalazł się dodatek w postaci Inki bezglutenowej! na publikację tego zdjęcia mam oficjalną zgodę Tomasza – okazało się, że nie przepada za Zobacz więcej
pierogów - zamienniki mąki pszennej - tu gryczana. Na menu tego dnia składało się: * żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem * kopytka z pieczonej dyni z estragonem i gulasz Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Amber Room

Amber Room 140

0
nie wiem dlaczego. Filet z okonia z kopytkami bazyliowymi, młodą kapustą, pomidorkami oraz sosem ziołowym to potrawa pyszna. Sama ryba z chrupiącą skórką, kopytka- mniam! Jak dla mnie kapusty było Zobacz więcej
zjesz także podpłomyki – w wersji wege oraz z kiełbasą serwolatką. Na danie główne warto wybrać wereszczaki – schab wieprzowy z kością, macerowany w soku buraczanym. Jeśli wolisz ryby – filety z Zobacz więcej
(16 zł). Czynne codziennie od 11:00 do 23:00. --- ul. Floriańska 26 | mapa | tel. 509 542 801| FB Pies Pianista – (21.08) lokal, który przed otwarciem pokazywał się już np. na Najedzeni Fest. W Zobacz więcej
. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw Zobacz więcej
(3)CIASTO FILO(1)CIASTO FRANCUSKIE(1)CIECIERZYCA(1)CRUMBLE(1)CUKINIA(2)CURRY(1)CYTRUSOWE(9)CZEKOLADA(8)CZEREŚNIE(1)DESER(12)DODATKI(1)DYNIA(17)FIGI(3)GNOCCHI(2)GORGONZOLA(1)GRUSZKI(1)GRZYBY(4)GULASZ Zobacz więcej
czy zaskakujących doznań smakowych. Króluje mięso, grule w kilku postaciach, trochę ryb, pojawia się też bryndza, bundz czy oscypek, a w sezonie rydze, a wszystko to podlane gęstym sosem góralskiego Zobacz więcej
były wysokiej jakości produkty sezonowe i regionalne. * Siekana wołowina, dym z leśnej szyszki, warzywa z rusztu * Consomme z dzikiego łososia, pieczone mięso łososia * Płatki wędzonej na zimno Zobacz więcej