sos z rydzów i fileta

125 g tortellini z grzybami 2 łyżki prażonej cebulki 6-10 oliwek czarnych mogą być zielone 5 średnich ogórków konserwowych 1 pojedynczy filet z kurczaka mały słoiczek ulubionych grzybków marynowanych Zobacz więcej
Piotr Sajdak
Piotr Sajdak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
the red plate
Śledzie

Śledzie 2377

3
niestety prawdziwego Matiasa) 3 duże dorodne cebule Olej rzepakowy Ocet Cytryna Pietruszka Ziele angielskie i liść laurowy. Przygotowanie: Cebule kroimy w piórka lub krążki i blanszujemy je. Filety Zobacz więcej
Naszła mnie wielka ochota na rybę. Tak wielka, że postanowiłam nie czekać tylko czym prędzej wyciągnęłam filety, które akurat leżały w zamrażarce i zaczęłam je rozmrażać. Chciałam czegoś nowego i na Zobacz więcej
gotowania z Tomaszem Jakubiakiem. Co ciekawe w każdym z dań znalazł się dodatek w postaci Inki bezglutenowej! na publikację tego zdjęcia mam oficjalną zgodę Tomasza – okazało się, że nie przepada za Zobacz więcej
, tak - cieszcie się "bezglutenki" - wreszcie coś dla Was ! Warsztaty odbyły się w Garze Jakubiaka i poprowadził je nie kto inny, jak sam Tomasz Jakubiak z ekipą pomocników. Ale o co chodzi z dietą Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Amber Room

Amber Room 138

0
jak na degustacyjną, piękna sztuka polędwicy. Nie pytajcie jak dotrwaliśmy do deseru, a był nim sernik z mlecznej czekolady, karmelizowany banan z espuma espresso (mus z espresso). Bardzo delikatny Zobacz więcej
zjesz także podpłomyki – w wersji wege oraz z kiełbasą serwolatką. Na danie główne warto wybrać wereszczaki – schab wieprzowy z kością, macerowany w soku buraczanym. Jeśli wolisz ryby – filety z Zobacz więcej
oraz po trzy sałatki, zupy, dania główne i desery. Przykładowe pozycje z menu: krem czosnkowy z pianą serową (12 zł), filet z kaczki, gołąbki z kaszy jaglanej, mus z kalafiora, figa confit (32 zł), Zobacz więcej
. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw Zobacz więcej
(1)KUCHNIA FRANCUSKA(1)KUCHNIA GRECKA(1)KUCHNIA HISZPAŃSKA(1)KUCHNIA INDYJSKA(1)KUCHNIA MAROKAŃSKA(1)KUCHNIA MEKSYKAŃSKA(1)KUCHNIA Zobacz więcej
czy zaskakujących doznań smakowych. Króluje mięso, grule w kilku postaciach, trochę ryb, pojawia się też bryndza, bundz czy oscypek, a w sezonie rydze, a wszystko to podlane gęstym sosem góralskiego Zobacz więcej
były wysokiej jakości produkty sezonowe i regionalne. * Siekana wołowina, dym z leśnej szyszki, warzywa z rusztu * Consomme z dzikiego łososia, pieczone mięso łososia * Płatki wędzonej na zimno Zobacz więcej