sos z rydzy

Moja szalona znajoma Madzia przytargała mi dzisiaj z lasu piękne rude rydze, co jak wiadomo bardzo mnie ucieszyło, bo marynować to ja lubię i to bardzo!, tak więc bardzo dziękuję!. Zrobiłam dzisiaj Zobacz więcej
Bardzo szybki w przygotowaniu sos bolognese z czerwoną papryka i słodkim winem. Polecam na rozgrzewający i syty obiad. 600 g mięsa mielonego wieprzowego ( z szynki) 1 czerwona papryka 2 cebule 2 ząbki Zobacz więcej
Tak jesiennie dzisiaj jest u mnie, dla tych co lubią pobyć w plenerze, a jak wiadomo świeże powietrze zaostrza apetyt, więc warto pomyśleć nad gorącą michą podczas wycieczek dużych i małych. Ta wersja Zobacz więcej
MyVeganKitchen
MyVeganKitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Vegan Kitchen
Sos warzywny z makaronem

Sos warzywny z makaronem 35

Ostatnio mamy często ochotę na makarony (i ogólnie dania mączne). Był taki moment, że praktycznie nie jedliśmy produktów pszennych, ale za bardzo lubimy chleby, buły, pizze i makarony, aby całkiem Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Slow Foodzik
Smażone rydze.

Smażone rydze. 10412

Trwa odwieczny spór czy smaczniejszy jest rydz czy borowik. A Wy jak sądzicie? Ja uważam, że rydz smaczniejszy.Najczęściej spotkamy go marynowanego w occie, ale jak pojawią się świeże to zawsze je Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Rydze z patelni

Rydze z patelni 3697

I tu zdradzę Wam sekret… Wydawać by się mogło, że skoro mieszkam w Beskidzie Niskim – Rydzowym Królestwie, muszę często zajadać się rydzami. Otóż… nie do końca Rydze jadam dosłownie kilka razy w roku, Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Sos z suszonych grzybów

Sos z suszonych grzybów 21

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć kremowego, esencjonalnego sosu grzybowego. Jest znakomitym dodatkiem do wigilijnych dań, ziemniaczków czy ryb. SKŁADNIKI: 40g suszonych grzybów leśnych Zobacz więcej
Nigra
Nigra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Nigry czyli knuję i gotuję
Smażone rydze

Smażone rydze 9015

3-4 rydze na jednego człowieka 1 łyżeczka masła oliwa 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól i pieprz Rydze oczyściłam i umyłam. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy zarumieniłam wyciśnięty Zobacz więcej
leonkot
leonkot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Żeby życie miało smaczek
sos z maślaków

sos z maślaków 10426

Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że najprostsze rozwiązania są najlepsze. Podobnie jest w kuchni, lubię potrawy proste i nieprzekombinowane. taki właśnie jest ten sos potrzebne składniki: 0,5-1kg Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
sos ze śliwką

sos ze śliwką 13

sos ze śliwką | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / SURÓWKI ZUPY RYBY Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chilli Plate
Zupa z rydzy

Zupa z rydzy 2303

Zupa z rydzy to mój eksperyment kulinarny - i choć budził moje wątpliwości, ostatecznie zakończył się sukcesem. I to chyba już ostatni przepis "rydzowy" w tym sezonie. Potrzebujemy: 300g rydzy 2l Zobacz więcej
konradbudzyk
konradbudzyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blendman
Sos z suszonych grzybów

Sos z suszonych grzybów 19

Sos z suszonych grzybów - Blendman.pl - kuchnia roślinna Zaloguj Zarejestruj się Przepisy Śniadania Obiady Zupy Drugie danie Pasty i sosy Pasty Sosy Desery Napoje Alkohole Koktajle Pozostałe „Nabiał” Zobacz więcej
swiatzpiernika
swiatzpiernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat z piernika
Rydze z patelni

Rydze z patelni 1936

Smażone rydze, to smak, którego nie można zapomnieć. I właśnie dla tego smaku warto czekać do jesieni, aż ich rude główki pojawią się w lasach! Warto pamiętać, że trzonki rydzów nie są zbyt smaczne, Zobacz więcej
Magda
Magda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
magdatestuje.blogspot.com
Rydze z patelni

Rydze z patelni 991

Dostałam prezent w postaci rydzów ze śląskich lasów. W mojejokolicyzupełnie nie ma tych grzybów, więcradość moja była tym większa.Postępowałamzgodnie zsugestiamimoich darczyńcówi efekt był świetny. Zobacz więcej
konradbudzyk
konradbudzyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blendman
Sos z batata

Sos z batata 16

Sos z batata - Blendman.pl - kuchnia roślinna Zaloguj Zarejestruj się Przepisy Śniadania Obiady Zupy Drugie danie Pasty i sosy Pasty Sosy Desery Napoje Alkohole Koktajle Pozostałe „Nabiał” Mleka Zobacz więcej
Granice Smaku
Granice Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Granice Smaku
Rydze, rydzunie!

Rydze, rydzunie! 6888

Dziś krótko i na temat. RYDZE! Czyszczenie: Pamiętajcie, najpierw płuczemy w zimnej wodzie, potem osuszamy i czyścimy delikatnie, najlepiej ręcznikiem papierowym, blaszki - z piasku i ściółki. Potem Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Kiszone rydze

Kiszone rydze 5531

Około 120 tysięcy grzybów zostało opisanych i sklasyfikowanych, jednak tych, które nadają się do tego, by przygotować z nich jedzenie jest około 1800. Już starożytni Rzymianie doskonale znali się na Zobacz więcej
Grzyby duszone w śmietanie ze smażonymi ziemniakami. Rydze od zawsze kojarzą mi się z Podhalem. Swego czasu dość często jadłem je przyrządzone najprościej, czyli smażone na maśle, serwowane prosto z Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chilli Plate
Rydze z patelni

Rydze z patelni 437

W końcu! Po ponad miesiącu poszukiwań, w końcu udało mi się upolować rydze. Cena zaskakująco znośna - bo 25zł/kg. Trudno się było powstrzymać, co więcej - jutro jadę po kolejną porcję! A dziś w ramach Zobacz więcej
I wait all year for this view. Składniki. rydze masło klarowane sól Wykonanie. Rydze oczyścić szczoteczką pod strumieniem wody, odciąć korzenie. Osuszyć. Większe pokroić na części. Na patelni Zobacz więcej