sos z żołądków drobiowych

Podroby generalnie na ogół omija się szerokim łukiem i tu błąd, podroby potrafią być bardzo smaczne a przy tym są tanie. Proponuję spróbować chociaż raz i wybrać przepis dla siebie. Składniki: Żołądki Zobacz więcej
No cóż dzisiaj bedzie rarytas który bardzo lubię . choć wiem , że nie wszyscy przepadają za żołądkami . To tak jak ja nie przepadam za cebulą wrrrrrrrrrrrrr. Pyszne wyszło aby urozmaicić trochę Zobacz więcej
Znowu zrobiłam sobię ucztę z żołądeczków drobiowych. Tym razem przygotowałam je w sosiku chrzanowym. Wyszły przepyszne i nawet córeczce zasmakowały. składniki: 500 g żołądków z kurczaka ok 1,5 l wody Zobacz więcej
Danie dla miłośników podrobów:)) Jeśli ktoś nie toleruje smaku żołądków ( np. ja ) nie przełknie kęsa. Danie przygotowałam dla męża. Mnie zachwycił sos koperkowy - smak rewelacyjny, reszta ( żołądki ) Zobacz więcej
Składniki na 4-5 porcji: 500 g oczyszczonych żołądków drobiowych , pokrojonych w "paski" 1 cebula posiekana w kostkę, o wadze ok. 80 g ok. 100 g marchewki startej na tarce na grubych oczkach posiekany Zobacz więcej
. Jednym z takich produktów są podroby drobiowe (bo baranie można kupić bez problemu), ostatnio jednak robiąc zakupy w arabskim sklepie, gdzie zazwyczaj kupuje wyfiletowane udka z kurczaka, wpadły mi Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Proste pieprzne danie ,smakuje zarówno z ziemniakami jak i makaronem pappardelle. Składniki 500-700 g żołądków drobiowych kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego pęczek natki pietruszki Zobacz więcej
Składniki na 4 porcje: 450 g żołądków drobiowych 150 g marchewki 100 g selera 100 g pietruszki 2 łyżki tartego chrzanu liść laurowy Appetita ziele angielskie Appetita sól świeżo mielony pieprz Zobacz więcej
W sumie zamysł był inny, ale wyszło bardzo smaczne danie. Trochę przez przypadek, bo sklep obok nie miał kaszy gryczanej...dzięki temu powstało coś pysznego. No, może jak na makaron (czas Zobacz więcej
Makaron, duuuużo sosu i drobiowe żołądki. Do takiego dania mojego męża nie trzeba namawiać. Zdarza się wręcz przeciwnie – to on namawia mnie abym częściej je dla niego przygotowywała. I jak tu nie Zobacz więcej
Żołądki drobiowe w sosie własnym to pomysł na tani, szybki i bardzo smaczny obiad. Zdaje sobie sprawę, że niektórzy z Was na samą myśl o jedzeniu żołądków mogą stracić apetyt na poniższe danie. Nic Zobacz więcej
Autor przepisu: Hot Pot – Fabryka smaków. Witajcie. Dzisiaj postanowiłem wykorzystać podroby. Wybór padł na żołądki drobiowe. Danie można podawać z makaronem, ryżem i itp. Gorąco polecam. Porcja dla 2 Zobacz więcej
Tym razem przepis na żołądki drobiowe – produkt w kuchni niesłusznie często pomijany. Przepis podesłał nam Mateusz, wyszło świetnie więc zapraszamy. Paragon – nie uwzględniając promocji, w normalnych Zobacz więcej
Lubicie podroby? Ja kiedyś ich nie znosiłam - szczególnie wątróbki. Postanowiłam dać im jednak szansę, bo smak się zmienia. Jednak wątróbka nadal nie trafia w mój gust, a do jej jedzenia jest w stanie Zobacz więcej
To już kolejny przepis z podrobami w moim wykonaniu. Dzisiaj żołądki drobiowe i serca z wykorzystaniem sosu paprykowego, który przedstawiałam kilka dni wcześniej. Warto spróbować. Składniki: Ok. 600 Zobacz więcej
Postanowiłem dziś przygotować żołądki podobnie jak to robi moja Babcia ;) Wyszły wyśmienite ! Polecam ,dla odmiany od klasycznego mięsa ! Może nie wygląda jakoś doskonale za to tak smakuje ^^ Ja Zobacz więcej
Postanowiłem dziś przygotować żołądki podobnie jak to robi moja Babcia ;) Wyszły wyśmienite ! Polecam ,dla odmiany od klasycznego mięsa ! Może nie wygląda jakoś doskonale za to tak smakuje ^^ Ja Zobacz więcej
To, czy ktoś lubi żołądki czy nie, zależy w dużej mierze od wychowania. Jeżeli u Was w domu jadało się takie dania, pewnie za nimi przepadacie. Gorzej jest, jeżeli pierwszy raz spotykacie się z takimi Zobacz więcej
Składniki: żołądki kurze 0,5 kg sól bulion drobiowy 350 ml chrzan ze słoiczka 2 łyżki mąka ziemniaczana 1 łyżeczka śmietana 12% 2 łyżki koperek 1 pęczek pieprz (biały, kolorowy) do smaku Wykonanie: Zobacz więcej