sosy do misa

Kolejna moja propozycja z kuchni japońskiej to ugotowane kawałki kurczaka w lekko słodkawym, aromatycznym sosie musztardowym. Potrawa bardzo łatwa i szybka do przygotowania :) Ja użyłam, zgodnie z Zobacz więcej
cały dzień), a goście przynoszą polewy i dodatki. Ja stwierdziłam, że jest to idealna okazja, żeby wypróbować przepis, który mi ostatnio chodził po głowie, a mianowicie sos karmelowy z miso. Przepis Zobacz więcej
The post Burger z pleśniakiem i sosem miso – video appeared first on CooLinarNy. Zobacz więcej
Dynia na dobre zagościła już na straganach. Postanowiliśmy dodać ją do naszych ukochanych makaronów. Nie jest to jednak zwykły sos, dzięki paście miso, smak jest bardziej podkręcony, wyrazisty. Zobacz więcej
wysiłku. Jedynie zestawienia produktów czy przypraw mogą wydawać się mniej oczywiste, jak na przykład w tej sałatce. Na co dzień rzadko jadam glony. Oszczędnie używam też pasty miso ze względu na jej Zobacz więcej
Pomysł na to danie jednogarnkowe zaczerpnęłam z jednej z japońskich restauracji, w której serwują przepyszną potrawę zwanącazuela de salmón y verduras con salsa de miso picante, czyli kociołek z Zobacz więcej
mylnego. W końcu znalazłam jeden porządny market internetowy z „prawdziwymi” stekami i odniosłam sukces. No, przynajmniej najbliżej mu było do ideału:) Jeszcze wiele nauki przede mną. Tym razem Zobacz więcej
pewnością już się spotkałeś z „Miską” . […] Podstawowe element budujące posiłek w misce to ziarna, zielenina, proteina i sos. Z reguły wszystkie elementy można przygotować w bardzo prosty sposób, za Zobacz więcej
Tweet Przedstawiam kolejną odsłonę łososia, tym razem w wydaniu japońskim. Zapiekane w piekarniku pakieciki wypełnione łososiem, warzywami i sosem majonezowym z pastą miso. Danie to jest typowo Zobacz więcej
Weekendowe kucharzenie rozpoczynam od przepysznego dania na bazie komosy ryżowej z dodatkiem soczystych, jędrnych zielonych warzyw w połączeniu ze złocistym tofu. Całości dopełnia bardzo prosty, ale Zobacz więcej
Opierając się na domowej biblioteczce książek o kuchni japońskiej mogę powiedzieć, że te dania są całkiem wiernymi odwzorowaniami oryginałów. Choć Japończycy dorzuciliby do zupy trochę smażonej Zobacz więcej
Inspiracje dla tego postu były dwie: jedna to wpis Sarah Britton z cudownego bloga My New Roots o jej "misach obfitości", który miał być usprawiedliwieniem młodej mamy, która nie ma czasu na wymyślne Zobacz więcej
BAKED SWEET POTATO CANAPES WITH SALTY MISO DRIZZLE AND CRUNCHY WALNUT TOPPING Słodkie, upieczone, miękkie talarki z batatów, podane na chrupiącej sałacie lodowej, delikatnie skropione słonym sosem na Zobacz więcej
Tymiankowo – pietruszkowy karp na topinamburowo – marchewkowym puree, w towarzystwie blanszowanego romanesco, żółtych i czerwonych marchewek pieczonych w miodzie oraz sosu borowikowego na palonym Zobacz więcej
pół główki czerwonej kapusty marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprzświeżomielony sok z cytryny i skórka otarta Warzywa obierany, szatkujemy w Zobacz więcej
ellae
ellae Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże ze smakiem
zupa miso

zupa miso 191

0
w stylu japońskim nieco dostosowane do produktów które akurat posiadałam w domu :) ja zrobić? potrzebujemy: pastę miso warzywa (garść chińskiej mieszanki) por dymka kapusta pekińska grzyby mun sezam Zobacz więcej
bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Wietnamska zupa Pho

Wietnamska zupa Pho 225

1
W sieci można znaleźć wiele przepisów... O mojej wersji krótko: wołowina, cynamon w lasce, anyż gwiaździsty, imbir, czosnek, cebula, sos rybny - długie gotowanie. W ramach dodatków w misie: makaron Zobacz więcej
Skład: sałata lodowa-połówka suszone pomidory-garść oliwki-garść papryka-1 szt pomidorki cherry- garść szynka parmeńska-10 dag bazylia-garść Na spodzie misy układamy sałatę. Suszone pomidory i Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Sałata szopska

Sałata szopska 247

0
posiekananatka pietruszki do smaku Pomidory i ogórka pokrój w dużą kostkę, cebulę wkrążki, paprykę w paski, wrzuć do misy, zrób sos z oleju i octu winnego, zalej. Posypsuto serem i natką. Podawaj z Zobacz więcej