sosy do placków ziemniaczanych

Dziś Wielki Piątek, według wiary chrześcijańskiej nie powinno jeść się mięsa. Lecz czy każdy tego przestrzega, czy to sprawa sumienia. Ja zostałam tak wychowana i sumienie mówi, że dziś post i jutro Zobacz więcej
energicznie mieszając (dzięki powolnego ogrzewaniu śmietana się nie zwarzy). Następnie wlać śmietanę do garnka z sosem. Wymieszać. Chwilę pogotować sos. Taki sos świetnie nadaje się do placków Zobacz więcej
Mój narzeczony wymyślił sobie na obiad placki ziemniaczane jak z Baru Grosar. Wszystko robiłam sama, sos wyszedł trochę za gęsty i było go mało, ale byłam z siebie zadowolona, no i wybrankowi serca Zobacz więcej
Składniki: Sos: 40 dag mięsa wieprzowego 2 papryki czerwone 4 łyżki cebulki prażonej 1 marchewka 1 łyżeczka vegety 1 łyżeczka podlaskiej przyprawy do mięsa wieprzowego 1/3 małego kubeczka śmietanki Zobacz więcej
Składniki: sos: 350g chudej wołowiny ok. 500g wody 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku oliwa 1 bulionetka pieczeniowa 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka mąki 1 łyżeczka majeranku 70g słodkiej śmietanki Zobacz więcej
Składniki: 1,5 kg ziemniaków 3 łyżki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 cebule Jajko Sól , pieprz Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce , dodajemy dwa rodzaje mąki , drobno posiekaną cebulę , Zobacz więcej
Placki ziemniaczane. Ucieramy ziemniaki 1kg na drobnej tarce, dodajemy 2 jaja, 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej, jedna starta cebula. Smażymy na rozgrzanym oleju. Sos warzywny. składniki: Zobacz więcej
Placki ziemniaczane z pysznym sosem z borowików. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 2 – 3 łyżki mąki sól, pieprz Sos: 0,5 kg borowików 1 łyżeczka mąki 200 ml śmietany kremówki Ziemniaki i Zobacz więcej
Takie proste danie, a jakie smaczne. Uwielbiam placki ziemniaczane. Mogę je jeść z cukrem, ale dzisiaj polecam placki z sosem pieczarkowym. Składniki: Placki ziemniaczane: 1 kg ziemniaków 1 cebula 2 Zobacz więcej
Składniki: Sos: 25 dag pieczarek 30 dag łopatki wieprzowej 1 cebula 500 ml przecieru pomidorowego 1/2 słoika Lutenicy Premium Rosa 2 łyżki śmietany 2 ziarna ziela angielskiego sól i pieprz do smaku Zobacz więcej
Placki ziemniaczane z sosem kurkowym Placki ziemniaczane naprawdę uwielbiam! Tym bardziej, że są chyba najtańszym z możliwych obiadów i do tego tak smacznym! Placki robię jak zwykle, przepis Zobacz więcej
Przepis na klasyczne placki ziemniaczane. Można je podawać ze śmietaną i solą albo z cukrem. Mi najbardziej smakują z sosem tzatziki. Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 14 placków Składniki: 6 Zobacz więcej
Lato w pełni (?), kurki są, więc korzystajmy. Młode polskie ziemniaczki już dojrzały do placków? Zaraz się przekonamy. Placki ziemniaczane: ok. 1 kg ziemniaków startych na niezbyt drobnym sitku 1 Zobacz więcej
Kilka dni temu zrobiłam placki ziemniaczane z sosem. Takie trochę a'la węgierskie. Bez żadnego przepisu, z mojej głowy. Wyszło całkiem smacznie :) Składniki na 2 placki: - 4 ziemniaki - mała cebula - Zobacz więcej
? Składniki (na 2 porcje) -ok. 3 ziemniaki -1 jajko -3 łyżki mąki -pieprz i sól -olej do smażenia -1/2 cebuli -250g pieczarek Przygotowanie Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zobacz więcej
Długo się zastanawiałam czy wstawić ten przepis na bloga. Może nie wygląda on zbyt apetycznie, ale jak ktoś lubi sosy grzybowe to to połączenie sosu grzybowego z placki ziemniaczanymi jest idealne. Zobacz więcej
Składniki dla 2-3 osób: Placki ziemnaczane: 5-6 średnich ziemniaków 3 łyżki mąki żytniej razowej 2 łyżki błonnika spożywczego 2 jajka 1 cebula biała sól, pieprz Sos; 1 szkl. leśnych grzybów 1 czerwona Zobacz więcej
Placki ziemniaczane z sosem myśliwskim VN:F [1.9.22_1171] Rating: 0.0/10 (0 votes cast) Przepis na danie a la placek po węgiersku. Składniki: 1 kg ziemniaków 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 0,5 kg mięsa Zobacz więcej
Placki ziemniaczane uwielbiam. U mnie w domu część osób je je ze śmietaną i cukrem. Taki właśnie smak pamiętam z dzieciństwa. Mąż i starszy syn uwielbiają z sosem pieczarkowym. Jednak nie bardzo lubię Zobacz więcej
Placki ziemniaczane to najpyszniejsze danie na świecie! Uwielbiam je na zimno, ciepło, ze śmietaną, z sosem meksykańskim ( patrz etykiety ),próbowałam też z cukrem ale to nie to. Ale najlepsze są z Zobacz więcej