Sos czosnkowy przyrządza się dzisiaj przeważnie na bazie majonezu bądź śmietany. Sos taki jest niezbyt zdrowy a do tego tłuczy. U mnie w kuchni już dawno odeszło się od takiego właśnie przepisu na sos
Zobacz więcej
Sos do pizzy (II wersje: na spód i do polania) Zanim Zjesz Proste przepisy na desery i obiady Facebook Twitter Google+ Show Navigation Hide Navigation Sos do pizzy (II wersje: na spód i do polania)
Zobacz więcej
Uwielbiam pizzę i wszystko co ją przypomina. Do prawdziwej pizzy tej daleko, ale w smaku jest bardzo dobra, a robi się ją expresowo. I tak powstała pyszna kolacja. Składniki: 1 płat ciasta
Zobacz więcej
« Muffiny z papają - light Sos do pizzy - sos basic Składniki: 1puszkapomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek papryka ostra wproszku - 1 łyżeczka oregano świeże oregano wysuszone -
Zobacz więcej
Miałam ochotę na pizze to zrobiłam taką, po której moje myśli będą nadal pozytywne.:) Nigdy nie robiłam jeszcze brokułowego ciasta, a muszę przyznać, że jest naprawdę rewelacyjne. Szkoda, że nie widać
Zobacz więcej
Placki warzywne z serem » Pomidorowy sos do pizzy Przepisów na pizzę jest chyba tyle ile osób ją przygotowujących. Każdy ma swoje ulubione ciasto, składniki, czy sos. Ja tego jedynego przepisu na
Zobacz więcej
Można znaleźć parę przepisów na lżejszą wersję pizzy (publikowałam też spód do pizzy z twarogu) i wszystkie były dobre, ale odkryłam przepis, który zupełnie nie odbiega smakiem od najbardziej
Zobacz więcej
Sos czosnkowy Light? Dla leniwych? Ale o co się rozchodzi? Już tłumaczę. Light, bo bazą jest wyłącznie jogurt naturalny, czyli nie dodajemy śmietany, nie dodajemy majonezu jak to zwykle bywa przy
Zobacz więcej
Ryba w porach light z sosem cytrynowym - Simply Delicious Strona główna Regulamin Współpraca Przejdź do treści Słodkości Bez gotowania Bez jajek Bez pieczenia Na zimno Babeczki Babki Biszkopty Ciasta
Zobacz więcej
Dlaczego pizza mabyćokrągła? Ja pobawiłamsięciastem i wyszła mi pizza podłużna. Lekko nacięłam "przedziały" a w ich miejsce położyłam wałki ciasta. Dzięki temu pizza się łamała. Wyszła pizza w
Zobacz więcej
Hm... Dawno mnie nie było. Niezaplanowana przerwa: dużo się działo, dużo nauki, dużo spraw na głowie i mało czasu na bloga... Ale teraz już wróciłam :) z nową energią i nowymi przepisami :) Dzisiaj
Zobacz więcej
Sałatki uginające się pod kleksami tłustych sosów to zmora osób będących na diecie. Sosy pełne majonezu, oleju czy innych niepotrzebnych dodatków sprawiają, że nawet najbardziej zdrowa i dietetyczna
Zobacz więcej
Czy pizza może być w wersji light? Oczywiście! Zwłaszcza wtedy, gdy w domu zabraknie mąki pszennej, a jest tylko pełnoziarnista :) Przeprowadziłam eksperyment, który z pewnością wyjdzie nam na
Zobacz więcej
Pierwsza miała powstać jeszcze w czasach starożytnych. Przyjmuje się jednak, że narodziła się w 1889 roku, kiedy to w Neapolu kucharz Raffaele Esposito przygotował ją dla królowej Włoch Małgorzaty
Zobacz więcej
data sobota, listopada 17, 2012 Wczorajszy dzień spędziłam z młodszą siostrą. Osoba, z którą mieszkam wyjechała na konferencję więc 3 dni jestem sama i zaprosiłam do siebie moją ośmioletnią siostrę,
Zobacz więcej
Chyba nie ma na świecie osoby, która powiedziałaby, że nie lubi pizzy! Wariacji na jej temat jest bez liku, a danie to jest na tyle wyjątkowe, że w każdej kombinacji smakuje wyśmienicie.Mimo, że pizza
Zobacz więcej
Po pierwsze robimy ciasto zgodnie z przepisem:http://coconue.blox.pl/2011/12/Ciasto-na-pizze.html Po drugie robimy sos zgodnie z przepisem:http://coconue.blox.pl/2011/12/Sos-do-pizzy-sos-basic.html
Zobacz więcej
Będę całkowicie szczera. Nic nie zastąpi prawdziwej pizzy. Szału nie ma :). Podaję przepis, ponieważ komuś może zasmakować taka kombinacja :) Przygotowanie: ok. 40 minut Wyrastanie ciasta: 24h
Zobacz więcej
data wtorek, kwietnia 03, 2012 Szybko, smacznie i ekonomicznie. Możecie położyć na pizzę co tylko macie w lodówce! U mnie jest to kapusta pekińska, resztki warzyw, słonecznik, papryczka chilli i ser
Zobacz więcej
To była moja pierwsza domowa pizza i muszę przyznać, że udała się, choć oczywiście odbiega jeszcze od doskonałości. Zaserwowałam ją na babskim wieczorze, w pochwałach szybko zniknęła, więc myślę, że
Zobacz więcej