sosy z pieczeni

Czy zdarza się Wam, że nie macie pomysłu na to, z jakim sosem podać przygotowaną pieczeń? Podpowiem Wam jak szybko i smacznie zrobić np. sos musztardowy. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje Składniki: Zobacz więcej
na pieczeń; 600 g mięsa mielonego z łopatki 400 g ugotowanych grzybów 1 cebula olej do smażenia sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta estragonu łyżeczka majeranku natka pietruszki 2 jajka 2 Zobacz więcej
Pyszna pieczeń ze zwykłego mięsa z łopatki wieprzowej przez dodatek suszonych grzybów bardzo zyskała na smaku. Pieczeń w sosie grzybowym około 2 kg mięsa z łopatki wieprzowej 1 garść suszonych grzybów Zobacz więcej
Często odnoszę wrażenie, że niektórzy boją się wołowiny. Mówią, że twarda jak podeszwa. Jestem świadoma tego, że łatwo zniszczyć to mięso, ale trzymając się kilku prostych reguł można za każdym razem Zobacz więcej
i włóż z powrotem do lodówki na minimum dwa - trzy dni. Możesz potrzymać nawet dłużej, jeżeli chcesz zrobić wędlinę. Na samą pieczeń wystarczy jeden dzień. Wyjęte z lodówki mięso opłucz z marynaty i Zobacz więcej
Mięsne danie! Plan był taki, żeby na blogu w końcu pojawiło się jakieś danie mięsne. Przyznaję, że w moim menu jest mało mięsnych dań, ale zawsze się chętnie z nimi zmierzę. Tym razem pomyślałam o Zobacz więcej
, po czym ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, obłożyć cebulą z marynaty wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec powoli w 160 stopniach przez około 2-2,5 godziny, często skrapiajac przecedzoną Zobacz więcej
Taką pieczeń możecie podać na ciepło do obiadu bądź na zimno jako dodatek do kanapek. Mięso najlepiej smakuje polane sosem pieczeniowym przygotowanym na wywarze z pieczenia schabu. Do pieczeni pasują Zobacz więcej
Tym razem post z cyklu "niedzielny obiad" :) .... rozkochałam się ostatnio w śliwkach suszonych, których słodycz jest doskonałym dodatkiem do mięs. Śliwki i wino to para idealna .... i przekonałam się Zobacz więcej
kilo szynki i schabu tyle, że dla całej drużyny piłkarskiej by starczyło. Klęska urodzaju… Nie jestem taką fanką wieprzowiny, by zacierać ręce z ekscytacji na jej widok na talerzu. Natomiast Mój Mąż Zobacz więcej
• Facebook • Twitter • Google Plus • Pinterest • Email • Wykop • NK • Delicious • Blip • RSS Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym to od niedawna mój ulubiony sposób przyrządzania mięsa mielonego. Mięso Zobacz więcej
wołowina Bourguignon, frykadelki, burgery czy klopsiki, jest podstawą klasycznego sosu Bolognese , znakomicie nadaje się również na pieczeń. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze mięso Zobacz więcej
Cielęcina to chude i delikatne mięso. Udało mi się przygotować soczystą pieczeń. Może to zasługa garnka rzymskiego, a może jakości mięsa. Może wreszcie po trochu i tego i tego. Polecam cielęcinę na Zobacz więcej
Cielęcina to chude i delikatne mięso. Udało mi się przygotować soczystą pieczeń. Może to zasługa garnka rzymskiego, a może jakości mięsa. Może wreszcie po trochu i tego i tego. Polecam cielęcinę na Zobacz więcej
Dzisiaj pierwszy przepis Świąteczny! Zaczynamy od cyklu „Roślinna Wigilia- zostaw karpia w świętym spokoju” :) Przez kolejne 5 dni, codziennie będę się z Wami dzieliła swoimi ulubionymi przepisami na Zobacz więcej
masą innych pyszności. No a kilka dni później czeka nas Sylwester i Nowy Rok Warto któryś z tych świątecznych dni uczcić porządną pieczenią. Solidny kawał wieprzowiny, natarty uprzednio przyprawami, Zobacz więcej
Sos adżika miałam swój, przepis jest na moim blogu, ale możecie użyć gotowego kupionego w sklepie. Mięso doprawić solą i pieprzem, posmarować sosem ażdżika i odstawić na dwie godziny do lodówki. Na Zobacz więcej
, - 2 łyżeczki cząbru, - 3 ziarna jałowca, - 2 ząbki czosnku, - 250 ml bulionu wołowego, - 4 pieczone, obrane ze skórki papryki, - 1 łyżka koncentratu pomidorowego, - 100 g sera typu feta, - 3 łyżki Zobacz więcej