sote

ZOBACZ TAKŻE:

Pieczarki smażone z warzywami / Mantar soteDzisiaj mam dla Was potrawę z pieczarek. Te grzyby są popularne w Turcji jednak nie robi się z nich wielu potraw. Najczęściej się je griluje, dodaje jako Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię turecką. Uwielbiam również potrawy pełne warzyw. Ten przepis łączy w sobie te dwie cechy: mamy tu mnóstwo warzyw, mamy kurczaka oraz tureckie smaki. Potrawa jest prosta i szybka w Zobacz więcej
1kg truskawek korzeń imbiru, około 4cm otarta skórka z cytryny 2 łyżki octu winnego,ryżowegolub jabłkowego 2 łyżki cukru brązowego łyżka z soku z cytryny Wszystko razem zmiksować i odstawić do lodówki Zobacz więcej
Zieloniutkie wiosenne placuszki ziemniaczane z dodatkiem młodej pokrzywy i czosnku niedźwiedziego. Bardzo chrupiące , podajemy sote lub ze śmietaną . Placuszki ziemniaczane z pokrzywą i czosnkiem Zobacz więcej
Pierś z kurczaka można podać na mnóstwo sposobów: smażoną, pieczoną, gotowaną, w panierce, sote, faszerowaną itp. itd. Ja zdecydowałam się na tzw. przekładańca z warzywami i serem. Do jego Zobacz więcej
- doprawiłam ziołami i wyszedł pyszny i bogaty w witaminy obiad. Można go podać z kromką chleba, chrupiącymi grzankami, ryżem czy sote. Smakuje świetnie. Składniki: 1 filet z kurczaka 1 cukinia 2- 3 Zobacz więcej
Pstrąg to taka rybka, że można ją przygotować na dziesiątki sposobów. Smażone, pieczone, gotowane. Panierowane i sote. Lubię doprawiać pstrągi na pikantnie i smażyć je ( filety ) na rumiano. Czas : 10 Zobacz więcej
owocu, z którego go wykonało jest zabity cukrem, już go nie czuć. Uwielbiam pomidory, dodaję je do makaronu, pizzy dlatego też robię je sote - w sosie własnym. To jest taka moja baza, którą doprawiam Zobacz więcej
KeJt
KeJt Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy z serca domu
FETA W ZALEWIE

FETA W ZALEWIE 508

0
Jestem wielkim fanem sera feta, zarówno w sałatkach, zapiekankach jak i sote. Niemniej jakiś czas temu natknęłam się na kupną fetę w zalewie z oliwy, niestety byłą dostępna w 1 może 2 smakach dla mnie Zobacz więcej
Przepis ten pochodzi z jakiegoś archiwalnego numeru czasopisma Elle, który namiętnie kupowałam jako nastolatka.. Wtedy jeszcze jako mięsożerca dodawałam konfiturę jako dodatek do mięs. Teraz szamam na Zobacz więcej
Kupiłem ostatnio rum Santana dark, mieszanka rumów light rodem z Francji. Mówiąc szczerze to nie spodziewałem się jakiegoś super doznania przy takiej cenie, 28 zł za 0,7l 37,5%. Powiem tak: pić go „ Zobacz więcej
drobne różnice ale bardzo je czuć. Jak dla mnie Cachça nie jest pijalna sote, w drinku a i owszem sprawdza się, ale sama ze sobą to marny trunek. Nie chcę żebyście jednak myśleli o Pitu źle. Mimo Zobacz więcej
Jagodowo mi ostatnio :) Co zrobić, przecież mamy taką porę roku :) Jagody i borówki do posiłku a czereśnie sote na deserek :) Placki pełnoziarniste z jagodowym twarożkiem Składniki: ( ok. 10 szt.) 100 Zobacz więcej
na ciepło z gałką lodów lub po całkowitym wystygnięciu 'sote'. Polecamy na mroźne wieczory z filiżanką gorącej czekolady. Składniki: 5 jabłek 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka cukru 1 Zobacz więcej
w całości tak bajkowy, jak pierwsze płatki śniegu... mini bezy - nasze polskie ''makaroniki'' :D ulepimy dziś bałwana? ;) na doładowanie energii: (nie)typowy przysmak górski - gofry :D Zobacz więcej
kawałeczki. [Jeżeli kupujesz śledzie w marynacie na przykład już w oleju lub occie to od razu możesz je skroić. Wybierając śledzie sote, pamiętaj aby je wcześniej, odpowiednio długo namoczyć] 2. Zobacz więcej
kotlety sotesąnajzdrowsze, w sumie tak, nie ma co wpijać tłuszczy a wręcz przeciwnie- kotlet jeszcze go oddaje...Kiedy zdejmujemy kotleciki, torozkładamyje na papierowym ręczniku,żebyjeszcze nadmiar Zobacz więcej
plastryogórka kiszonego i zielonego 2 plastry czerwonej słodkiej papryki krążki cebuli na kotlet: 25 g mięsa mielonego 1 łyżeczka cebuli pokrojonej w kostkę 1 łyżeczka marchewki startej na grubym Zobacz więcej
Wiewi00ra
Wiewi00ra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiedźmienie
Awanturka z Córką

Awanturka z Córką 67

0
Awanturka, czyli smarowidło :D, które spożyłyśmy dzisiejszego pięknego, śnieżnego, wiosennego poranka z Potomką. Spożyłyśmy, nie omieszkam zauważyć z ukontentowaniem. Ja także z pieczywem (Potomka Zobacz więcej
cebulę, czosnek, paprykę i otręby. Kolejnym krokiem jest połączenie wszystkich składników i uformowanie kotlecików, które następnie kładziemy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: