Przepis na soufflé au chocolat - suflet czekoladowy

Dziś uwielbiane przez wszystkich łasuchów „święto” – Dzień Czekolady! Co więc mogłam zamieścić na blogu z tej okazji, jeśli nie coś ekstremalnie czekoladowego? Przed Wami przepis na pyszny, delikatny, Zobacz więcej
Zrobienie idealnego sufletu wcale nie jest tak trudne jak się wydaje. Wystarczy tylko bardzo dokładnie pilnować proporcji i naprawdę delikatnie obchodzić się z białkiem, któremu zawdzięczamy niezwykłą Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam mój pierwszy przepis z książki Julii Child "Francuski Szef Kuchni" (tu recenzja). Zrobiłam suflet czekoladowy, który w smaku naprawdę jest obłędny. Delikatny i puszysty jak Zobacz więcej
Soufflés au chocolat - Suflet czekoladowy Polecam prosty i bardzo smaczny deser w postaci sufletu czekoladowego, który przygotowuje się ekspresowo jak również konsumuje ! Miłośnicy czekolady powinni Zobacz więcej
Soufflé au fromage - Suflet serowy Zapraszam na suflet serowy, wspaniały, delikatny i pulchny. Jego przygotowanie to wielka przyjemność. Składa się głównie z beszamelu, jajek i sera, oddzielnie łącząc Zobacz więcej
Komunijne zamówienie Olgi – baaardzo dużo czekolady. I żeby była ciepła i trochę się ciągnęła. Ale nie może być za słodka. Bardzo proszę – czekoladowe suflety, delikatne i puszyste, w środku z lejącą Zobacz więcej
Taki nasz dzisiejszy, poobiedni deser… prosty i dosc szybki. Na 4 małe foremki 1 łyżka skrobi kukurydzianej bądz mąki ziemniaczanej Spora łyżeczka pasty pistacjowej czyli zmielonych pistacji Kilka Zobacz więcej
Fondant au chocolat, mocno czekoladowy deser 11 Flares Facebook 3 Pin It Share 8 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 11 Flares Składniki: (porcja dla 4 osób naforemki 250ml) 125g Zobacz więcej
W takmroźne dniwartoskusić się na dodatkową porcję energii. Może by w takim razie coś słodkiego? Dzisiaj prosty i najszybszy przepis na czekoladowy suflet. We should supply our organism with extra Zobacz więcej
Akcja z czekoladą w roli głównej już prawie się zakończyła...macie jeszcze trochę czasu, aby dodać czekoladowe przepisy..a ja korzystając z wolnej chwili zrobiłam już podsumowanie..Dziękuję po raz Zobacz więcej
Do Świąt coraz bliżej i czas zacząć myśleć o świątecznym menu. Tym razem mam dla Was bardzo prosty w przygtowaniu deser czekoladowy. Jeśli macie dwie lewe ręce do wypieków, a chcielibyście zaskoczyć Zobacz więcej
Wyobraźcie sobie, że siedzicie w uroczej kawiarni u podnóża wieży Eiffla, a kelner serwuje Wam aromatyczną kawę i pyszne czekoladowe ciastko, z którego, gdy tylko je przekrajacie wypływa pyszna, Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Suflet czekoladowy

Suflet czekoladowy 51

ViveLaCuisine • Suflet czekoladowy Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Suflet serowy (soufflé au fromage)

Suflet serowy (soufflé au fromage) 60

To jeden z klasyków kuchni francuskiej, jakie przygotowywaliśmy na ostatnich Warsztatach Kuchni Agaty. Tu cudowanie lekka, a przy tym pełna smaku przystawka (trzeba pamiętać, by do jej zrobienie Zobacz więcej
Dzisiaj Dzień Kobiet. Trzeba się rozpieszczać od rana :) Na śniadanko - suflet serowy! To francuski klasyk o lekkiej i przyjemnej dla podniebienia konsystencji. Składniki: - 20 g masła (dodatkowo Zobacz więcej
Nie lubię czekolady, przynajmniej nie przepadam. W tym momencie prawdopodobnie wywołałem konsternację na twarzach wielu z Was. Bo jak to, poprawia nastrój, łagodzi ból, a endorfiny w niej zawarte Zobacz więcej
Zauważyliście pewnie, że szukam ciągle nowych śniadaniowych inspiracji na rodzinne weekendowe śniadania. Jajka na tysiąc sposobów, zapiekane, smażone, placuszki o różnym składzie. Tym razem pudding! Zobacz więcej
Jest to mała babeczka, z której po przebiciu widelczykiem, ze środka, jak lawa z wulkanu, wydobywa się gorąca, płynna ciemna czekolada. Nie sposób się jej oprzeć… Nie lubię czekolady, przynajmniej nie Zobacz więcej
Lubię malinową jesień. Jest niezwykle aromatyczna, pachnąca i przybiera pięknych kolorów. Maliny zasługują na wyjątkowa oprawę i może być nią jedynie fondant au chocolat. Rozpływający się w ustach, Zobacz więcej
Dziś chciałam Wam pokazać podrasowaną wersję pewnego musu, podanie idealne na przyjęcie. Kiedyś ten deser pokazałam Wam w szklanych pucharkach, w których również prezentuje się świetnie. Przed Wami Zobacz więcej