sous vide

beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Golonka sous vide

Golonka sous vide 106

Golonka sous vide Składniki: - golonka wieprzowa z kością - pieprz - listek laurowy - czosnek - peklosól - woda Golonkę peklujemy w chłodnym miejscu w całości na mokro 5-7 dni z nastrzykiem, Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sało Sous Vide

Sało Sous Vide 98

Sało Sous Vide Składniki: - słonina wieprzowa lub z dzika - sól kamienna lub morska - przyprawy do sała - czosnek Słoninę tniemy na wąskie kawałki 5-6cm szerokości. Jeśli jest to słonina wieprzowa Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Wędliny Sous Vide

Wędliny Sous Vide 140

Wędliny Sous Vide Sous vide to jak piszą obecnie nowoczesna, zdrowa metoda gotowania potraw, jednak jak podają źródła sięga ona lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku i wcześniej. Także teraz jest Zobacz więcej
Szynka sous vide pieczona w coli. Pamiętacie moje urządzenie do gotowania sous vide? Odgrażałam się już kilka razy, że wrzucę Wam jakiś przepis dla maszynistów, więc dziś obiecana receptura. To Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Test urządzenia do sous vide

Test urządzenia do sous vide 91

Słyszeliście o gotowaniu techniką sous vide? Ja pierwszy raz usłyszałam kilka lat temu, kiedy w jednej z restauracji zjadłam przygotowany tą techniką boczek. Był pyszny! Z chrupiącą skórką (jak się Zobacz więcej
Suche mięso drobiowe i przesmażone steki nie muszą być podstawą wakacyjnych obiadów ani domowych potraw. Sous vide to metoda gotowania w gorącej wodzie przez dłuższy niż zazwyczaj czas. Takie Zobacz więcej
Ostatnio uczestniczyłam w warsztatach, na których większość potraw przygotowywanych było metodą sous-vide. Szczerze powiem, że trochę byłam rozczarowana. Dlaczego? Bo nie widziałam nadziei na Zobacz więcej
Sous -vide to metoda wolnego gotowania mięsa próżniowo pakowanego w niskiej temperaturze. Nie będę rozwodzić się nad tą metodą, bo o zaletach i wadach możecie poczytać wpisując w googlach „sous vide”. Zobacz więcej
Turbot sous vide z koprem włoskim i pomarańczą,gdyby ktoś miał ochotę pobawić się i przygotować rybę metodą sous vide to bardzo proszę.Sous vide – długie gotowanie potraw w próżniowo zamkniętych Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide 997

Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach,że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć. Zobacz więcej
Łopatka sous vide. Pewnie widzieliście w telewizji reklamę gotowych mięs, wolno gotowanych sous vide (próżniowo), które od niedawna można kupić w Lidl Polska. Postanowiłam przetestować wolno gotowaną Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sous-vide (po francusku –w próżni) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kurczak (prawie) sous-vide

Kurczak (prawie) sous-vide 482

Zasadą sous-vide jest gotowanie produktów w plastikowych woreczkach przez wiele godzin w ściśle określonej temperaturze. Ta wersja przygotowania kurczaka nie wymaga wody i specjalnego sprzętu, Zobacz więcej
żarcie bez spinki
żarcie bez spinki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Żarcie bez spinki
Dorsz sous vide

Dorsz sous vide 192

Gotowanie sous vide, to ciekawa technika, którą pięknie opisał główny bohater filmu Burnt mówiąc do rywala "Ty nie gotujesz, ty podgrzewasz jedzenie w kondomach".Ten opis bardzo wiernie oddaje o co w Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 212

Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzanie
Polędwica wołowa Sous Vide

Polędwica wołowa Sous Vide 189

Przegryzanie: Polędwica wołowa Sous Vide wtorek, 13 stycznia 2015 Polędwica wołowa Sous Vide Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
taransan
taransan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WINOIOLIWA.COM
Sprzęt od SOUS VIDE

Sprzęt od SOUS VIDE 88

Sprzęt od SOUS VIDE | winoioliwa.com HOME BLOG KUCHNIA PRZEPISY PRAKTYKA SOUS VIDE ENOSTREFA WINOMANIACY DEGUSTACJA POLECAM FOTO VIDEO KONTAKT – Main Menu –HOMEBLOGKUCHNIA - PRZEPISY - PRAKTYKASOUS Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Pikantne piersi kurczaka sous-vide

Pikantne piersi kurczaka sous-vide 400

W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vide, Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Electrolux i domowe Sous Vide

Electrolux i domowe Sous Vide 94

Kto by pomyślał, że w piękny, majowy dzień równocześnie zawita do moich Warsztatów cudo techniki (Sous Vide Electrolux), Fashionelka i Kominek?! Przyczynkiem do spotkania był ten pierwszy właśnie. Zobacz więcej
Doskonała pierś z indyka gotowana metodą sous-vide w stałej , niskiej temperaturze pakowana próżniowo w woreczek. Jest to metoda godna polecenia. mięso zachowało pełny aromat i składniki odżywcze.Jego Zobacz więcej