sous vide

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sous-vide (po francusku –w próżni) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
taransan
taransan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
WINOIOLIWA.COM
Sprzęt od SOUS VIDE

Sprzęt od SOUS VIDE 80

0
Sprzęt od SOUS VIDE | winoioliwa.com HOME BLOG KUCHNIA PRZEPISY PRAKTYKA SOUS VIDE ENOSTREFA WINOMANIACY DEGUSTACJA POLECAM FOTO VIDEO KONTAKT – Main Menu –HOMEBLOGKUCHNIA - PRZEPISY - PRAKTYKASOUS Zobacz więcej
Przegryzanie: Polędwica wołowa Sous Vide wtorek, 13 stycznia 2015 Polędwica wołowa Sous Vide Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 172

1
Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kurczak (prawie) sous-vide

Kurczak (prawie) sous-vide 382

0
Zasadą sous-vide jest gotowanie produktów w plastikowych woreczkach przez wiele godzin w ściśle określonej temperaturze. Ta wersja przygotowania kurczaka nie wymaga wody i specjalnego sprzętu, Zobacz więcej
temperaturę bez ryzyka przesmażenia. Dodatkowo, wszystkie smaki pozostają zamknięte w woreczku i nic nie ucieka. Żeby gotować sous vide można wydać pierdylion na specjalne urządzenia lub zrobić to po Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SzczyptaCom
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide 885

0
Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach,że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć. Zobacz więcej
Kto by pomyślał, że w piękny, majowy dzień równocześnie zawita do moich Warsztatów cudo techniki (Sous Vide Electrolux), Fashionelka i Kominek?! Przyczynkiem do spotkania był ten pierwszy właśnie. Zobacz więcej
W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vide, Zobacz więcej
Sous -vide to metoda wolnego gotowania mięsa próżniowo pakowanego w niskiej temperaturze. Nie będę rozwodzić się nad tą metodą, bo o zaletach i wadach możecie poczytać wpisując w googlach „sous vide”. Zobacz więcej
2 piersi kurczaka, 6 połówek pomidorów suszonych, Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki Zobacz więcej
No właśnie – czy już to nauka czy to jest jeszcze sztuka gotowania? Sous-vide (fran. dosłowne tłumaczenie to: w próżni) jest ostatnim krzykiem mody w sztuce gotowania w ramach kuchni molekularnej. Zobacz więcej
Z dużym zainteresowaniem obserwuję tematy poświęcone nowym procesom technologicznym w zakresie kulinarnym. Trudno abym nie zainteresował się sous vide. No bo życie trzeba kreatywnie komplikować. Muszę Zobacz więcej
Doskonała pierś z indyka gotowana metodą sous-vide w stałej , niskiej temperaturze pakowana próżniowo w woreczek. Jest to metoda godna polecenia. mięso zachowało pełny aromat i składniki odżywcze.Jego Zobacz więcej
Turbot sous vide z koprem włoskim i pomarańczą,gdyby ktoś miał ochotę pobawić się i przygotować rybę metodą sous vide to bardzo proszę.Sous vide – długie gotowanie potraw w próżniowo zamkniętych Zobacz więcej
usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) linki RobertHarna.pl Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawię wam domowy sposób na zrobienie mięsa w domowym sous vide. Dzięki tej metodzie mięso stanie się dużo bardziej delikatne i soczyste, a cały smak pozostanie w środku mięsa. Składniki Zobacz więcej
, przypraw solą i pieprzem. Zapakuj próżniowo. Wstaw na 20 min do kąpieli wodnej o temp. 72*C Sos pomidorowo-bazyliowy 3 pomidory szczypta bazylii ząbek czosnku 100ml mleczka kokosowego Pomidory Zobacz więcej
Łopatka sous vide. Pewnie widzieliście w telewizji reklamę gotowych mięs, wolno gotowanych sous vide (próżniowo), które od niedawna można kupić w Lidl Polska. Postanowiłam przetestować wolno gotowaną Zobacz więcej
Na kickstarter.com skończyło się zbieranie kasy na prototyp domowego urządzenia o nazwie Nomiku. Bardzo duży sukces. Mózgiem projektu jest taka trochę śmieszna pani Lisa Q. Fatterman. Chodzi o to, aby Zobacz więcej