sous vide

{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sous-vide (po francusku –w próżni) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
taransan
taransan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
WINOIOLIWA.COM
Sprzęt od SOUS VIDE

Sprzęt od SOUS VIDE 86

0
{{headerMessage}}
Sprzęt od SOUS VIDE | winoioliwa.com HOME BLOG KUCHNIA PRZEPISY PRAKTYKA SOUS VIDE ENOSTREFA WINOMANIACY DEGUSTACJA POLECAM FOTO VIDEO KONTAKT – Main Menu –HOMEBLOGKUCHNIA - PRZEPISY - PRAKTYKASOUS Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzanie
Polędwica wołowa Sous Vide

Polędwica wołowa Sous Vide 181

1
{{headerMessage}}
Przegryzanie: Polędwica wołowa Sous Vide wtorek, 13 stycznia 2015 Polędwica wołowa Sous Vide Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 196

1
{{headerMessage}}
Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kurczak (prawie) sous-vide

Kurczak (prawie) sous-vide 452

0
{{headerMessage}}
Zasadą sous-vide jest gotowanie produktów w plastikowych woreczkach przez wiele godzin w ściśle określonej temperaturze. Ta wersja przygotowania kurczaka nie wymaga wody i specjalnego sprzętu, Zobacz więcej
żarcie bez spinki
żarcie bez spinki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Żarcie bez spinki
Dorsz sous vide

Dorsz sous vide 173

2
{{headerMessage}}
Gotowanie sous vide, to ciekawa technika, którą pięknie opisał główny bohater filmu Burnt mówiąc do rywala "Ty nie gotujesz, ty podgrzewasz jedzenie w kondomach".Ten opis bardzo wiernie oddaje o co w Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SzczyptaCom
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide 961

0
{{headerMessage}}
Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach,że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wędliny Sous Vide Sous vide to jak piszą obecnie nowoczesna, zdrowa metoda gotowania potraw, jednak jak podają źródła sięga ona lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku i wcześniej. Także teraz jest Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Electrolux i domowe Sous Vide

Electrolux i domowe Sous Vide 92

0
{{headerMessage}}
Kto by pomyślał, że w piękny, majowy dzień równocześnie zawita do moich Warsztatów cudo techniki (Sous Vide Electrolux), Fashionelka i Kominek?! Przyczynkiem do spotkania był ten pierwszy właśnie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vide, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sous -vide to metoda wolnego gotowania mięsa próżniowo pakowanego w niskiej temperaturze. Nie będę rozwodzić się nad tą metodą, bo o zaletach i wadach możecie poczytać wpisując w googlach „sous vide”. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słyszeliście o gotowaniu techniką sous vide? Ja pierwszy raz usłyszałam kilka lat temu, kiedy w jednej z restauracji zjadłam przygotowany tą techniką boczek. Był pyszny! Z chrupiącą skórką (jak się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 piersi kurczaka, 6 połówek pomidorów suszonych, Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szynka sous vide pieczona w coli. Pamiętacie moje urządzenie do gotowania sous vide? Odgrażałam się już kilka razy, że wrzucę Wam jakiś przepis dla maszynistów, więc dziś obiecana receptura. To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No właśnie – czy już to nauka czy to jest jeszcze sztuka gotowania? Sous-vide (fran. dosłowne tłumaczenie to: w próżni) jest ostatnim krzykiem mody w sztuce gotowania w ramach kuchni molekularnej. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z dużym zainteresowaniem obserwuję tematy poświęcone nowym procesom technologicznym w zakresie kulinarnym. Trudno abym nie zainteresował się sous vide. No bo życie trzeba kreatywnie komplikować. Muszę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonała pierś z indyka gotowana metodą sous-vide w stałej , niskiej temperaturze pakowana próżniowo w woreczek. Jest to metoda godna polecenia. mięso zachowało pełny aromat i składniki odżywcze.Jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Turbot sous vide z koprem włoskim i pomarańczą,gdyby ktoś miał ochotę pobawić się i przygotować rybę metodą sous vide to bardzo proszę.Sous vide – długie gotowanie potraw w próżniowo zamkniętych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przegryzanie: Pierś z kaczki sous-vide z żurawiną, figami i puree z dyni wtorek, 20 stycznia 2015 Pierś z kaczki sous-vide z żurawiną, figami i puree z dyni Przepis oraz więcej na: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przedstawię wam domowy sposób na zrobienie mięsa w domowym sous vide. Dzięki tej metodzie mięso stanie się dużo bardziej delikatne i soczyste, a cały smak pozostanie w środku mięsa. Składniki Zobacz więcej