sousvide

ZOBACZ TAKŻE:

beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Boczek Sous Vide

Boczek Sous Vide 44

Boczek Sous Vide Składniki: - boczek wieprzowy - trawa żubrowa - rozmaryn - czosnek - sos sojowy - żelatyna - peklosól + sól 1:1 20-25g/kg - osłonki poliamidowe Boczek tniemy na kawałki pasujące Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sało Sous Vide

Sało Sous Vide 231

Sało Sous Vide Składniki: - słonina wieprzowa lub z dzika - sól kamienna lub morska - przyprawy do sała - czosnek Słoninę tniemy na wąskie kawałki 5-6cm szerokości. Jeśli jest to słonina wieprzowa Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Mielonka sous vide

Mielonka sous vide 85

Mielonka sous vide Składniki: - mięso z dzika kl. I 1kg - mięso z jelenia kl. I 0,5kg - mięso z dzika kl. II 1,5kg - mięso z indyka (udźce) 1kg - wołowina kl. III 0,5kg - mięso z dzika kl. III 0,5kg Zobacz więcej
Schab prasowany sous vide Składniki: - schab wieprzowy - trawa żubrowa - czosnek 2g/kg - pieprz 2g/kg - peklosól - żelatyna 2-3g/kg Schab razem z przyległymi błonami i mięśniami docinamy do wymiarów Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Golonka sous vide

Golonka sous vide 295

Golonka sous vide Składniki: - golonka wieprzowa z kością - pieprz - listek laurowy - czosnek - peklosól - woda Golonkę peklujemy w chłodnym miejscu w całości na mokro 5-7 dni z nastrzykiem, Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kukurydza sous vide

Kukurydza sous vide 79

Kukurydza sous vide Składniki: - kukurydza w kolbach - masło - czosnek Kukurydzę obieramy z łupin, tniemy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości. Wkładamy do torebki do pakowania próżniowego. Zobacz więcej
Słyszeliście kiedyś ometodzie gotowania wpróżni SOUS VIDE? Technika ta stosowana jest coraz częściej wEuropie, atakże nacałym świecie wdobrych restauracjach. Ja pierwszy raz się spotkałam ztaką formą Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Wędliny Sous Vide

Wędliny Sous Vide 293

Wędliny Sous Vide Sous vide to jak piszą obecnie nowoczesna, zdrowa metoda gotowania potraw, jednak jak podają źródła sięga ona lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku i wcześniej. Także teraz jest Zobacz więcej
Metoda sous-vide jak się okazuje swoje początki ma jeszcze w XVIII wieku, ale prawdziwy jej bum przezywamy właśnie teraz. I jak się okazuje słusznie, bo tak soczystego kurczaka dawno nie jedliśmy. Zobacz więcej
Tradycyjne dania nie muszą być nudne Nowa technologia, dostępna już dla nas – zwykłych śmiertelników pozwala dokonywać cudów w domu… I chociaż dania gotowane sous-vide wyglądają obłędnie, nie zawsze Zobacz więcej
Szynka sous vide pieczona w coli. Pamiętacie moje urządzenie do gotowania sous vide? Odgrażałam się już kilka razy, że wrzucę Wam jakiś przepis dla maszynistów, więc dziś obiecana receptura. To Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Test urządzenia do sous vide

Test urządzenia do sous vide 173

Słyszeliście o gotowaniu techniką sous vide? Ja pierwszy raz usłyszałam kilka lat temu, kiedy w jednej z restauracji zjadłam przygotowany tą techniką boczek. Był pyszny! Z chrupiącą skórką (jak się Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide 1077

Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach,że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć. Zobacz więcej
Suche mięso drobiowe i przesmażone steki nie muszą być podstawą wakacyjnych obiadów ani domowych potraw. Sous vide to metoda gotowania w gorącej wodzie przez dłuższy niż zazwyczaj czas. Takie Zobacz więcej
żarcie bez spinki
żarcie bez spinki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Żarcie bez spinki
Dorsz sous vide

Dorsz sous vide 228

Gotowanie sous vide, to ciekawa technika, którą pięknie opisał główny bohater filmu Burnt mówiąc do rywala "Ty nie gotujesz, ty podgrzewasz jedzenie w kondomach".Ten opis bardzo wiernie oddaje o co w Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa souse- vide z musem z selerai kaszą owsianą Witamy Was kochani bardzo serdecznie. Tak jak obiecaliśmy w poprzednim wpisie postaramy się częściej publikować dla Was nowe posty.Tym Zobacz więcej
Ostatnio uczestniczyłam w warsztatach, na których większość potraw przygotowywanych było metodą sous-vide. Szczerze powiem, że trochę byłam rozczarowana. Dlaczego? Bo nie widziałam nadziei na Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sous-vide (po francusku –w próżni) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kurczak (prawie) sous-vide

Kurczak (prawie) sous-vide 512

Zasadą sous-vide jest gotowanie produktów w plastikowych woreczkach przez wiele godzin w ściśle określonej temperaturze. Ta wersja przygotowania kurczaka nie wymaga wody i specjalnego sprzętu, Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzanie
Polędwica wołowa Sous Vide

Polędwica wołowa Sous Vide 204

Przegryzanie: Polędwica wołowa Sous Vide wtorek, 13 stycznia 2015 Polędwica wołowa Sous Vide Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: