Przepis na sphinx

Inka.T
Inka.T Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notes From Eating
Notatka - Sphinx

Notatka - Sphinx 237

Po męczącym dniu w pracy, szybko na obiad! Jakoś tak napatoczył mi się Sphinx, a czemu nie? Lokal w centrum miasta. Wybraliśmy stolik na piętrze, przy oknie... Lubię wyglądać przez okno i patrzeć na Zobacz więcej
Czy znajdzie się wśród przeglądających osoba nie lubiąca fast-foodów? Wiem, że do najzdrowszych one nie należą, ale jednak mają w sobie TO COŚ, przez co ja za każdym razem ulegam. Dziś domowa wersja Zobacz więcej
Na przełomie września i października wylądowaliśmy w tej popularnej sieci restauracji kilka razy, trochę przypadkiem, trochę z powodu naszego uwielbienia dla dań z karty kultowych pozycji. Po trzecim Zobacz więcej
pikantny sos czerwony a la Sphinx.... - mniam....mniam... - bloog.pl Są 1122392 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga mniam....mniam... pikantny sos czerwony a la Sphinx.... Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Restauracja Sphinx – recenzja

Restauracja Sphinx – recenzja 278

Restauracja Sphinx – recenzja | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Zobacz więcej
Ciekawa i szybka przekąska lub dodatek do głównego dania. Przepis pochodzi z książki Kuchnia włoska. Składniki: 4 pomidory 2 kulki mozzarelli kilka czarnych oliwek sól, pieprz 1 łyżka octu winnego 1 Zobacz więcej
W ostatnią sobotę miałam przyjemność uczestniczyć we wspaniałych warsztatach zorganizowanych przez Restauracje Sphinx w Warszawie. Warsztaty prowadziła Samar Khanafer. Restauracje Sphinx wprowadziły Zobacz więcej
Hunter jest fanką sieciSphinx, co osobiście nie do końca potrafię zrozumieć. Więc dzisiaj, w drodze z Muzeum Przyrodniczego do ZOO, wstąpiłyśmy do jednego z punktów Sphinx. Doszłyśmy do wniosku, że Zobacz więcej
Kompozycja przypraw: - po 1 łyżeczce kuminu kolendry czosnku imbiru czarnego pieprzu kurkumy - po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej pieprzu kajeńskiego cynamonu goździków Przyprawy mieszamy i Zobacz więcej
Pewnie niektórzy, czytając tytuł dzisiejszego wpisu, złapią się za głowę. Ale mogło być o burgerach więc będzie i o kebabie, którego Widelec jest wielkim miłośnikiem. Dla mnie, w Polsce kebaby dzielą Zobacz więcej
Ocena:4/5 Plusy:bardzo miła i profesjonalna obsługa, smaczne śniadania, bardzo się najadłam ;-) Minusy:niezgodność dań z opisem i zdjęciem w kacie Porcje:duże Ceny:tanie w stosunku do porcji Godziny Zobacz więcej
Shoarma to mięso z przyprawami arabskimi. Jest serwowane w sieciówkach takich jak Sphinx albo Hammurabi. Szybko się robi i pysznie smakuje! Składniki: pierś z kurczaka przyprawa do shoarmy olej Mięso Zobacz więcej
Jestem fanką Samar Khanafer od kiedy brałam udział w jej warsztatach dla blogerów. Nie mam telewizora, ale wiem, że Samar stała się bardzo znana po udziale w programie MasterChef. Jej kuchnia całymi Zobacz więcej
Restauracja Sphinx zaprosiła nas nanaśniadanie prasowepoświęcone prezentacji raportu „Śniadanie w wielkim mieście”. Podczas spotkania, prowadzonego przez, wiceprezes zarządu Sfinks Polska,Dorotę Zobacz więcej
SPHINX LIBAŃSKIE SMAKI Warsztaty kulinarne z Samar Khanafer Restauracje Sphinx niedawno wprowadziły do swojego menu, specjalnie przygotowane dania przez Samar Khanafer - 'KOFTA, ZATAR I DAKTYLE", Zobacz więcej
Niedawno dostałam zaproszenie na warsztaty kulinarne z kuchni libańskiej zorganizowane na zlecenie restauracji Sphinx. Trochę się wahałam, czy na nie pójść, bo nie tak łatwo zostawić 6 tygodniowe Zobacz więcej
Z tą surówką wiąże się strasznie dużo moich wspomnień. Wiele lat temu jeździliśmy z rodzicami do Sphinxa. Pamiętam jak otworzyli pierwszą restaurację w Łodzi na ul. Piotrkowskiej. Rodzice byli Zobacz więcej
maciej_iwanski
maciej_iwanski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Maćka
Pikantny dip do mięs

Pikantny dip do mięs 271

Witajcie dzisiaj krótki przepis na świetny pikantny dip. Ci którzy bywali w restauracjach Sphinx na pewno go rozpoznają Dip idealnie pasuje do kurczaka, wołowiny, wieprzowiny – właściwie do wszystkich Zobacz więcej
Każdy Krakus bez problemu odróżnia bajgla od obwarzanka, a tego ostatniego od precla. I biada temu, kto tych trzech wypieków nie rozróżnia i jeszcze, nie daj Boże, chce je konsumować na dworze. W Zobacz więcej