spirytus jak przygotowac

likierom kawowym znanych marek wloskich!!! Oczywiscie to dla amatorow kawy i likierow :-) skladniki na l litr likieru 500 ml naparu kawowego (zuzujemy na niego ok. 100 g mielonej kawy) 500 g cukru Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Pączki serowe

Pączki serowe 1560

0
Zapraszam na pączki, ostatnio pokazywałam pączki tradycyjne, dzisiaj wersja serowa. Jest prostsza i szybsza w przygotowaniu, nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie – polecam szczególnie osobom, które Zobacz więcej
cakesfromheart
cakesfromheart Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cakesfromheart
Tort chałwowy

Tort chałwowy 959

0
-chałwowy: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 200 g masła 80-100 g chałwy ( ja dałam waniliowej) kilka łyżek cukru pudru Budynie przygotowac zgodnie z instrukcją. Ja polecam przygotowac je w Zobacz więcej
cytryny i zagotowac.Syrop wowczas nie stwardnieje. Gorace skorki wlozyc do wyparzonych sloiczkow. Niewielka ilosc na biezace zuzycie przechowujemy w lodowce.Wieksza ilosc,na dluzsze przechowanie Zobacz więcej
cupcake
cupcake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cupcake
(bez tytułu)

(bez tytułu) 107

0
chcialabym przygotowac na jej swieto. aby przywrocic czar wspomnien , kiedy bylismy wszyscy razem i cieszylismy sie soba nawzajem. oraz , zeby sprobowala wypieku z mojej kuchni.moje paczki beda z Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
Tłusty czwartek

Tłusty czwartek 254

0
sie pączkami s. Anieli http://smakimojejkuchni.blogspot.ie/2012/01/paczki-siostry-anieli.html Innym razem były róże karnawałowe Zobacz więcej
krysztalu Przygotowac czyste wyparzone/wysterylizowane sloiczki i pokrywki, wazne by sloiczki byly stosunkowo nowe, warto tez zainwestowac w nowe pokrywki, galaretki sie nie gotuje, wiec zdarza sie Zobacz więcej
godzine przed zamknieciem sklepu. Kompletnie nie mialam pomyslu co upiec. Chodzil za mna krem kokosowy taki jak w ciescie Rafaello, ale co dalej? Jakie owoce? Ciasto? Co z ponczem? Przeciez w domu Zobacz więcej