spód biszkoptowy

{{headerMessage}}
Proste, szybkie i bardzo pyszne. Takie ciacho to ideał na jesienne smutki i szarość za oknem. Wielka porcja tego cuda i jest o niebo piękniej:) Klasycznie banoffee jest jeszcze prostsze, bo na spodzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sernik pieczony wieczorem, tuz przed sylwestrem, nie mialam juz ani czasu, ani ochoty na zabawe ze spodami. Mialam juz wogole zrezygnowac ze spodu, kiedy przypomnialam sobie o biszkoptach czekających Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny wilgotny makowiec, z nutką migdałowego aromatu, z dodatkiem bakalii – taki jak powinien być. Jedyną rzeczą, która go wyróżnia na tle innych, mniej lub bardziej tradycyjnych, jest odwrotny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sernik na spodzie biszkoptowym Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kurczak w boczku Sernik na spodzie biszkoptowym Sernik to chyba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. :) Składniki (blacha prostokątna o wymiarach ok. 26-35 cm): Ciasto – zastąpiłam ciasto francuskie mniej kalorycznym biszkoptowym spodem 6 jajek 1 i 1/3 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
autor pomysłu Viola moje pierwsze doświadczenia z agar-agar 500 g marchwi 500 g białego sera 0% tłuszczu 300 g jogurtu greckiego 150 g xylitolu 200 ml soku pomarańczowego 3 łyżeczkiagar-agar 220ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bananowiec tociasto wykwintne, lekkie, puszyste imięciutkie. Rozpływa się wustach, drażniąc kubki smakowe mieszanką piankowej słodyczy, galaretkowej kwaśności idelikatnej chropowatości biszkoptowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lekki biszkoptowy spód z puszystą masą serową i polewą czekoladową....niestety gotową :D Jednak można ją zrobić samemu lub po prostu pominąć. Składniki na biszkopt: - 5 jajek - 5 łyżek cukru - 5 łyżek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy post w 2017 roku i wracam jeszcze do świątecznych przepisów, chociaż z powodzeniem można to ciasto upiec i bez okazji :) Delikatny sernik na lekkim, biszkoptowym spodzie z korzennym aromatem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
biszkoptowym spodzie? To niezwykle lekkie ciasto, które zasmakuje każdemu smakoszowi letnich smaków. W dodatku jest to bez cukrowy deser, którego słodycz nie paraliżuje naszych kubków smakowych. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Biszkopt jak zwykle króluje w mojej kuchni, ale tym razem w wersji gotowej specjalnie dla tych, którzy tak jak moja mama uważają, że biszkopt to najtrudniejsze ciasto. Użyłam gotowych spodów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ulubiona wersja ciasta dla dzieci :) SKŁADNIKI NA BISZKOPTOWY SPÓD : 3 jaja 0,5 szkl. mąki 0,5 szkl. cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju. WYKONANIE BISZKOPTU: Białka ubić na sztywną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Napęczniałą żelatynę wcześniej rozpuszczoną w wodzie podgrzać do rozpuszczenia(np. w mikrofalówce- około 20 sek-lub w kąpieli wodnej). Do żelatyny dodać 2-3 łyżki masy serowej, wymieszać dokładnie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już pisałam we wcześniejszych postach moja córka jest na diecie i mam ograniczone pole do popisu, więc staram się zrobić coś z produktów, które ona może spożywać. Ponieważ może jeść biszkopty, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
biszkoptowym spodzie? To niezwykle lekkie ciasto, które zasmakuje każdemu smakoszowi letnich smaków. W dodatku jest to bez cukrowy deser, którego słodycz nie paraliżuje naszych kubków smakowych. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspaniałe, lekkie ciasto, idealne na letnie dni, a do tego mocno truskawkowe. Inspirację znalazłam w zeszłym roku, w gazetce "Przyślij Przepis" nr 06/2010. Od tamtej pory ciasto to w sezonie Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
OTRĘBOWY spód biszkoptowy

OTRĘBOWY spód biszkoptowy 167

0
{{headerMessage}}
4 jajek razem z 2 łyżkami xylitoluubijamy na sztywną pianę, dodajemy do jajecznego kremu.Mąkę otrębowąmieszamy z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz sodą, następnie dodajemy do kremowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki na biszkopt: 4 jajka 70 g mąki orkiszowej 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier a następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Temu sernikowi znacznie bliżej do tradycyjnych, polskich wypieków niż mazistych serników w stylu nowojorskim albo londyńskim. Jest wilgotny w środku, ale równocześnie dość ciężki. Z delikatnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię wilgotne ciasta, dlatego też w tym przypadku biszkopt zalałam ciepłą masą owocową, jeśli wolicie mieć suchy biszkopt, to z wyłożeniem trzeba poczekać aż masa ostygnie. Składniki: Biszkopt: 2 Zobacz więcej