spód gryczany

W pizzy najlepsze jest to, że każdy może stworzyć własną kompozycję smakową. Moja propozycja na dziś, to pizza na cienkim gryczanym spodzie z krewetkami i pomidorami. Pyszna : ) Przepis stworzony do 9 Zobacz więcej
KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Pizza na gryczanym spodzie

Pizza na gryczanym spodzie 243

0
Dzisiaj na obiad postanowiłem zrobić pizzę, jednak jedyną mąką jaką miałem w spiżarni była mąka gryczana. Niewiele myśląc postanowiłem zrobić pizzę na gryczanym spodzie. Nie będzie to opowieść o Zobacz więcej
KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Pizza na gryczanym spodzie

Pizza na gryczanym spodzie 122

1
Dzisiaj na obiad postanowiłem zrobić pizzę, jednak jedyną mąką jaką miałem w spiżarni była mąka gryczana. Niewiele myśląc postanowiłem zrobić pizzę na gryczanym spodzie. Nie będzie to opowieść o Zobacz więcej
Do wykonania dzisiejszego bezglutenowego spodu będziecie potrzebować przede wszystkim mąki gryczanej. Polecam zrobić ją samemu - wyjdzie znacznie taniej niż za kupioną w sklepie. Potrzebny będzie Zobacz więcej
najpierw zapiec tartę, a roszponkę dodać świeżą na ciepłą tartę. Można też roszponki użyć do przygotowania sałatki i pominąć ją całkowicie w procesie przygotowania tarty. Składniki na spód: - 100 g Zobacz więcej
Robiłam tę pizzę z niemałą obawą. Nigdy nie używałam mąki gryczanej do ciast z drożdżami, więc nie wiedziałam czy to w ogóle wyjdzie. Szukałam nawet w internecie przepisów na taki gryczany spód. Zobacz więcej
Było już kilka wytrawnych propozycji na wielkanocny stół. Czas na klasyk w wersji słodkiej czyli mazurka. Ma on formę okrągłą (upieczony w formię do tarty). Spód wykonałem z mąki gryczanej z dodatkiem Zobacz więcej
Kocham gruszki, a ty? Więc mam dla ciebie propozycję tarty z karmelizowaną gruszką. Tarty to świetne, proste i szybkie do przygotowania ciasta. Można je robić na słodko i na słono, a jeśli na słodko Zobacz więcej
Sernik z borówkami na gryczanym spodzie Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Owocowy koktajl warstwowy ... Sernik z borówkami na gryczanym spodzie Z zapiekaniem jogurtu już dawno temu Zobacz więcej
zajadać się bez wyrzutów sumienia :) Szarlotka na spodzie z kaszy gryczanej Składniki: (mała tortownica,20cm) SPÓD: 100 g niepalonej kaszy gryczanej 75 g suszonych daktyli 1 łyżka mielonego lnu 6 Zobacz więcej
Kruchy spód do tarty można przygotować na setki sposobów ... klasyczny z białej mąki, szybki z gotowego francuskiego ciasta czy zdrowy z mąki razowej ... Ostatnia moja miłość to kombinacje mąk różnych Zobacz więcej
Dwie kasze w jednym deserze? Samo zdrowie :) Jaglana uzyskana z prosa ma właściwości antywirusowe i oczyszczające, dlatego powinna zdecydowanie częściej pojawiać się na naszych stołach smakuje zarówno Zobacz więcej
Mam nadzieję, że uda nam się Was przekonać, iż gryka świetnie nadaje się też do słodkich wypieków. Jednym z naszych ulubionych ciast jest właśnie gryczana szarlotka. Najczęściej robimy ją z Renet, bo Zobacz więcej
Nie wiem ile razy już pisałyśmy na blogu że coś jest naszym ulubionym śniadaniem w pracy. Zresztą nieważne... ta tarta też do naszego stałego repertuaru należy. Modyfikujemy tylko spód. Bo nadzienie Zobacz więcej
po drodze jakieś uroczego zacisznego miejsca na piknik. Nie mogło się obyć bez deseru. No, bo co to za posiłek na świeżym powietrzu, ale nie tylko taki, co nie kończy się zdrowym, kuszącym ciastem? Zobacz więcej
Zapiekane warzywa z fetą na spodzie gryczanym – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Strona główna PRZEPISY DANIA GŁÓWNE Zupy Na słodko FIT FOOD DESERY WYPIEKI WYTRAWNE CIASTA Słodkie tarty SŁODKIE Zobacz więcej
Pyszny sernik z nutellą, delikatnym posmakiem róży, podany z jagodami. Spód to połączenie otrębów gryczanych i siemienia lnianego z ciasteczkami maślanymi. Ciasto jest kremowe i jednocześnie bardzo Zobacz więcej
Ostatnio bardzo zaprzyjaźniłam się z mąką gryczaną. To zdrowa, bezglutenowa mąka, która idealnie sprawdza się między innymi podczas przygotowywania kruchego spodu do tarty. Tym razem wytrawnej, Zobacz więcej
Wczoraj upiekłam. Dzisiaj mam poparzony język. No nie mogłam się powstrzymać przed spróbowaniem jeszcze gorącego ;) Chociaż i tak najlepszy jest teraz, po schłodzeniu. Pyszny, kremowy, rozpływający Zobacz więcej