spód z pokruszonych herbatników

Spód ciasta z pokruszonych herbatników, masła i cukru na nim budyń, herbatniki, masa krówkowa, budyń, herbatniki i galaretka z malinami. Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Deser z mango i jagód

Deser z mango i jagód 781

2
Dzisiaj na blogu lądujeprzepis naowocowy deser na zimno. Chrupiącyspód z pokruszonych herbatników, mus z jagód i mango, a na samej... zobacz › Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Tarta z serem

Tarta z serem 433

0
Kocham tarty. Tarty serowe są proste i szybkie do zrobienia. Składniki: 2 paczki herbatników masło dżem różany ricotta 250 g 3 żółtka 2 łyżki cukru Przygotowanie: Herbatniki pokruszcie i wymieszajcie Zobacz więcej
Szybki i smaczny sposób na lekki letni deser :) 120 gram pokruszonych herbatników 50 gram miękkiego masła 500 gram serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 200 gram świeżych borówek Herbatniki mieszamy z Zobacz więcej
Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 4 jabłka, cynamon, cukier, 100 g herbatników. Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty (rozmiar w zależności od foremek) i ułożyć je w foremce do Zobacz więcej
w_i0111
w_i0111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pichcownik
Ciasto serowe z borówkami

Ciasto serowe z borówkami 678

0
Przepis od przyjaciółki: Ciasto serowe z borówkami Składniki: – 200g herbatnikw – 100g masła – pół kilo sera białego (nie koniecznie mielonego 3 razy) – 1/3 szklanki cukru – 1/3 szklanki śmietany Zobacz więcej
Sernik nowojorski to smakowita odmiana naszego tradycyjnego sernika. Delikatny, o lekko waniliowym posmaku rozpływa się w ustach, kontrastując z chrupiącym spodem. SKŁADNIKI: Spód 150g pokruszonych Zobacz więcej
Mega kruche herbatniki cynamonowe przypominające sklepowe ciasteczka korzenne. Rewelacyjne do popołudniowej kawki, pokruszone dobrze sprawdzą się jako spód dosernika dyniowego. Składniki: 200g mąki Zobacz więcej
Składniki na spód: 220 g herbatników 120 g masła Herbatniki dokładnie pokruszyć, dodać roztopione i ostudzone masło. Całość dokładnie wymieszać i równomiernie oblepić boki oraz dno formy na tartę o Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE LITR MLEKA 2 GALARETKI 500 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 36% 2 ŚMIETAN FIX OWOCE STARTA CZEKOLADA SPÓD: 250 G HERBATNIKÓW 100 G MIĘKKIEGO MASŁA 2 ŁYŻECZKI KAKAO LUB KILKA Zobacz więcej
deserowadama
deserowadama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
deserowadama
MUS CZEKOLADOWY

MUS CZEKOLADOWY 73

0
gorzkiej czekolady; - Łyżka cukru pudru; - Herbatniki; Sposób przygotowania: 1. Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej (w garnuszek wlać trochę wody na to położyć miskę z czekoladą i gotować Zobacz więcej
Pyszny czekoladowy spód, połączony z delikatną śmietankową masą, z dodatkiem kwaskowatych porzeczek tworzą trio idealne. Przygotowanie: 45minut | Czas dodatkowy: chłodzenie Składniki: 300 g Zobacz więcej
Pogoda nas nie rozpieszcza. Dzień robi się coraz krótszy, a wieczory dłuższe. Miałoby to swój urok gdyby nie to, że od tygodnia nie mamy czasu dla siebie. Nie mówiąc już o wspólnym jedzeniu. Wczoraj Zobacz więcej
SERNICZKI NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: 10 herbatników 2 łyżki kakao 3 łyżki masła 2 szklanki mielonego twarogu 1 tabliczka białej czekolady 1,5 szklanki słodkiej śmietanki 4 łyżki cukru pudru 3 Zobacz więcej
Ze składników, które mi zostały po 3 bitt, wykonałam mały deser :) Idealnydla 2 osób, lub jednego łakomczucha :) Składniki: 50 - 60 g pokruszonych herbatników 1/4 puszki kajmaku 100 g śmietany 36% 5 - Zobacz więcej
Spód na wzór tarty cytrynowej, o której pisałam już wcześniej. Druga warstwa to maliny, jeżyny i porzeczki-zasmażone razem z cukrem. Na koniec bita śmietana posypana tartą czekoladą. Ciasto znikało Zobacz więcej
Spód: 130 g masła 150 g migdałów w słupkach 150 g herbatników kakaowych Masa: 250 ml mleka 400 ml kremówki 4 łyżki cukru 3 płaskie łyżki żelatyny 50 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka w proszku Zobacz więcej
adalinek89
adalinek89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookpl
Sernik na Zimno

Sernik na Zimno 1792

0
i przestudzamy dodajemy je do ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę wykładamy na spód tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w około 70 ml wody. Twarożek mieszamy z cukrem pudrem i Zobacz więcej