sposób aby cały groch się nie rozgotował

Krem z połówek grochu z błonnikiem .Syta jesienna zdrowa zupka -krem składniki 1 szklanka grochu łuskanego liść laurowy, 1 kawałek boczku wędzonego 2 ząbki czosnku, 4 ziemniaki, 1 marchewka, 1 Zobacz więcej
1 szklanka żółtego, łuskanego grochu 2 łyżki pasty tahini 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego sól, pieprz oliwa z oliwek Groch ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Zobacz więcej
Składniki: 400 g grochu łuskanego (np. połówki Kupiec ) 450 g boczku wędzonego 1 cebula 1 laska kiełbasy 1 łyżka majeranku szczypta gałki muszkatołowej 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 150 g włoszczyzny Zobacz więcej
. Zupełnie inny niż z gotowanej, myślę że nawet lepszy. Mój wcześniej przygotowany pasztet z soczewicy, który okazał się bardzo suchy składał się z: 400 g rozgotowanej soczewicy, 4 jaj, podsmażonej Zobacz więcej
lenka
lenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia moja przyjaciółka
Puree

Puree 690

1
Składniki ziemniaki 70 dag groch łuskany żółty 70 dag kapusta kiszona 70 dag boczek wędzony 15dag sól liść laurowy 2 szt pieprz w ziarkach jałowiec i ziele angielskie gałka muszkatołowa Groch moczymy Zobacz więcej
ziołowego szczypta soli W malakserze zmieliłam słonecznik, dodałam do niego rozgotowany groch oraz przyprawy. Wymieszałam na gładką pastę. Przełożyłam do słoiczka, a część użyłam jako nadzienie do Zobacz więcej
na kilka godzin. Żeberka zalać woda i ugotować, pozbyć się szumowin a następnie dodać ziele angielskie, liście laurowe i włoszczyznę pokrojoną w kostkę. Po chwili dodać groch i gotować do jego Zobacz więcej
Składniki: Groch (połówki) - 1/2 szklanki (przed namoczeniem) Cebula - sztuka Czosnek - ząbek Olej rzepakowy/ oliwa z oliwek - łyżka Sok z 1/2 cytryny Sól, pieprz, dwa liście laurowe, 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Zupa grochowa Marzeny « poprz. nast. » 20359 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 132 głosów z średnią 4.64 z 5)Zupa grochowa Marzeny 4.64 out of 5 based on 132 voters. Składniki: 40dag.żeberek 1/4 Zobacz więcej
gianasisters
gianasisters Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na ceratce
Grochówka

Grochówka 260

1
-50 dag drobnego grochu(ilość zależy od gęstości, którą chcemy uzyskać) 50 dag żeberek 2 duże kawałki mocno wędzonej kiełbasy kilka ziemniaków sól, pieprz majeranek Mięso umyć i włożyć do garnka. Zobacz więcej
Na naszym wigilijnym stole nie może zabraknąć kapusty z grochem. Przygotowanie do gotowania należy rozpocząć już dzień wcześniej, kiedy to należy namoczyć groch i grzyby. Zazwyczaj nie dodawałam Zobacz więcej
Składniki 25 dag łuskanego grochu 30 dag wędzonego boczku 3 marchewki 2 małe pietruszki kawałek selera liść pora garść suszonego lubczyku 3 listki suszonego liścia selera 1 kostka rosołowa 1 cebula 2 Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Grochówka na półgęsku

Grochówka na półgęsku 136

0
do zupy. Gotuję zupę na wolnym ogniu ok. 2-3 godziny, aż mięso będzie mięciutkie, a groch się rozgotuje. Marchewkę zgniatam widelcem a mięso kroję drobno, dodaję 2 łyżki majeranku, wciskam czosnek, Zobacz więcej
Danie biwakowo -obozowe,do zrobienia nawet w ekstremalnych warunkach,wystarczy piekielny kocioł,groch, wędzonka,kilka ziemniaków.Robiona na prawdziwej kuchni węglowej, zapewne jeszcze lepsza. Zobacz więcej
projekt zupa
projekt zupa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Zupa
grochówka

grochówka 68

0
Gotuję ją rzadko, ale zawsze dużo. I znowu zniknęławmgnieniuoka ;) 400g grochu łuskanego 400 g pikantnej kiełbasy, ja dałam chorizo 200g boczku wędzonego 4 duże ziemniaki cebula 5 ząbków czosnku łyżka Zobacz więcej
- Aromatyczna zupa grochowa, gotowana na dobrej wędzonce, swojskiej kiełbasce, z dodatkiem dużej ilości czosnku i majeranku. Najczęściej podaje ją z ugotowanymi osobno ziemniakami i grzankami Zobacz więcej
Uwielbiam burgery wszelkiej maści. Najważniejsza w nich tak naprawdę jest konsystencja. Dziś odkryłam zalety rozgotowanej kaszy gryczanej. Wszystkie składniki na kotlety ugotowałam w jednym garnku Zobacz więcej
w letniej wodzie. Następnego dnia gotuj ok. 20 minut (jeśli groch moczył się krócej, gotujemy dłużej). Pod sam koniec gotowania groch posolić. Kapustę, kilka razy wypłucz, odciśnij i gotuj w Zobacz więcej
na gazie i zagotować. Należy uważać przy gotowaniu grochu ponieważ jeszcze zanim się zagotuje pojawia się gruba piana ze skłonnościami do uciekania z garnka Groch gotujemy przez około jedną godzinę, Zobacz więcej