sposób aby groch się nie rozgotował

Co zrobić, aby pierogi się nie rozkleiły? - Przepis kulinarny - www.PrzepisNaPysznySmak.Info Menu O nas Nasze małe porady kulinarne Filmy Kulinarne Potrawy świąteczne Przepisy na Boże narodzenie Zobacz więcej
Młode pędy sosny Jeśli zbierasz, kroisz pędy sosny lub innych drzew iglastych np. na syrop lub nalewkę i nie chcesz, aby Twoje ręce były oblepione żywicą , to przed przystąpieniem do pracy z pędami Zobacz więcej
Metoda małych kroków, której hołduję, zakłada, że aby pewne zmiany mogły na dobre zadomowić się w naszych głowach i czynach, powinny być stopniowe i metodyczne. Dziś więc trochę o logistyce i Zobacz więcej
Aby nasze krokiety były gorące w środku a panierka nam się nie przypaliła podczas ich smażenia należy postępować w następujący sposób : Na patelnię wlewamy trochę tłuszczu i kładziemy ją na ogień. Zobacz więcej
Aby nasze kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia trzeba zamiast obtaczać je w bułce tartej obtoczyć je w kaszce kukurydzianej średniej. Kaszka kukurydziana nie przypala się tak szybko Zobacz więcej
Jako student dietetyki bardzo lubię sięgać po magazyny i książki poświęcone odżywianiu. Jest to już któraś z kolei książka opowiadająca o odżywianiu, którą przeczytałem i… jestem bardzo zadowolony. Zobacz więcej
W ten prosty i łatwy sposób napełnisz solniczkę solą nie rozsypując ani kryształka soli ! W ten sam sposób możesz oczywiście napełniać pojemniki mielonym pieprzem, papryką itp. Zapraszam na film. Zobacz więcej
gotowane warzywa Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane . Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku . Jest Zobacz więcej
Parówki czy kiełbasa przygotowywana na gorąco nie popęka nam, jeżeli nalejemy zimnej wody do rondelka, włożymy do niej parówki lub kiełbasę i postawimy na ogień. Gdy woda prawie już zaczyna wrzeć, Zobacz więcej
Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt , że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt Zobacz więcej
cebula Cebula – tak to zdecydowanie ” naturalny wyciskacz łez” dużo skuteczniejszy od brazylijskich seriali Niemal każdego dnia , podczas krojenia tegoż bardzo zdrowego warzywa, musimy pamiętać o Zobacz więcej
Potrzeba matką wynalazku Kiedy opiekujesz się dwójką trzylatków musisz ich zająć, zaangażować aby jak najmniej było konfliktów. W przypadku Filipka i Wiktorii najlepiej sprawdza się długi spacer i Zobacz więcej
Bakterie dziesiątkowały ludzkość przez stulecia. Umierano na choroby, które dziś potrafimy skutecznie i szybko leczyć. Przełomem w medycynie był rok 1928 kiedy to mikrobiolog Aleksander Fleming na Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Nie mam czasu, aby jeść zdrowo…

Nie mam czasu, aby jeść zdrowo… 79

Brzmi znajomo? Ile razy słyszeliście to zdanie? A może jesteście jednymi z tych, którzy sami sobie to wmawiają? Wiecie co? Zdradzę Wam pewien sekret, wszyscy są zajęci, Pani z osiedlowego sklepu, Zobacz więcej
Na przygotowanym przez nas sosie nie powstanie pianka jeżeli kawałeczkiem masła nakłutym na widelec dotkniemy kilkakrotnie jego powierzchni w różnych miejscach. Oczywiście sos musi być gorący. Zobacz więcej
monami
monami Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Budyń waniliowy
Gdy rozgotował się kalafior...

Gdy rozgotował się kalafior... 109

Przyznaję - rozgotowałam kalafiora. Miał być do zjedzenia tak po prostu. Jednak moja zbyt długa rozmowa przez telefona, doprowadziła do tego, że stał się plackami. W sumie... to całkiem smaczny zbieg Zobacz więcej
Cebula nie przypali się i będzie miała piękny złocisty kolor, jeśli przed wrzuceniem na rozgrzany tłuszcz oprószymy ją lekko mąką i będziemy smażyć na niezbyt dużym ogniu co pewien czas mieszając, aby Zobacz więcej
Historia najgorętszego lata stulecia Z ręką na sercu przyznaję, że zakładka książkininiejszego bloga była nieco zaniedbana przez ostatnie miesiące. Wiązało się to z brakiem czasu na codzienną Zobacz więcej
Kapusta z grochem to jedna z 12 potraw, jaką spożywa się na Wigilię. To również potrawa regionalna Kujaw. Kapustę z grochem jadało się także w województwie łódzkim, gdzie okraszano ją dodatkowo Zobacz więcej
Aby marynata dostała się do marynowanego mięsa należy przed włożeniem go do marynaty nakłuć kilka razy każdy kawałek mięsa np. za pomocą patyczka do szaszłyków. Teraz marynata dostanie się do środka Zobacz więcej