sposób przyrządzania gołąbków z farszem z ziemniaków

tego, co jest pod ręką na przyrządzanie ciekawych potraw bez konieczności wychodzenia co chwila do sklepu, bo czegoś zabrakło. I wyszło mi, że tylko placki:-) Nie chciało mi się ani tylko smażyć, ani Zobacz więcej
do purpurowo fioletowego, zaś ogonki liściowe mogą mieć barwę białą, zieloną, różową, czerwoną, krwistoczerwoną, a nawet żółtą i pomarańczową. W sztuce kulinarnej blaszki liściowe spożywa się po Zobacz więcej
Cześć = ) Dziś jedna z moich ulubionych potraw, czyli gołąbki. W mojej rodzinie najlepsze gołąbki przyrządza babcia Trudzia =) Gołąbki robiłem trzeci raz w życiu i nadal nie są to gołąbki moich marzeń Zobacz więcej
Gołąbki to dość pracochłonne danie, choć jakże pyszne. Nie zawsze chce mi się je przyrządzać. Idąc więc na skróty, można zrobić tzw. gołąbki bez zawijania. Zamiast zawijać farsz mięsny w obgotowane Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola domowa
Pečárka...

Pečárka... 47

0
;) I jeszcze fakt, że dzisiaj mamy ostatni dzień Festiwalu Dyni, do którego chciałabym dołączyć. Cudownych przepisów na dynię wszędzie mnóstwo, jednak zauważyłam, że faszerowana dynia nie jest zbyt Zobacz więcej
Cześć = ) Dziś jedna z moich ulubionych potraw, czyli gołąbki. W mojej rodzinie najlepsze gołąbki przyrządza babcia Trudzia =) Gołąbki robiłem czwarty raz w życiu, razem dla odmiany z młodej kapusty Zobacz więcej
Cześć = ) Dziś jedna z moich ulubionych potraw, czyli gołąbki. W mojej rodzinie najlepsze gołąbki przyrządza babcia Trudzia =) Gołąbki robiłem kolejny raz w życiu i nadal nie są to gołąbki moich Zobacz więcej
III edycja "Warzyw psiankowatych" rozpoczęta. Z przyjemnością do niej dołączam i to dołączam niezwykle smacznie i dość nietypowym przepisem, który zawdzięczam koleżance z pracy, a było to tak... Zobacz więcej
niezliczonej ilości sztandarowych węgierskich dań takich jak zupa rybna (halászlé), gulasz (pörkölt), leczo (lecsó) czy paprykarz (paprikás). Popularna jest także pasta wykonana z mielonej papryki, Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Gołąbki

Gołąbki 665

0
Cześć = ) Dziś jedna z moich ulubionych potraw, czyli gołąbki. W mojej rodzinie najlepsze gołąbki przyrządza babcia Trudzia =) Gołąbki robiłem drugi raz w życiu i nadal nie są to gołąbki moich marzeń Zobacz więcej
oleju. Kapustę kiszoną siekamy drobno nożem lub przepuszczamy przez maszynkę, następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną kapustę mieszamy z grzybami i cebulą, możemy doprawić do smaku solą Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe potrawy
Gołąbki tradycyjne

Gołąbki tradycyjne 41

7
Któż z nas nie pamięta smaku domowych babcinych gołąbków? Gołąbki tradycyjne to te z farszem z mięsa mielonego oraz ryżu, czasem z kaszy gryczanej, zawiniętego w liście kapusty białej lub włoskiej. Zobacz więcej
przepisy Babci ryby sezonowe slow food slow life smoothies słodycze wapń warzywa warzywa i owoce wege Wielkanoc Wigilia witamina c witamina K woda wypieki zdrowe żelazo Komentarze Śliwki - Zobacz więcej
GOŁĄBKI z SOSEM POMIDOROWYM - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... GOŁĄBKI z SOSEM POMIDOROWYM (14.06.2016)SAŁATKA WARZYWNA w Zobacz więcej
Sos 2 łyżki oliwy 1 posiekana cebula 2 posiekane ząbki czosnku 1 liść laurowy 1 łyżeczka kminku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 pomidory pokrojone w kostkę 1 szklanka wody 1 Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6540

1
- mięso na rosół 22) ogon (ogonówka)- mięso na wywar, zupę oraz rosół 23) goleń tylna i przednia-mięso do wyrobu mas mielonych oraz jako podstawa do wywarów i rosołów; do duszenia, gotowania i Zobacz więcej
tortilla francesa – omlet jajeczny gambas a la plancha – krewetki smażone na grillu Chorizo – tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny.Długo suszona na powietrzu. Kuchnia Grecka Zobacz więcej
– jak jeździłam z rodzicami w dzieciństwie na Mazury, tata łowił niezliczoną ilość płotek, te których nie udało nam się zjeść na bieżąco lądowały w takiej zalewie. Później po powrocie do Łodzi Zobacz więcej
dziewięć, u arystokracji jedenaście lub trzynaście. Nieparzysta ilość potraw zapewniała urodzaj w następnym roku. Urodzaj pól, sadów, lasów, ogrodów i rzek, których płody: pszenicę, owies, konopie, Zobacz więcej
na porcję) wsypać do rondla z topioną słoniną. Mieszać. Mają nabrać złotawego koloru. Wtedy zalać mlekiem. Posolić. Prażucha ma m... 6 miesięcy temu Kuchnia obłędnie zdrowa Jajka na brukselce i Zobacz więcej