spot

W ostatni weekend odwiedziłam Restaurację SPOT. w Poznaniu, która położona jest w centrum miasta na terenie Parku Jana Pawła II i dzięki temu może być miejscem zarówno odpoczynku, jak i aktywnej Zobacz więcej
U Marcina Budynka - szefa kuchni, Dyrektora Gastronomii w Hotelu Warszawa w Augustowie i świetnego organizatora - po raz pierwszy byłyśmy na warsztatach w Augustowie (w ramach konkursu organizowanego Zobacz więcej
On Egin Eta Topa: Spot Food Trucków w Warszawie – zima 2014 Zobacz więcej
Nie jest tajemnicą, że zawodowo jestem związana ze SPOT. I bardzo się z tego cieszę. To daje mi możliwość pracy i spotkań z naprawdę wyjątkowymi ludźmi. Warsztaty kulinarne, dobre jedzenie, od Zobacz więcej
Vege Chilli z Pot Spot Foodtruck fot. D.Szymborska Jak miło, nie ma mrozu, koksownika (tak było zimą – KLIK TUTAJ). Za to jest kilkunastometrowy stół, tłum zgłodniałych warszawiaków i turystów. Tak Zobacz więcej
Kwiat polskich winiarzy i cydrowników Polskie winiarstwo prężnie się rozwija i powoli zaczyna podążać swoją własną ścieżką, która naznaczona jest dobrymi winami w charakterystycznym stylu. Taką tezę Zobacz więcej
Zrobiłam sobie małą przerwę. Każdą wolną chwilę spędzaliśmy z dziećmi na placu zabaw, w parkach, ZOO. Robiłam mnóstwo zdjęć, trochę gotowałam. W poniedziałek za to byłam na warsztatach kulinarnych w Zobacz więcej
Wczoraj w Spot miało miejsce szczególne wydarzenie, degustacja polskich serów zagrodowych od producentów z różnych regionów, a także degustacja win z naszych rodzimych winnic. Mój wkład w to Zobacz więcej
Relacja z degustacji polskich win i serów zagrodowych w SPOT. Bardzo fajna impreza, nie tylko ze względu na dobre smaki, ale także na możliwość spotkania pasjonatów dobrego jedzenia i picia, którzy Zobacz więcej
i jedzenie, że kompletnie zapomniałam o zdjęciach:) ) z warsztatów Kuchni Toskańskiej, na których miałam przyjemność być 16 listopada w poznańskim SPOT. Może zacznę od początku:) Historia jest dla Zobacz więcej
Oto kolejny przepis z sobotnich warsztatów w SPOT i kolejne doskonałe wykorzystanie koziego sera. Letnią porą sałaty na stołach dominują, każdy nowy pomysł na nie jest cenny. Rukola to doskonała Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu odbyły się warsztaty promujące "Zieleninę na talerzu" w poznańskim Spocie. Piękne, postindustrialne miejsce z kapitalnym klimatem. Świetnie wyposażona sala warsztatowa, obsługa na Zobacz więcej
To nie książeczka do nabożeńsktwa, a "Jedyne praktyczne przepisy" Lucyny Ćwierczakiewicz; Dzisiaj chciałabym napisać Wam nieco o pierwszych warsztatach kulinarnych, które poprowadziłam na zaproszenie Zobacz więcej
którymi można rozmawiać godzinami i za którymi zwyczajnie się tęskni. O niektórych z nich przeczytacie w moim subiektywnym przewodniku po Poznaniu, który przygotowałam specjalnie dla Magazynu USTA. Zobacz więcej
Zbliża się Święto Dziękczynienia a wraz z nim moje warsztaty z tego tematu. Listopad w mojej kuchni jest pod znakiem Thanksgiving, które z powodów osobistych i zawodowych jest mi bardzo bliskie i Zobacz więcej
jednego plasterka... było to niesamowite spotkanie. Pan Gieno jest serowarem, autorytetem w tej dziedzinie i znawcą. Większość z Was kojarzy Go na pewno z programu „Przez dziurkę od sera” w kuchni+. Zobacz więcej
W minioną niedzielę miałam ogromny zaszczyt brać udział w degustacji komentowanej w ramach kolejnej już edycji spotkań z polskimi winami i cydrami. Akademia Kulinarna SPOT. to EAT i magazyn WINO Zobacz więcej
15go lipca poprowadzę w Spot Poznań warsztaty z kuchni libańskiej. To już nie moje pierwsze warsztaty i nie pierwsze z tej kuchni. Każda edycja była inna ale zawsze pełna radości, zabawy i cudownych Zobacz więcej
, poszukiwaczem i piewcą polskich serów. Prowadzi teżprogram „Przez dziurkę od sera” w kuchni+.W ogrodzie restauracji SPOT opowiadał o serach zagrodowych, ich składzie, dojrzewaniu, stosowanych Zobacz więcej
mozliwość wcześniejszego wejścia w nastroje świąteczne, nie byłam w stanie odmówić. Ta możliwość to zaproszenie na warsztaty z wypieków świątecznych, podpisane "...mam nadzieję, że zaszczycisz mnie Zobacz więcej