spot

I znowu rok minął, ani się obejrzeliśmy, i ponownie Spot nas gościł na Festiwalu Polskich Win i Cydrów. Miałam przyjemność i zaszczyt uczestniczyć w degustacji komentowanej, w ramach Festiwalu, Zobacz więcej
co dziś jemy Mamo?
co dziś jemy Mamo? Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
co dziś jemy Mamo?
WARSZTATY W SPOT

WARSZTATY W SPOT 115

U Marcina Budynka - szefa kuchni, Dyrektora Gastronomii w Hotelu Warszawa w Augustowie i świetnego organizatora - po raz pierwszy byłyśmy na warsztatach w Augustowie (w ramach konkursu organizowanego Zobacz więcej
W ostatni weekend odwiedziłam Restaurację SPOT. w Poznaniu, która położona jest w centrum miasta na terenie Parku Jana Pawła II i dzięki temu może być miejscem zarówno odpoczynku, jak i aktywnej Zobacz więcej
Nie jest tajemnicą, że zawodowo jestem związana ze SPOT. I bardzo się z tego cieszę. To daje mi możliwość pracy i spotkań z naprawdę wyjątkowymi ludźmi. Warsztaty kulinarne, dobre jedzenie, od Zobacz więcej
Vege Chilli z Pot Spot Foodtruck fot. D.Szymborska Jak miło, nie ma mrozu, koksownika (tak było zimą – KLIK TUTAJ). Za to jest kilkunastometrowy stół, tłum zgłodniałych warszawiaków i turystów. Tak Zobacz więcej
Kwiat polskich winiarzy i cydrowników Polskie winiarstwo prężnie się rozwija i powoli zaczyna podążać swoją własną ścieżką, która naznaczona jest dobrymi winami w charakterystycznym stylu. Taką tezę Zobacz więcej
Oj coś ostatnio zaniedbałam mojego bloga. Niedobra, niedobra ja! Tak jakoś ostatnio pogoda mi nie sprzyja i zabiegana jestem bardzo. Ale powoli zaczynam się motywować, oswajać z Zobacz więcej
Wczoraj w Spot miało miejsce szczególne wydarzenie, degustacja polskich serów zagrodowych od producentów z różnych regionów, a także degustacja win z naszych rodzimych winnic. Mój wkład w to Zobacz więcej
Zrobiłam sobie małą przerwę. Każdą wolną chwilę spędzaliśmy z dziećmi na placu zabaw, w parkach, ZOO. Robiłam mnóstwo zdjęć, trochę gotowałam. W poniedziałek za to byłam na warsztatach kulinarnych w Zobacz więcej
Wszem i wobec donoszę, że wreszcie zawitała do Krakowa Bubble Tea!:) Można jej spróbować w BoBoQ w Galerii Krakowskiej na poziomie 0. Koszt ok. 10zł. Tu link do ich strony. Zobacz więcej
Relacja z degustacji polskich win i serów zagrodowych w SPOT. Bardzo fajna impreza, nie tylko ze względu na dobre smaki, ale także na możliwość spotkania pasjonatów dobrego jedzenia i picia, którzy Zobacz więcej
To nie książeczka do nabożeńsktwa, a "Jedyne praktyczne przepisy" Lucyny Ćwierczakiewicz; Dzisiaj chciałabym napisać Wam nieco o pierwszych warsztatach kulinarnych, które poprowadziłam na zaproszenie Zobacz więcej
Drugi dzień Festiwalu – piątek, nie był może aż tak szalony jak czwartek, kiedy to organizowałam namiot zdrowia „W Krainie Sałatek” na Starym Rynku i pokaz kulinarny blogerów na Scenie Główej, ale Zobacz więcej
W ubiegłym roku przyjechałam do Poznania, zaledwie na jeden dzień. I wpadłam. Trudno mi policzyć, ile razy je odwiedziłam – a to, bo Transatlantyk, a to bo Restaurant Day. A to bo po prostu się za nim Zobacz więcej
Zbliża się Święto Dziękczynienia a wraz z nim moje warsztaty z tego tematu. Listopad w mojej kuchni jest pod znakiem Thanksgiving, które z powodów osobistych i zawodowych jest mi bardzo bliskie i Zobacz więcej
W minioną niedzielę miałam ogromny zaszczyt brać udział w degustacji komentowanej w ramach kolejnej już edycji spotkań z polskimi winami i cydrami. Akademia Kulinarna SPOT. to EAT i magazyn WINO Zobacz więcej
Wybaczcie, że tak późno pojawia się moja relacja z VII OGÓLNOPOSKIEGO FESTIWALU DOBREGO SMAKU w Poznaniu, ale naprawdę z ręką na sercu nie miałam kompletnie czasu by ładnie to podsumować :) Wydaję mi Zobacz więcej
15go lipca poprowadzę w Spot Poznań warsztaty z kuchni libańskiej. To już nie moje pierwsze warsztaty i nie pierwsze z tej kuchni. Każda edycja była inna ale zawsze pełna radości, zabawy i cudownych Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu odbyły się warsztaty promujące "Zieleninę na talerzu" w poznańskim Spocie. Piękne, postindustrialne miejsce z kapitalnym klimatem. Świetnie wyposażona sala warsztatowa, obsługa na Zobacz więcej
Oto kolejny przepis z sobotnich warsztatów w SPOT i kolejne doskonałe wykorzystanie koziego sera. Letnią porą sałaty na stołach dominują, każdy nowy pomysł na nie jest cenny. Rukola to doskonała Zobacz więcej