spring rolls na słodko

jeszcze troszkę poczekać. Barwne spring rolls połączyłam z przepysznym sosem słodko kwaśnym. Przepis na podobny sos znalazłam kiedyś w startej gazecie z przepisami (chyba z roku 1970), przepisem się Zobacz więcej
Sajgonki z ostrym sosem słodko-kwaśnym / Spring rolls W ramach lekkiej kolacji dla całej rodziny postanowiłam zrobić coś z warzywami. Wybór padł na sajgonki. Chrupiące warzywa zawinięte w delikatny Zobacz więcej
Jako, że wiosny wciąż nie widać, poniżej kolejna próba jej przywołania. U nas bardziej popularna nazwa tej potrawy to sajgonki. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska, którą można podawać Zobacz więcej
Papier ryżowy sezonował się w szufladzie od dłuższego czasu, a ja zbierałam się za spring rolls jak pies za jeża. Motywacja pojawiła się znikąd. Zobaczyłam małą główkę czerwonej kapusty. Jej kolor Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne To Go
Spring rolls

Spring rolls 528

0
Sajgonki wegetariańskie Świeże spring rolls z wędzonym łososiem i warzywami, podane z sosem słodko-ostrym. Idealne na letni lunch. Składniki na 10 sztuk: 10 arkuszy papieru ryżowego 100 g makaronu Zobacz więcej
nikonka
nikonka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja pasja smaku
Spring rolls

Spring rolls 147

0
Dziś chciałabym Wam pokazać moje pierwsze spring rolls. Może nie są idealne, może są trochę koślawe ale bardzo mi smakowały :) ! Muszę popracować trochę nad rolowaniem, zawijaniem itp itd :) Jeśli Zobacz więcej
Dziś pokazuję propozycję na obiad lekki, pyszny i szybki w przygotowaniu, chociaż zdecydowanie dla amatorów pikantnych smaków. Czasami lubię zaszaleć i zjeść coś tak pikantnego aż zrobi mi się gorąco Zobacz więcej
Niby wciąż bezrobotna, ale ciągle zabiegana. Gotuję codziennie. Większość nie zostaje sfotografowana. Zawsze zapominam o tym. Dzisiaj sajgonki czy z angielskiego spring rolls z sosem słodko-kwaśnym. Zobacz więcej
kolendry 1 szalotka drobno posiekana ok. 0,5 l. oleju do smażenia 4 arkusze ciasta na spring rolls – do kupienia mrożone ( można użyć papieru ryżowego, ale efekt nie jest tak imponujący) szczypiorek Zobacz więcej
spring rolls - to już ujęły mnie do końca. W moim domu pojawiają się zawsze "po zupie" - to znaczy: wykorzystuję do nich mięso, na którym gotuję zupy. Reszta składników to już czysta improwizacja. Zobacz więcej
Jak cudownie jest mieć chwilę wolnego, włączyć ulubiony audiobook, zrobić kubek herbaty i gotować, gotować! Dziś zrobiłam kolejne podejście do spring rolls, lub jak kto woli, sajgonek. Ostatnio Zobacz więcej
Spring rolls, czyli potocznie sajgonki na surowo. Idealne na lunch w pracy czy na uczelni. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Pierwszy raz jadłam je na lunch w pracy i zainspirowana ich smakiem Zobacz więcej
Małgorzata B.
Małgorzata B. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Life Of Cooking
Spring Rolls

Spring Rolls 262

0
. Teraz zabieramy się za sos. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Sos ma być słodko, ostro,kwaśny. Oleju sezamowego dajemy tylko do smaku, nie za dużo , ponieważ ma bardzo intensywny Zobacz więcej
Dzisiaj, bardzo szybciutko podaję Wam przepis na spring rolls z włoską kapustą i pieczarkami. Przygotowuje się je dość szybko, a są naprawdę bardzo smaczne. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku. Zobacz więcej
bazyliowymus
bazyliowymus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bazyliowymus
spring rolls

spring rolls 114

0
“Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają.” -Richard M. Devos Mądry cytat na niedzielę i mniej mądry przepis Zobacz więcej
Spring rolls to dosłowne tłumaczenie popularnych w krajach azjatyckich, naleśników wiosennych. U nas przyjęła się nazwa sajgonki. Jak zwał, tak zwał. Są świetne jako przekąska albo danie główne. Zobacz więcej
na jednej patelni. Wiecie co to oznacza? Mało do sprzątania! Spring rolls, jak mówi się na nie wszędzie poza Polską, mogą być mięsne, wegetariańskie, pieczone, lub smażone, z dodatkiem makaronu Zobacz więcej
Spring rolls znane są u nas jako sajgonki bardzo często smażone są na głębokim oleju. My proponujemy je w wersji "light". Lekkie danie dla wszystkich dbających o linię i nie tylko. Składniki: 8 Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Sajgonki

Sajgonki 344

0
ciasta ku sobie. Nie zanurzamy ciasta w wodzie! ( robi się tak tylko w przypadku papieru ryżowego chociaż smażony papier nasiąknięty wodą nie za ładnie wygląda po usmażeniu dlatego do sajgonek warto Zobacz więcej