starka

ZOBACZ TAKŻE:

Pracownia nalewek
Pracownia nalewek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pracownia nalewek
"Starka"

"Starka" 344

0
{{headerMessage}}
Dziś nie zrecenzuję typowej reprezentantki literatury nalewkowej. Starka - Perła w koronie polskich trunków w historii i miniaturze nie zawiera przepisów i porad kulinarnych, ale prezentuje historię Zobacz więcej
maly3city
maly3city Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nalewki domowe
Udawana Starka

Udawana Starka 472

0
{{headerMessage}}
Udawana Starka składniki: 1 kg suszonych jabłek 1 kg suszonych gruszek 2 litry wódki 50% ze spirytusu (rozrabianie) Suszone jabłka i gruszki drobno pokroić w paski i oczyścić z pestek, a następnie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak nie przepadam za deserami to ten mi bardzo smakował Składniki: 1 kg śliwek 1 łyżka masła 2 łyżki cukru kilka kropel aromatu waniliowego skórka starka z 1/2 cytryny mąka ziemniaczana Kruszonka: 12 Zobacz więcej
Gary Barbary
Gary Barbary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gary barbary
Ogród rozkoszy ziemskich

Ogród rozkoszy ziemskich 118

0
{{headerMessage}}
Ciasto pożegnalne dla mojej najbardziej kolorowej koleżanki. Starka wyjeżdża daleko i na długo i należało jej się coś ekstra! Dużo pyszności i dużo kolorów! Mnóstwo czekolady: super gorzka, alpejsko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
patelni usmaż pokrajany boczek, a kiej bydzie już gryfnie skwiyrczoł - dodej pokrajane pelkartofle. Smaż, aże sie trocha zeskwiyrczom. Podowej wszistko razym. Maja starka dowała do tego kwaśne mlyko, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krem z dyni z chrupiącym boczkiem i miodem Uwielbiam dynie, a przy zakupie nowego miesięcznika Kuchnia był dodatek w postacie książeczki-Miodowe Przysmaki, bardzo mi się spodobał ten właśnie przepis i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i karotenoidy.* (* źródło: Zioła w polskim domu. D. Tyszyńska-Kownacka, T. Starek) Ponieważ ostatnie tygodnie bardzo sprzyjały zbieraniu mniszka, to przygotowałam z niego kilka przepisów. Na początek Zobacz więcej
Gary Barbary
Gary Barbary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gary barbary
ciasto bananowe

ciasto bananowe 663

2
{{headerMessage}}
od razu podwoić proporcję i zrobić dwa lub, tak jak ja, przygotować jedno podczas odpoczynku drugiego. Przepis dostałam od Starki, która kiedyś przyniosła do liceum wypiek mamy, a ponieważ uwielbiam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wszyscy ludeckowie wiycie, co to jest panchkraut, tak wom prawia: panchkraut, po innymu ciapkapusta, to jest taki szałot z kiszonyj kapusty, sztamfowanych kartofli i omasty ze szpeku. To sie jy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cytując Eddarda Starka "Winter is coming", co ni mniej, ni więcej oznacza, że przyszedł czas na przygotowanie domowych przetworów na zimę. Sezon śliwkowy powoli dobiega końca, dlatego też niezwykle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cytując Eddarda Starka "Winter is coming", co ni mniej, ni więcej oznacza, że przyszedł czas na przygotowanie domowych przetworów na zimę. Sezon śliwkowy powoli dobiega końca, dlatego też niezwykle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszym miejscem, w którym zjadłam w Rzymie była Antica Trattoria Tritone. Restauracja ta położona jest niedaleko fontanny di Trevi (która była w remoncie) i niedaleko Schodów Hiszpańskich. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do pieczenia Mieszamy make z kisielem , kurkuma i proszkiem do pieczeniaOddzielamy bialka od zoltek i ubijamy na sztywno dodajemy cukier i nadal ubijamy.Dodajemy zoltka i chwile jeszcze ubijamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ją gdzieś w jakiejś starek książce kucharskiej mojej mamy. Obok spaghetti po ?wojskowemu? - na pewno w nazwie było coś z wojskiem, a w przepisie prócz śmietany, startego sera i surowego żółtka, były Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ją gdzieś w jakiejś starek książce kucharskiej mojej mamy. Obok spaghetti po ?wojskowemu? - na pewno w nazwie było coś z wojskiem, a w przepisie prócz śmietany, startego sera i surowego żółtka, były Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No i mamy listopad. Choć nie czuję, żeby coś specjalnie się zmieniło, pogoda wciąż nie daje nam popalić, weekendy przepływają przez palce, to jednak coś jakby mówi mi, że czas szykować się na Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Odrobinę zieleni w zimę

Odrobinę zieleni w zimę 85

0
{{headerMessage}}
” prz ul. Studzienna 1, właściciele potrafią znaleźć do pracy dobrych kucharzy. Jadłam tam zupę ogórkową i barszcz ukraiński. Wybieram się jeszcze do „Starki”, podobno tam mają wyjątkową zupę rybną. A Zobacz więcej
{{headerMessage}}
( 14-15 szt): 7g suszonych drożdży 1 szklanka letniego mleka 7 łyżek cukru ( dałam trzcinowy) 2 szklanki mąki pszennej ( dała pełnoziarnistą) 4 łyżki ciemnego kakao 2 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Szczecin kulinarnie

Szczecin kulinarnie 354

0
{{headerMessage}}
mi do gustu najbardziej i być może będzie kiedyś okazja, żeby je tu zaprezentować. Innym niezapomnianym smakiem była przystawka z węgorza wędzonego na miejscu. Delikatne mięso podane z sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drobno krojonej. Dawniej podawano bigos na gorące śniadanie, kolację lub przekąskę przed zupą, a staropolski zwyczaj zalecał poprzedzenie go kieliszkiem gdańskiej wódki, piołunówki lub starki. Z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: