stek po kozacku przepisy

Kocham kawę i wszelkie do niej dodatki.Dzis stary przepis na pyszną kawę kozacką , a że moje korzenie rodzinne sięgają tamtych strona stąd ten przepis.Spróbujcie ,fantastyczna kawa w smaku na jesienno Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Ogórki po kozacku

Ogórki po kozacku 6117

Ogórki po kozacku robię już od kilku lat, nigdy jednak wcześniej nie wstawiłam przepisu na bloga. Co roku również gubię swój przepis i zawsze robię je z pamięci, na smak, na oko a zawsze odnajduję go Zobacz więcej
Stek kozacki to dobrze wysmażony stek z szynki lub innego kawałka dobrego mięsa wieprzowego z pieczarkami i cebulką. Składniki na 1 porcję steku: ok. 20 dag mięsa wieprzowego (ja użyłam szynki); Zobacz więcej
Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na Zobacz więcej
” Kozacka ” kiełbasa dojrzewająca Wędliny dojrzewające , tak jak sery , weszły już na stałe do naszego jadłospisu . Robię je regularnie i staram się wymyślać nowe receptury , żeby nie powiało nudą " Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Ogorki po kozacku.

Ogorki po kozacku. 1884

To ogorki robione przez moja kolezanke. Bardzo fajna i zdolna kuchareczke ;) Moja wersja jest jednak nieco zmodyfikowana gdyz ze wzgledu na to, iz mieszkam w Turcji, trudno o pewne produkty, ktore sa Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
madameedith.com
STEK

STEK 16710

Uwielbiam ryby i z pewnością zdążyliście się już o tym przekonać, bo wpisów o rybach było niemało. Dziś mam dla Was propozycję niecodzienną, bo przedstawię mój sposób na stek z tuńczyka. Zobacz więcej
Ogórki po kozacku to kolejna nasza propozycja na zimowe przetwory. Takie ogórki sprawdzą się idealnie do obiady, czy na kanapki. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego Zobacz więcej
Przepis na niezwykle smaczną potrawę na obiad, czyli młodą kapustę duszoną w śmietanie z dodatkiem kiełbaski i koperku. Młoda kapusta po chłopsku to jedna z moich ulubionych wiosennych potraw. Jest Zobacz więcej
Ogórki kwaszone po kozacku są wzbogacone o musztardę dodaną do zalewy. Sama zalewa jest tak kompletna,że można wykorzystać ją jako winegret do sałatek. Dodana do sosu podawanego do wołowiny czy Zobacz więcej
Taka fasolka po libańsku to świetna przystawka na zimno, zwłaszcza w upalny dzień Przepis na fasolkę po libańsku jest prosty: weź fasolkę szparagową pousuwaj zdrewniałe końcówki wstaw do garnka dolej Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku to pożywne i rozgrzewające danie dobre nie tylko zimą, ale także w chłodne wiosenne lub jesienne dni, gdy buro i... The post Fasolka po bretońsku – prosty przepis appeared first Zobacz więcej
Polecam Wam smaczną fasolkę po bretońsku którą od lat robię a przepis jest bardzo prosty! Składniki: 400 g fasoli typu '' Jaś'' 250 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka Zobacz więcej
Oto wpis, w którym Chimek melancholijnie pisze o rodzinie i podaje też przepis na steki z ligawy cielęcej. Dalej... Zobacz więcej
Słodko kwaśna wołowina z grochem, rodzynkami i śliwkami fot. D.Szymborska Ale to były super warsztaty! Świetny i szalony na punkcie historii Maciej Nowicki, a wśród kursantów Grzesiek Łapanowski, Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
KARTACZE, na Litwie zwane cepelinami. Jak przygotować litewskie kartacze - przepis krok po kroku . Danie przygotowałam wg. przepisu z książki M. Bartczak "Polska Kuchnia Regionalna" z niewielkimi Zobacz więcej
Składniki: -1 kg wołowiny gulaszowej -1/3 małej główki kapusty -10 ziemniaków -4-5 cebul -2 duże marchewki -5 listków laurowych -4 ziela angielskie -kminek -olej lub odrobina smalcu -sól, pieprz Na Zobacz więcej
Jako mała dziewczynka uwielbiałam przyglądać się co robi mama w kuchni. Zawsze pomagałam jej ucierać w ciężkiej makutrze żółtka z cukrem do sernika, albo ciasto ucierane, które w miarę ucierania Zobacz więcej
Do przygotowania gulaszu po węgiersku polecam mięso wołowe, ja wykorzystałam łopatkę, która wyszła bardzo krucha. Gulasz wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami śląskimi, do tego Zobacz więcej