stek siekany

Ines
Ines Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makecooking
Różowe czy czerwone

Różowe czy czerwone 303

0
Składniki 1 kg polędwicy 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz zielona fasola 3 łyżki musztardy Dijon 3 łyżki octu z czerwonego wina 1 szalotka siekana Sposób przygotowania: Rozgrzewamy grill, patelnie Zobacz więcej
Witajcie dzisiaj wspaniały posiłek dla każdego faceta (i nie tylko). Stek z karkówki zapieczony w boczku. Składniki: 4 plastry karkówki 8 plastrów boczku 1/2 papryczki pepperoni 100 ml whisky sól Zobacz więcej
Od kilku miesięcy kupuję stek z rekina , bardzo mi smakuje , delikatne pyszne mięsko. Robiłam go na wiele sposobów . dzis polałam go aromatycznym ziołowym masełkiem . Stek z rekina podany z masełkiem Zobacz więcej
przyprawą do steków, sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek Zobacz więcej
Jest coś bardzo mięsistego w tych grzybach. Ich smak, ich struktura. Zawsze kiedy je jem odnoszę wrażenie, że wgryzam się w stek. To wspaniała alternatywa dla wegetarian, którzy mieliby ochotę poczuć, Zobacz więcej
do wykonania tylko łososia, przyprawę w młynku do steków od Kotanyi, świeży rozmaryn i karbowane frytki od McCain. Frytki (900 g) piekły się 12 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni z Zobacz więcej
Steki z polędwicy wołowej w pieprzu i winie Dodane 24 lipca, 2013 w Dania główne Pyszne soczyste mięsko z polędwicy wołowej w towarzystwie winnego sosu. Składniki: 6 plastrów ligawy o grubości ok 1,5 Zobacz więcej
Uwielbiam świeże ryby. Wiem kiedy jest dostawa świeżych. Jadę specjalnie po nie. Ostatnio wybór był imponujący. Zakupiłam tuńczyka, kurka, żabnicę, sandacza. Na pierwszy ogień poszedł stek z tuńczyka. Zobacz więcej
z dodatkiem soku z cytryny, octu z czerwonego wina oraz oliwy. Steki z tuńczyka z sosem miętowym to przepis z programu "Łatwe przepisy na wielki apetyt". 2 ząbki czosnku 1 1/2 szklanki listków mięty Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Zielony sos z jalapeño

Zielony sos z jalapeño 141

0
(przynajmniej moje) dzienne zapotrzebowanie na zieleninę. Pomyślany jako dodatek do mięs - pieczeni, steków, czy kotletów, świetnie sprawdził się też z rybą, a wymieszany z sosem majonezowym, Zobacz więcej
Wołowina inaczej fot. D.Szymborska Stek czyli kawałek wołowiny ukrojony w poprzek włókien mięśniowych, który jest smażony. To tak proste i skomplikowane jednocześnie bo mięso powinno być sezonowane, Zobacz więcej
Rafał Nawacki
Rafał Nawacki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grillowanie
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka 2906

0
Składniki 2 steki z tuńczyka mieszanka warzyw ananas 2 chilli imbir czosnek cukier limonka szczypiorek kolendra oliwa olej sezamowy łyżka octu jabłkowego sos sojowy S+P Zobacz więcej
Tym razem coś dla tych, którzy zamiast ociekających tłuszczem mięs wolą grillować warzywne steki.Bakłażan to bardzo fajna propozycja na grilla. Można go przygotować na wiele różnych sposobów. Czas Zobacz więcej
Składniki : Masło 200 g w temperaturze pokojowej nie całe pół pęczka szczypiorku nie całe pół pęczka koperku nie całe pół pęczka pietruszki ząbek czosnku sól ,pieprz do smaku - niekoniecznie cytryna Zobacz więcej
i orzeźwiające, to moje ulubione smaki:-) SKŁADNIKI NA 4 SZT: 1 stek z udźca jagnięcego 200 g świeża kolendra świeża mięta pietruszka 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku oliwa 1 pomidor 4 liście sałaty Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Miecznik po meksykańsku

Miecznik po meksykańsku 496

0
To już drugi post na blogu w roli głównej z miecznikiem. Oczywiście dzisiaj w innym wykonaniu. Do zrobienia w ten sposób zainspirował mnie Pascal. Trochę przepis dopasowałam do własnych możliwości. Zobacz więcej
Niemal niezbedny dodatek wkuchni. Dosteków, doryby, dochleba .. zastosowań ma całe mnóstwo. Wprzygotowaniu proste, amożna zawsze zrobić więcej iprzechowywać wlodówce. Składniki: 1 kostka masła 200g 1 Zobacz więcej
We Włoszech na co dzień mogłam spróbować potraw, które w Polsce są rarytasem. Mięso z miecznika jest delikatne, w smaku przypomina tuńczyka i kurczaka. Jest to duża ryba, więc przyrządza się je jak Zobacz więcej
okurrrka
okurrrka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kurrrka!
Argentyna: Sos chimichurri

Argentyna: Sos chimichurri 95

0
Przedstawiam pyszny argentyński sos na bazie pietruszki i oliwy z oliwek do wołowiny i innych grillowanych i pieczonych mięs. Jest popularny także w Peru i Brazylii, teraz ma swoich fanów także w Zobacz więcej
miseczki, za pomocą łyżki wyciągamy miąższ. Następnie ananasa,pomidora, cebulę, papryczkę chilli kroimy w miarę jednakową kostkę. Kolendrę siekamy i dodajemy do salsy. Całość dokładnie mieszamy. Zobacz więcej