stek sos z pieprzem

Steki z tuńczyka są ostatnio wszędzie już prawie dostępne - i to świeże - nie tylko w wersji mrożonej :) Dzisiaj proponuję Wam przepis inspirowany recepturą Magdy Gessler - w tej wersji steki bardzo Zobacz więcej
Stek jagnięcy w sosie z rozmarynem - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca polecam Zobacz więcej
Łaziło za mną mięso i samo przyszło bo żona kupiła wczoraj dwa solidne steki. Mam od kumpla wino własnej roboty, a że jest dość mocne to stwierdziłem czemu nie użyć do steków - alkohol odparuje i Zobacz więcej
kasiaM
kasiaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chilli and Hummus
Stek z sosem chimichurri

Stek z sosem chimichurri 111

O stekach już było, więc nie ma sensu się powtarzać. Tym razem prym w daniu wiedzie sos, który ma za zadanie podkreślić smak wołowiny i po prostu urozmaicić potrawę. Wszyscy wiemy jak dobry jest stek Zobacz więcej
Wyjątkowy stek, który cieszy się sporą popularnością w USA. Tomahawk to specjalna odmiana cięcia cote de boeuf (sezonowanego antrykotu) z pozostawionym żebrem.Waga tego steku waha się między 600g a Zobacz więcej
Pyszne, mięciutkie mięso w gęstym, słodko-pikantnym sosie z nutą miodu, goździków i białego pieprzu. Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 3 duże cebule 3 ząbki czosnku 3,4 łyżki oleju do smażenia 1 Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu 7877

Sos z zielonego pieprzu to jeden z moich ulubionych sosów do steków. Ma ciekawą, gęstą ale jeszcze płynną konsystencję, wyraźnie wyczuwalną ostrość, ale nie tak silną, by przyćmić smak dania. No i Zobacz więcej
Uwielbiam pieczone warzywa. Od marchewki po seler, wszystko co wychodzi z piekarnika jest lepsze. Nie inaczej sprawa ma się z kalafiorem. Upieczony jest wprost re-we-la-cyjny! Osobiście, bardzo lubię Zobacz więcej
Nie ma jak solidny kawał dobrej wołowiny na obiad Tak przyrządzony stek z polędwicy wołowej jest niezwykle aromatyczny, efektowny i co najważniejsze smaczny. Polecam wszystkim amatorom mięs. Drukuj Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Widelce
Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu 5108

Składniki: oliwa z oliwek 0,5 średniej cebuli,drobno posiekanej ząbek czosnku, drobno posiekany 400 ml śmietanki 30 % garść ziarenek zielonego pieprzu w zalewie sól, biały pieprz mielony Na rozgrzana Zobacz więcej
Składniki: • 1 kg truskawek • 40 dkg cukru • Sok z1 cytryny • 1 żelfix • 2 łyżki zielonego pieprzu zzalewy Wykonanie: • Truskawki pokroić, zasypać cukrem, zagotować. Dodać sok zcytryny iżelfix. Zobacz więcej
PasjaSmaku
PasjaSmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PasjaSmaku
Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu 4865

Idealny do mięs, na ciepło czy zimno. Świetnie komponuje się ze stekami wołowymi czy daniami z wieprzowiny. Polecam najbardziej do mięs czerwonych, ale można też łączyć go z makaronami czy gotowanymi Zobacz więcej
Steki z tuńczyka to danie które robi się błyskawicznie a efekt jest nieziemski, pyszne, soczyste mięso z ryby i do tego ulubione dodatki. Polecam gorąco do wypróbowania. Steki z tuńczyka z kolorowym Zobacz więcej
Moje pierwsze steki? Nikt mnie nie uczył. Czytałam, szukałam. Praca na pół gwizdka za najniższą krajową, wynajmowane mieszkanko bez normalnej kuchni, z pożyczoną, miniaturową kuchenką elektryczną… Zobacz więcej
Sos Romesco – wywodzi się z Katalonii, przygotowywany na bazie pieczonych warzyw, migdałów, zagęszczony chlebem. Pachnie i smakuje obłędnie. Zróbcie podwójną porcję, na pewno się nie zmarnuje. Liczba Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Sos z zielonym pieprzem

Sos z zielonym pieprzem 1119

Do pieczonego albo smażonego drobiu Składniki pół szklanki bulionu z kury 1/2 szklanki śmietanki 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu 2 łyżeczki brandy Przygotowanie Zagotowałem pół szklanki Zobacz więcej
Stek wołowy w sosie śmietanowym z dodatkiem zielonego pieprzu Udany stek wołowy? Nie jest to trudne zadanie, pod warunkiem, że dysponujemy najwyższej jakości mięsem. Polędwica wołowa, którą udało mi Zobacz więcej
Już jutro halloween, macie jakieś plany czy nie świętujecie? Strój mam wybrany, menu opracowane. Pozostaje czekać na miłych gości. Tymczasem postanowiłam zrobić dobry kawał mięsa. Najlepiej Zobacz więcej
Mark Twain powiedział kiedyś: „Kalafior to nic innego jak kapusta z wyższym wykształceniem”. Jest w tym wiele racji. Bo chociaż kapuście jak i innym warzywom kapustowatym niczego nie brakuje, Zobacz więcej
Kremowy i wyrazisty sos z marynowanego zielonego pieprzu. Dzisiaj krok po kroku, tak żeby wyszedł już zawsze i każdemu – bez rozwarstwiania, bez grudek – gładki i kremowy. Mocny i wyrazisty sos nie Zobacz więcej