stek średnio wysmażony

{{headerMessage}}
Tradycyjnie steki zaczynamy przygotowywać na bardzo dużym ogniu aby zakończyć je na dużo bardziej delikatnym. A metoda ta odwraca kolejność, i obejmuje najpierw przygotowanie mięsa w niskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony. 1 kg polędwicy środkowej ( bez ogona i głowy ) łyżeczki tymianek, rozmaryn, Kilka ziaren czarnego pieprzu, 4 ziarenka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażenie steków nie jest moją mocną stroną a tym razem steki były takie jak trzeba czyli średnio wysmażone i soczyste. Zobaczcie zresztą sami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny soczysty stek z polędwicy wołowej w wersji średnio wysmażonej a jako dopełnienie upieczone na chrupiąco szparagi i mieszanka świezych warzyw z truflowym sosem balsamicznym.Całość tworzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lubimy steka średnio wysmażonego bądź około 8 minut gdy lubimy steki dobrze wysmażone. Zdjąć z grilla, zostawić na 2 do 4 minut w ciepłym miejscu aby się rozluźnił. Gotowe, smacznego. Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Stek - idealny

Stek - idealny 118

0
{{headerMessage}}
Nigdy nie przepadałam za stekami - krwiste mnie odrzucały (wiem, wiem, ponoć są najlepsze...), dobrze wysmażone jak dla mnie są za twarde). Ale średnio wysmażony.... palce lizać. Najważnejsze jest Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
PIEKIELNE STEKI :)

PIEKIELNE STEKI :) 160

1
{{headerMessage}}
sambal oelek łyżka pikantnej papryki w proszku łyżka cayenne kilka łyżek oliwy do smażenia Steki marynujemy na szybko w przyprawach i smażymy na odrobinie oliwy. U mnie były średnio wysmażone, więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stek z polędwicy jelenia sam w sobie jest wyjątkowym daniem, które nie co dzień trafia się na naszym stole. Dziś podamy go w nietypowym towarzystwie - sosu czekoladowego. Jeśli pomysł wydaje wam się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podana przez nas propozycja idealnie nada się też w nadchodzącym sezonie grillowym. Preferujemy wersję średnio wypieczoną. Składniki polędwica wołowa (700-800 g) musztarda dijon sól ,pieprz Zobacz więcej
Cath900
Cath900 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje-pitraszenie
Steki - Rostbef.

Steki - Rostbef. 3150

2
{{headerMessage}}
. Średnio wysmażony stek smażymy na średnim ogniu przez 7 minut z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Po usmażeniu dobrze jest zostawić stek na talerzu na kilka minut (2-3 minutki) żeby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na początek powiem Wam szczerze że nie przepadałam za mięsem ani krwistym ani średnio wysmażonym, ja musiałam jeść dobrze wysmażone i przez tyle czasu wiele straciłam. Mięso wysmażone w porównaniu z Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Stek wołowy

Stek wołowy 53

0
{{headerMessage}}
Każdy amator mięsa choć raz w życiu powinien spróbować steka wołowego wysmażonego w stopniu krwistym. Nie ma w tym nic strasznego, bo może i wygląda czasem przerażająco gdy soki wypływają z mięsa to Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Szybki obiad – befsztyk

Szybki obiad – befsztyk 180

1
{{headerMessage}}
rozgrzewamy i smarujemy olejem, kładziemy na niej steki i smażymy około 2,5 minuty. Odwracamy na druga stronę. Smażymy do uzyskania odpowiedniego stopnia krwistości. Najlepszym sposobem sprawdzania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak prawidłowo wysmażyć stek? Nie jest to wbrew pozorom takie trudne :) Mięso - rostbef - około 250g, o grubości 2-3 cm - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz Mięso wyjmujemy przed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
je ok 5 min z każdej strony ( w zależności od stopnia wysmażenia; te będą średnio wysmażone, jak chcesz lepiej to wystarczy po 8 min z każdej strony) Rozgrzej olej sezamowy na patelni. Wrzuć imbir i Zobacz więcej
dianastar
dianastar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanie Gotowanie
Stek z rostbefu wołowego

Stek z rostbefu wołowego 3656

1
{{headerMessage}}
na minimum 1 godzinę do lodówki ( najlepiej na całą noc) . Aby uzyskać średnio wysmażony stek smażymy mięso po 6 minut z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej oliwą. Steki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie wołowinę, ja dopiero ostatnio odkryłem jest genialny smak :) Dlatego teraz dość często ją przyrządzam :) Dzisiaj propozycja jej podania na obiad ale na inne posiłki również :) Mój stopień Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten sos pieprzowy z Whiskey idealnie pasuje do wołowiny. Składniki: na sos: 1 łyżka masła 2 łyżki drobno posiekanej cebuli 2 filiżanki bulionu wołowego łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stek z antrykota każdy powinien spróbować tego soczystego kawałka . Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Stek z antrykotu (grilla elektryczny) Soczysty stek z grilla Składniki: 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Blue (stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe). Smażymy w temperaturze ok. 38 st. C. To wysmażenie można wykonać tylko na patelni, podsmażając steka dwa/trzy razy i w Zobacz więcej