stek wino

, w którym mięsko należało zdjąć z patelni. Efekt? Twardawe i szare mięso. Przepis zamieszczam, bo myślę, że sam pomysł jest dobry, tylko trzeba bardziej uważać! Steki w winie i rozmarynie: 3 plastry Zobacz więcej
STEK CHILI W CZERWONYM WINIE Przyjęcia na świeżym powietrzu należą do najwspanialszych letnich rozrywek, choćby dlatego, że są niezobowiązujące i jest wystarczająco dużo czasu na interesujące rozmowy, Zobacz więcej
Składniki na 2 porcje: 2 świeże steki z rostbefu 150 ml czerwonego wina 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku łyżeczkatymianku łyżeczka rozmarynu kostka masła Zobacz więcej
Soczysty stek z tuńczyka z dodatkiem sosu z białego wina i cytryny. Podany na fasolce szparagowej z puree ziemniaczanym. Składniki: 4 kawałki tuńczyka pęczek zielonych szparag 6 ziemniaków płaska Zobacz więcej
Steki z polędwicy wołowej w pieprzu i winie Dodane 24 lipca, 2013 w Dania główne Pyszne soczyste mięsko z polędwicy wołowej w towarzystwie winnego sosu. Składniki: 6 plastrów ligawy o grubości ok 1,5 Zobacz więcej
Czas na kolejny post z winem w tle. Do steków wybrałem wino Celebro Argentina. Na etykietce były 3 rysuneczki, podpisane: grill, steak, beef – czyli wszystko pasuje :) Po ostatnich doświadczeniach z Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 2 steki z marlina o wadze ok. 150g każdy ok. 3/4 szklanki białego, wytrawnego wina 2 szalotki 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ok. 8 listków szałwii 1 czubata Zobacz więcej
lub 2 steki z rostbefu wołowego (zależy dla ilu osób), 8-10 cebulek szalotek, pół szklanki wina czerwonego wytrawnego - może być ciut więcej, któż to wie ile dał, w końcu w butli lał i nie odmierzał, Zobacz więcej
Grillowane steki z czerwonym winem są absolutnie pyszne! Pomimo, że dobre steki same w sobie są pyszne i nie wymagają już marynowania itp. to ta marynata na bazie czerwonego wina nadaje im zupełni Zobacz więcej
Stek z jelenia według niektórych jest zdecydowanie lepszy niż z wołowiny. No cóż, to kwestia gustu, ale trzeba przyznać, że steki z dziczyzny mają swoje miejsce na moim stole.Najczęściej preferuje Zobacz więcej
Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami Składniki: 4 filety z tuńczyka (świeże lub mrożone) 2 łyżki oliwy sól morska biały pieprz Sos do tuńczyka: 1 szalotka 2 ząbki Zobacz więcej
wołowej (dla 1 osoby) szklanka wina białego, wytrawnego 100 ml śmietanki (30/ 36 %) 3 łyżki czerwonego pieprzu sól pieprz szparagi Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy. Nacieramy pieprzem. Mięso po Zobacz więcej
- dopiero po chwili odpoczynku, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły, a mięso pozostało soczyste. Kwestią gustu jest także stopień wysmażenia. Ja preferuję steka średnio krwistego :) Do steka Zobacz więcej
Do tworzenia tego bloga zaprosiłam Martę, wszechstronnie utalentowaną kucharkę, plastyczkę i Matkę Lwicę ;) Od tego momentu wspólnie tworzymy projekt, który daje nam wiele radości. I tą radością Zobacz więcej
chlustów czerwonego wina, łyżka oliwy, szczypta gałki muszkatołowej, mielone chili, czosnek. Dodatki: - kilka ziemniaków i masłodo puree - sałata lub inna zielenina Przygotowanie: 1. Pieczarki Zobacz więcej
To danie z kuchni francuskiej które chciałem zrobić od bardzo dawna. Łączy w sobie zalety idealnego steku i dobrej pieczeni. Mało przypraw pozwala czuć pełen aromat mięsa.Do tego sos z sera z Zobacz więcej
Składniki: - 100 ml oliwy z oliwek - 100 ml wytrawnego czerwonego wina - 4 ząbki czosnku - 4 liście laurowe - garść liści mięty - steki z baraniny (okrojone z tłuszczu) Wszystkie składniki mieszamy Zobacz więcej
5 ząbków czosnku centymetrowy kawałek imbiru łyżka wina ryżowego łyżeczka oleju sezamowego łyżka przyprawy pięć smaków łyżka sosu sojowego łyżka sosu hoisin 2 łyżki miodu łyżka sosu ostrygowego łyżka Zobacz więcej
Ines
Ines Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makecooking
Różowe czy czerwone

Różowe czy czerwone 307

0
Składniki 1 kg polędwicy 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz zielona fasola 3 łyżki musztardy Dijon 3 łyżki octu z czerwonego wina 1 szalotka siekana Sposób przygotowania: Rozgrzewamy grill, patelnie Zobacz więcej
Wyjątkowe danie kuchni amerykańskiej. Słynny rib eye to stek z najlepszej części antrykotu wołowego z charakterystycznym oczkiem tłuszczu. Najlepszy jest z mięsa rasy Aberdeen Angus.Mięso jest Zobacz więcej