• 8
  • 5
  • 9
  • 5
  • 2
  • 6
przepisów z 6083 blogów

stek wolowy

nich chleba:) Polecam:)mysle,ze moze wszystkim smakowac.W koncu cebula,czosnek,filety/steki wolowe i pieczarki-proste skladniki:) No to do pracy:) Skladniki: 1kg filetow/stekow z cieleciny(ternera to Zobacz więcej
Mniam... uwielbiamy z mężem wołowinę, dlatego od czasu do czasu serwujemy sobie czerwone mięsko z czerwonym winem. Dziś zaryzykowałam i kupiłam w Lidlu polędwicę wolową. Nie żałuję, była naprawdę Zobacz więcej
Stek z polędwicy wołowej. receptura: Grzegorz Cielecki Składniki: Polędwica wołowa – 250g Oliwa- 2 łyżki Masło- 2 łyżki Śmietana - 4 łyżki Ziemniaki – 130g Marchew – 50g Kalafior- 50g CZYTAJ CAŁOŚĆ: Zobacz więcej
Nie mam pojecia, czemu sie to danie tak nazywa. W kazdym badz razie mozna sie porzadnie najesc ;) Dla 4 osob: 2 cebule 3 papryki (moga byc kolorowe) (wzielam mniej) 3 lyzki oleju sol. pieprz 4 steki Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Stek wołowy z grilla

Stek wołowy z grilla 182

0
Przepis dla smakoszy dużego kawałka mięsa. Czyli przepis na stek wołowy z grilla. Aby przygotować ten przepis potrzebujesz: wołowiny, masła, czosnku i rozmarynu. Składniki: kilka steków z mięsa Zobacz więcej
jest to wersja podstawowa i dosyć prosta w przygotowaniu. Gwarantuję, że jeśli raz zasmakujecie w dobrych stekach zawsze do nich powrócicie. Z pozoru proste w przygotowaniu jednak wymagają sporo Zobacz więcej
Perfekcyjny marynowany stek wołowy ( rump steak) 2015-09-14 17:53:47 Ilość porcji 1 Dziś wspaniała propozycja dla koneserów wolowiny w wydaniu klasycznym.Mało które danie jest w stanie zdeklasować Zobacz więcej
Stek klasyczny w sosie z zielonego pieprzu 2015-10-07 13:00:29 Dzisiejszy przepis to solidy kawał dobrego steka w wykwintnej wersji z sosem na bazie zielonego pieprzu, który ma bardzo orzeźwiający i Zobacz więcej
miesza sie z lekko gorzkim serem, a do tego chrupiace orzechy. Sprobujcie koniecznie! Skladniki: 1 stek wolowy (200g)* 80g sera z niebieska plesnia 1 duzy zabek czosnku 100g dowolnej salaty* garsc Zobacz więcej
Chimichurri to tradycyjny sos argentynski, pelen aromatycznych ziol. Zazwyczaj podaje sie go do mies z grilla i mimo, ze stek wolowy lubie w wersji bardzo minimalistycznej, czyli tylko oproszony Zobacz więcej
Chimichurri to tradycyjny sos argentynski, pelen aromatycznych ziol. Zazwyczaj podaje sie go do mies z grilla i mimo, ze stek wolowy lubie w wersji bardzo minimalistycznej, czyli tylko oproszony Zobacz więcej
Stek z polędwicy na szparagach podawany z guacamole i zasady stekowe :) | LOVE EAT! x Szukaj: 1 June 2015 Facebook Menu główne Przejdź do treści Bez kategorii Pieczywo Śniadania Zupy Sałatki Zobacz więcej
A może coś co kojarzy nam się nie do końca ze zdrową żywnością .... w wersji mniej kalorycznej Składniki: (3 osoby): - bułki hamburgerowe, - 400 g mielonego mięsa wolowego, - 80 g sałaty lodowej - Zobacz więcej
Juz raz o nich pisalam tutaj: http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/04/Steki-wolowe-z-chlebowa-posypka-i-bulczane-knedle.html Jest to tutaj na poludniu Niemiec jeden z najbardziej rozpowszechnionych Zobacz więcej
Wiosna za oknem. Czy u Was także? W Holandii na całego zagoscila Pani Wiosenka wiec z tej okazji trzeba zaczac nieco lżejsze potrawy wprowadzać do naszego jadłospisu. Zaczniemy od tego, ze jesteśmy Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Passionfruit
Karmelizowana cebula

Karmelizowana cebula 61

2
Karmelizowana cebula ( fr. Confit d'oignons, oignons caram élis és ) to idealny dodatek do wielu potraw: używa się jej jako bazy do francuskiej zupy cebulowej, świetnie sprawdzi się również w Zobacz więcej
Stesknilam sie za tym daniem. Jest troche inne od tego, ktore kiedys robilam, ale sos zdecydowanie jeden z lepszych jakie jadlam.W mojej diecie dominuja raczej warzywa, sporadycznie ojawia sie kurczak Zobacz więcej
mowila nam Viki, ze najlepsze w Jerozolimie steki z poledwicy podaja w wschodniojerozolimskiej restauracji Askadinya na ulicy Shimon HaTzadik. A do owych stekow, pieczonych nad aromatycznym drewnem, Zobacz więcej
i formujemy z niego rulon, o średnicy mniejszej niż średnica mięsa. Masło odstawiamy do lodówki. Na patelnie wlewamy olej, dokładamy rozgniecione 2 ząbki czosnku (w łupinkach) i smażymy mięso po 4 Zobacz więcej
namówić na krwisty kęs, to wygraną zwykle mam w kieszeni. I na koniec. Jak już usmażymy nasz stek, zanim wbijemy w niego nóż i widelec- dajmy mu „odpocząć” minutę, choć wiem , że to nie łatwe. Będzie Zobacz więcej