stek wołowy siekany

Steki z polędwicy wołowej w pieprzu i winie Dodane 24 lipca, 2013 w Dania główne Pyszne soczyste mięsko z polędwicy wołowej w towarzystwie winnego sosu. Składniki: 6 plastrów ligawy o grubości ok 1,5 Zobacz więcej
okurrrka
okurrrka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kurrrka!
Argentyna: Sos chimichurri

Argentyna: Sos chimichurri 95

0
Przedstawiam pyszny argentyński sos na bazie pietruszki i oliwy z oliwek do wołowiny i innych grillowanych i pieczonych mięs. Jest popularny także w Peru i Brazylii, teraz ma swoich fanów także w Zobacz więcej
my healthy style
my healthy style Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My healthy style
Stek idealny

Stek idealny 263

0
Dziś przepis na danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na poważniejszą kolację. Solidny kawał mięsa z pewnością zadowoli każdego mężczyznę, a prostota wykonania oraz imponujący efekt Zobacz więcej
Szczerze mówiąc myślałam, że przygotowanie steku jest niezwykle trudne. Jeśli przejrzeliście już poniższy przepis to już wiecie, że nie ma w tym kompletnie nic nadzwyczajnego. A mięsko faktycznie Zobacz więcej
my healthy style
my healthy style Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My healthy style
Stek idealny

Stek idealny 117

0
Dziś przepis na danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na poważniejszą kolację. Solidny kawał mięsa z pewnością zadowoli każdego mężczyznę, a prostota wykonania oraz imponujący efekt Zobacz więcej
Stek z rostbefu to coś co każdy pracujący w pocie czoła człowiek powinien sobie od czasu do czasu zafundować. Żony kochające mężów winny przygotować takie danie dla swoich mężczyzn. Letnia wersja z Zobacz więcej
Sałatka = stek + grilowane letnie letnie warzywa Sałatka z grila? Pewnie! Obfitość letnich warzyw właśnie osiąga swoją pełnię – skorzystaj z niej i przygotuj pyszną sałatkę z grilowanym mięsem i Zobacz więcej
Moja Książka kucharska proponuje dzisiaj na grilla niesamowite STEKI Z MASŁEM IMBIROWYM. Tak przyrządzone steki najlepiej smakują podane z chutneyem z mango, zieloną sałatą w sosie winegret oraz Zobacz więcej
well done! Składniki na 6 porcji (120 kcal porcja): 6 sztuk polędwicy wołowej po 10 dag (ewentualnie antrykotu), sól, pieprz, kminek. Masło czosnkowe (130 kcal porcja): 100g masła, 2 ząbki czosnku, Zobacz więcej
dreszcze. Składniki: 6 bułek hamburgerowych 500 g mielonego mięsa wołowego 12 plastrów sera cheddar 100 g sałaty lodowej cebuli 3 łyżki stołowe ketchupu 3 łyżki domowego majonezu 3 łyżki oleju Zobacz więcej
Stek Diane to danie kuchni amerykańskiej. W latach 40 ubiegłego wieku był popularną pozycją w menu modnych nowojorskich restauracji. Często był przygotowywany wprost przy stolikach gości z uwagi na Zobacz więcej
Przepis inspirowany jest jedną z potraw Jamiego Olivera. Drodzy mięsożercy: zamiast batatów, możemy przygotować stek wołowy, karkówkę wieprzową, lub wymieszać naszą fasolkę z mięsem mielonym. Danie Zobacz więcej
Po wieprzowych Carnitas pora na Carne Asada z wołowiny. Carne Asada wywodzi się z kuchni meksykańskiej, południowo-amerykańskiej oraz krajów ameryki łacińskiej. Dzięki marynowaniu mięso dobrze Zobacz więcej
STEK CHILI W CZERWONYM WINIE Przyjęcia na świeżym powietrzu należą do najwspanialszych letnich rozrywek, choćby dlatego, że są niezobowiązujące i jest wystarczająco dużo czasu na interesujące rozmowy, Zobacz więcej
Sałatka = stek + grilowane letnie letnie warzywa Sałatka z grila? Pewnie! Obfitość letnich warzyw właśnie osiąga swoją pełnię – skorzystaj z niej i przygotuj pyszną sałatkę z grilowanym mięsem i Zobacz więcej
Bryzol Marszałka z pęczakiem i grzybami bryzol Marszałka – www.wolnakuchnia.pl W okresie międzywojennym mięso wołowe było dość drogim produktem, ale nie żałowano go na specjalne okazje i dla Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Zupa Pho

Zupa Pho 202

0
Wietnamska zupa Pho, na wywarze z kości gotowanych przez 24 h. Aromatyczna, pikantna, rozgrzewająca. Liczba porcji: &nbsp Bulion: 1 kg szpikowych kości wołowych i ogonów wołowych1 czerwona Zobacz więcej
Nie wiem, czy wiecie, ale nazwa "hamburger" pochodzi od niemieckiego Hamburga. Pod koniec XVIII wieku steki z solonej, siekanej wołowiny, często z dodatkiem cebuli i bułki tartej (nazywane "stekiem w Zobacz więcej