stek wołowy z kapustą

Majowy weekend się niestety kończy, ale udało mi się trochę pogotować i posmażyć :) Było bardzo gorąco i postanowiłem zrobić coś na chłodno. Znalazłem trochę młodych ziemniaków i zapodzianą główkę Zobacz więcej
Bok choi (pak choi) tochińska zielona kapusta używana wwielu potrawach kuchni orientalnej. Dziś zaproponujemy szybkie dowykonania danie zwołowiną ibok choi. Składniki: 1 nieduża kapusta bok choi 1 Zobacz więcej
marynata ,jak do schabu. Schab pieczemy 20 min w 140 *,po tym czasie pomału wyjmujemy i dokładamy ziemniaki . Mięso polać otrzymanym sosem własnym . Piec wszystko razem 20-25 min w 130 *. Powiązane Zobacz więcej
Czasami mamy ochotę zjeść porządny stek. Steki z polędwicy wołowej są proste i szybkie do zrobienia, a przede wszystkim bardzo smaczne. Na ogół problemem może być czas smażenia, aby mięso wyszło tak Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Masło ziołowe BBQ

Masło ziołowe BBQ 57

0
« Stek wołowy 8211 jak ... Włoska zupa z młodej kapusty » Masło ziołowe BBQ Na warsztatach kulinarnych mieliśmy okazję spróbować świetnego masła, na które przepis również dostałam więc wam Zobacz więcej
soczyste i jędrne. W blenderze natomiast zrobiłam surówkę z białej kapusty, a przygotowanie całego obiadu, dzięki odpowiednim urządzeniom zajęło mi może jakieś 20 minut. Czyli wystarczająco, żebym Zobacz więcej
przyrządzić na grillu. Wersja light: Użyj surowego ananasa, zamiast ananasa z puszki. Pytanie: Czy steki podać od razu po przyrządzeniu? Odpowiedź: Nie. Pozwól im przez kilka minut odpocząć na Zobacz więcej
Wołowina to moje ulubione mięso. Najlepszy lekko krwisty stek:) Niestety w domu nie wszyscy podzielają moje gusta i ciut ją muszę przemycać. Bitki robię dość często w standardowej postaci- z ogórem , Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Kolejny 15-minutowy zestaw obiadowy Jamiego Olivera – bardzo dobry na rozgrzanie. Do przygotowania steków użyłam mieszanki przypraw cajun, której skład zamieszczam pod spodem. Dodatek warzyw na ciepło Zobacz więcej
Jeżeli tylko odpowiednio wcześnie zamarynujemy mięso, to przygotowanie tego smacznego dania zajmie nam parę minut. Polecam! Przepis z książki "Wok i dania z patelni" składniki 250 - 300 g steku Zobacz więcej
W ramach podziękowania za możliwość odkrycia chińskiej kuchni, czasami czekających po powrocie z uczelni gorących obiadów, ja także starałam się coś przygotować. Czasami nawiązując do kuchni polskiej Zobacz więcej
« teraz wykwintnie- tartaletki Noc Śledziożerców i moje ... » polędwica wołowa i była pyszna Czas sobotnio-niedzielny to oddech, wewnętrzne wyciszenie. Moje Szczęście musi naładować swe akumulatory by Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jest Smak
DANIA OBIADOWE

DANIA OBIADOWE 4447

0
Risotto pieczarkowe z boczkiem Zapiekanka z kapusty kiszonej i puree Risotto z łososiem Papryki faszerowane jajkami Kopytka z sosem grzybowym Knedle z pieczarkami i cebulką Gulasz z warzywami Pierś z Zobacz więcej
Osoby, które lubią ostrą orientalną kuchnie (szczególnie tajską bądź japońską) i są z Warszawy, na pewno znają sklep, na tyłach Hali Mirowskiej z wszelkimi spożywczymi dobrodziejstwami sprowadzanymi z Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Mięso z grilla

Mięso z grilla 61

1
marynacie musztardowo – rabarbarowej Stek wołowy Grillowany kurczak w miodowo-tymiankowej marynacie Grillowana wieprzowina w kształcie faworków Grillowany kurczak w kolendrowej marynacie Zobacz więcej
• 72 PRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO: od fazy ataku CHUDE MIĘSO Żeberka cielęce – eskalopki cielęce – krzyżówka wołowa – filet wołowy – wątróbka cielęca – chuda szynka wieprzowa – ozorek wołowy – Zobacz więcej
, że kotletów schabowych w tym momencie przygotowania nie należy solić. To stwierdzenie jest prawdziwe, ale w wypadku przygotowania steku - to mięso wołowe nie lubi być solone przez obróbką cieplną. Zobacz więcej