stek z antrykotu

Antrykot z francuskiego entrecôte, czyli międzyżebrze to część wołowiny - mięsień, który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych do dołu żeber. Zawiera fragment tłuszczu, który sprawia, że Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis na steki - to przepis i wykonanie mojego Męża :) Moje tylko zdjęcia i degustacja - pycha :) Bez zbędnego zadęcia i filozofii robienia steków - bez termometrów, mierzenia poziomu Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Stek z antrykotu z patelni

Stek z antrykotu z patelni 4132

0
Skuszeni dobrymi opiniami o jakości polskiej wołowiny sprzedawanej w Macro, postanowiliśmy sprawdzić czy steki ze znaczkiem QMP - Dobra Wołowina są faktycznie warte swojej ceny. Przygotowałam stek Zobacz więcej
Składniki: dwa steki po 200 gram z antrykotu sól pieprz łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno dwie łyżki masła dodatki: zapiekane ziemniaczki, surówka z marchewki, natka pietruszki Steki Zobacz więcej
Antrykot jest mięsem, które najlepiej, po polędwicy, nadaje się na szybkie, grillowane steki. Plastry antrykotu można przed obróbką cieplną potrzymać czas jakiś w marynacie, by było jeszcze bardziej Zobacz więcej
przepis: SKŁADNIKI: stek z antrykotu (150-200g) pieprz kolorowy ziarnisty gruboziarnista sól dodatkowo: pieczone bataty (przepis: Zobacz więcej
Skład: 1 antrykot wołowy (ok.350g) (polska wołowina - KLIK) sól świeżo zmielony pieprz olej do smażenia 100g masła 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Masło w pokojowej temperaturze mieszamy z Zobacz więcej
Stek z antrykota każdy powinien spróbować tego soczystego kawałka . Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Stek z antrykotu (grilla elektryczny) Soczysty stek z grilla Składniki: 2 Zobacz więcej
Klasyka klasyki, czyli porządny stek, ulubiona potrawa większości mężczyzn. I moja. Najbardziej popularny i bardzo ceniony stek z polędwicy, czy perełki w postaci T-Bone lub Rib Eye, to jednak nie Zobacz więcej
3 steki z antrykotu - ribe eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na Zobacz więcej
i przygotowanie dodatków to już naprawdę łatwe i szybkie czynności. Składniki: kawałek dobrego antrykotu – około 250-300 g czosnek – 3 ząbki świeża pietruszka – garść masło – 1-1,5 łyżki + olej do Zobacz więcej
Mieszanka z Lidla – Seasoning with Sechuan Pepper wpadła mi w ręce niedawno i przyznam szczerze, że po pierwszej degustacji na sucho od razu skojarzyła mi się ze stekami. Jak pomyślałam tak zrobiłam i Zobacz więcej
GOTUJ Z JOLĄ– STEK Z ANTRYKOTU – KULKA – WIZYTA W KUCHNI PINOLI Jakiś czas temu zostałam zaproszona do restauracji Pinola, aby wraz z jej szefem przygotować pyszne steki z antrykotu. Naszym Zobacz więcej
RIB EYE STEAK czyli stek z antrykotu bez kości. Nazwa wzięła się od oczka tłuszczu po środku – tylko nie usuwajmy tego tłuszczu!!! Dobry antrykot charakteryzuje się marmurkiem znajdującym się w tkance Zobacz więcej
Dziś polecam świetnie skomponowany obiad: puree dyniowo-batatowe (*) (już wcześniej na blogu- Post z dnia 03.10.2015:http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/puree-batatowo-dyniowe/), stek z antrykotu z Zobacz więcej
podasz. Przygotowałam dzisiaj przepis w stylu surf and turf czyli połączenie mięsa i owoców morza, postawiłam na tradycyjne połączenie steku z antrykotu i krewetek, ponieważ są zazwyczaj Zobacz więcej
W związku z tym, że moje wpisy dotyczące smażenia steków z rostbefu i polędwicy wołowej są dla was przydatne postanowiłem napisać o kolejnej, ostatniej dobrej chyba już alternatywie dla steka Zobacz więcej
Nie jestem może modna i lubię mięso. Przyznaję, że częściej zjadam ryby lub owoce morza, ale dobrym stekiem raczej nie pogardzę Zauważyłam, że rzeczywiście dość rzadko piszę o mięsie, dlatego dzisiaj Zobacz więcej
Ribeye to najładniej poprzerastana część antrykotu, wycięta pomiędzy 6 i 12 żebrem. Steki z antrykotu, pod warunkiem dobrze sezonowanego mięsa, przez naturalną zawartość równomiernie, marmurkowo Zobacz więcej
Klasyczny rib-eye steak, czyli stek z antrykotu. Za sprawą dość sporej zawartości tłuszczu i właściwej techniki przyrządzania jest bardzo soczysty i delikatny. By danie zbilansować odżywczo podałam je Zobacz więcej