Przepis na stek z antrykotu

Antrykot jest mięsem, które najlepiej, po polędwicy, nadaje się na szybkie, grillowane steki. Plastry antrykotu można przed obróbką cieplną potrzymać czas jakiś w marynacie, by było jeszcze bardziej Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Stek z antrykotu z patelni

Stek z antrykotu z patelni 4547

Skuszeni dobrymi opiniami o jakości polskiej wołowiny sprzedawanej w Macro, postanowiliśmy sprawdzić czy steki ze znaczkiem QMP - Dobra Wołowina są faktycznie warte swojej ceny. Przygotowałam stek Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Steki z antrykotu

Steki z antrykotu 3257

Dzisiejszy przepis na steki - to przepis i wykonanie mojego Męża :) Moje tylko zdjęcia i degustacja - pycha :) Bez zbędnego zadęcia i filozofii robienia steków - bez termometrów, mierzenia poziomu Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Stek z antrykotu

Stek z antrykotu 1134

Dziś proponuję przepis dla wielbicieli dobrych steków. Chętnieprzeczytam o tym jakie lubicie steki, ale na ten czas opowiem Wam o moim sposobie na przygotowanie steku z grilla.Stek przygotowałam z Zobacz więcej
Składniki: dwa steki po 200 gram z antrykotu sól pieprz łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno dwie łyżki masła dodatki: zapiekane ziemniaczki, surówka z marchewki, natka pietruszki Steki Zobacz więcej
Stek z antrykota każdy powinien spróbować tego soczystego kawałka . Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Stek z antrykotu (grilla elektryczny) Soczysty stek z grilla Składniki: 2 Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Stek z antrykotu wołowego

Stek z antrykotu wołowego 1271

Antrykot z francuskiego entrecôte, czyli międzyżebrze to część wołowiny - mięsień, który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych do dołu żeber. Zawiera fragment tłuszczu, który sprawia, że Zobacz więcej
W związku z tym, że moje wpisy dotyczące smażenia steków z rostbefu i polędwicy wołowej są dla was przydatne postanowiłem napisać o kolejnej, ostatniej dobrej chyba już alternatywie dla steka Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Stek z antrykotu

Stek z antrykotu 15

Ech.. kto z nas nie dostał ślinotoku na widok pięknie wysmażonego steka, porządnego kawałka wołowiny. Ja tak. Dlatego kiedy mogę, raz na jakiś czas kupuje w sklepie porządny ładny stek z antrykotu - Zobacz więcej
Przepis, który prezentuję Wam w tym wpisieto istny raj dla mięsożerców i ulubieńców steków. Każdy kto się na nich zna wie doskonale, że na stek najlepszy jest rostbef lub antrykot, a nie najdroższa Zobacz więcej
przepis: SKŁADNIKI: stek z antrykotu (150-200g) pieprz kolorowy ziarnisty gruboziarnista sól dodatkowo: pieczone bataty (przepis: Zobacz więcej
Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy Zobacz więcej
Skład: 1 antrykot wołowy (ok.350g) (polska wołowina - KLIK) sól świeżo zmielony pieprz olej do smażenia 100g masła 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Masło w pokojowej temperaturze mieszamy z Zobacz więcej
Danie typowe dla mięsożerców, soczyste mięsko i do tego smażone rydze i sałatka. W rezultacie pyszny obiad na stole, lubicie steki? Każdy przygotowuje je na swój jedyny i niepowtarzalny sposób aby Zobacz więcej
Stek z antrykotu z pieczonymi młodymi ziemniakami | Cookuj.pl Zaloguj Załóż konto Strona główna Przepisy Ciasta • Ciasta drożdżowe • Ciasta kruche • Ciasta ucierane • Ciasta czkoladowe • Ciasta z Zobacz więcej
3 steki z antrykotu - ribe eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na Zobacz więcej
RIB EYE STEAK czyli stek z antrykotu bez kości. Nazwa wzięła się od oczka tłuszczu po środku – tylko nie usuwajmy tego tłuszczu!!! Dobry antrykot charakteryzuje się marmurkiem znajdującym się w tkance Zobacz więcej
Nie jestem może modna i lubię mięso. Przyznaję, że częściej zjadam ryby lub owoce morza, ale dobrym stekiem raczej nie pogardzę Zauważyłam, że rzeczywiście dość rzadko piszę o mięsie, dlatego dzisiaj Zobacz więcej
Nadszedł tendzień,w którymmój mężczyzna doczekał się – przyrządziłam mu steka, o którym rozmawialiśmy wielokrotnie (najczęściej około północy, przed spaniem). Pochwalił i powiedział, że bardzo smaczny Zobacz więcej
Ribeye to najładniej poprzerastana część antrykotu, wycięta pomiędzy 6 i 12 żebrem. Steki z antrykotu, pod warunkiem dobrze sezonowanego mięsa, przez naturalną zawartość równomiernie, marmurkowo Zobacz więcej