stek z dzika

Sezon szparagowy już prawie zakończony, ale jeśli uda Wam się jeszcze znaleźć te wspaniałe warzywa to polecam je w wersji grillowanej, z truskawkami (super pasują). Do tego dobre mięso lub jajko w Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Przepisy z ananasem to zestawienie potraw oraz deserów na ananasowe pyszności. Znajdziesz tu inspiracje na wypieki, podanie ananasa z grilla, propozycje dań wytrawnych na obiad, śniadanie lub kolację. Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Steki z kangura

Steki z kangura 416

0
Ponieważ lubię próbować nowych smaków, jak tylko w moim ulubionym markecie mięso z kangura się pojawiło musiałam kupić i wypróbować. Muszę się przyznać że jest znakomite, delikatne i kremowe z serii Zobacz więcej
Często zdarza się nam, że chcemy otworzyć w domu jakieś wyraźne taniczne, beczkowe wino. Wyznaję zasadę, że każdego wina powinno się próbować w akompaniamencie jakiejś potrawy lub chociaż drobnej, ale Zobacz więcej
Siedzi we mnie czasemtaki dziki, który mruży oczy, mruczyioblizuje się na widok wielkiego plastra czerwonego mięsa. Więc, by dzikiemu przy niedzieli radośćsprawić sięgnęłam po jedynego możliwego do Zobacz więcej
gulasz z dzika podana z konfiturą żurawinową. Czerwone wino doskonale wydobywa smak mięsa i wzbogaca smak całej potrawy. A na deser ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina polane sosem Zobacz więcej
, łatwo znaleźć je w sklepach obok takich specjałów jak ślimaki czy mięso dzika lub sarny, albo choćby rekina – teraz świat stoi dla nas otworem. Z pewnością takie rarytasy są dużo droższe niż w Zobacz więcej
niż zapuszkowany, a dodatek smakowego masła jest po prostu obłędny! :) STEKI Z TUŃCZYKA Z MASŁEM POMARAŃCZOWO-SARDELOWYM I PAPRYKOWYM RYŻEM (2 porcje) 2 steki z tuńczyka, 50g miękkiego masła, 3 Zobacz więcej
degustacji spróbowaliśmy siedmiu win, białych i czerwonych. Serra del Conte Verdicchio dei Castelli do Jesi DOC Classico 2011, 35 zł Białe wytrawne wino, zrobione w 100 procentach ze szczepu Zobacz więcej
degustacji spróbowaliśmy siedmiu win, białych i czerwonych. Serra del Conte Verdicchio dei Castelli do Jesi DOC Classico 2011, 35 zł Białe wytrawne wino, zrobione w 100 procentach ze szczepu Zobacz więcej
z dzika (64zł), stek z halibuta (48zł), grillowana polędwica z tuńczyka (63zł). Obok tych wykwintnych dań do wyboru były jeszcze przystawki, zupy, sałatki i desery. Ciekawa pozycją w menu była Zobacz więcej
nie łosoś. Nasłucha się człowiek,naczyta,napatrzy, to potem ma dylematy... Trzeba zadać sobie nieco trudu i zakupić dzikiego łososia. Ten żyje wolno, mięso ma bardziej zwarte i nie tak delikatne. No Zobacz więcej
cukrowy dziki ryż Sposób przygotowania: Do rondelka wlewamy sos teriyaki, dodajemy drobno posiekany imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej sezamowy. Całość mieszamy, doprawiamy solą i Zobacz więcej
wakacji na Wyspie Młyńskiej, która znajduje się tutaj oraz filmów, które znajdują się tutaj. Wakacje trwały 3 dni. W tym czasie zwiedziliśmy po raz kolejny całą Wyspę Młyńską, ogród zoologiczny w Zobacz więcej
Tak się kiedyś zastanawiałam, jaka potrawa byłaby najbardziej amerykańska, ale taka naprawdę stara i wywodząca się z amerykańskich tradycji i doszłam do wniosku, że musiało by to być indiańskie, Zobacz więcej
, ile trzeba do upieczenia placuszków. Drugie śniadanie (265 kcal) – Kakaowy mus z avocado, czyli zdrowo i słodko Jak przygotujemy mus, to dobrze byłoby schłodzić go przez przynajmniej godzinę w Zobacz więcej
jej risotto jest unikalne. Z dodatkiem krewetek, małży lub kałamarnicy otrzymamy risotto ala marinara, z dodatkiem zielonego groszku, szynki i parmezanu podaje się zwykle risi e bisi. Powiem Wam Zobacz więcej
było dużo smacznego mięsa i wędzonki, która nadawała wspaniały zapach. Bardzo gęsta zupa, w zasadzie eintopf, z lekkim kwaskiem. Rozgrzewająca, dobra na jesień. Rumpuć – Restauracja Zagroda Zobacz więcej