stek z dzika

Sezon szparagowy już prawie zakończony, ale jeśli uda Wam się jeszcze znaleźć te wspaniałe warzywa to polecam je w wersji grillowanej, z truskawkami (super pasują). Do tego dobre mięso lub jajko w Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Naleśnikowym Ryba po Japońsku Ananasowe Cupcakes Lekki Tort Ananasowo-Kokosowy Roladki z Kurczaka Wypełnione Pesto na Frytkach z Pietruszki w Sosie Ananasowym Pizza Hawajska z Krewetkami Kurczak Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Steki z kangura

Steki z kangura 541

0
Ponieważ lubię próbować nowych smaków, jak tylko w moim ulubionym markecie mięso z kangura się pojawiło musiałam kupić i wypróbować. Muszę się przyznać że jest znakomite, delikatne i kremowe z serii Zobacz więcej
Często zdarza się nam, że chcemy otworzyć w domu jakieś wyraźne taniczne, beczkowe wino. Wyznaję zasadę, że każdego wina powinno się próbować w akompaniamencie jakiejś potrawy lub chociaż drobnej, ale Zobacz więcej
Siedzi we mnie czasemtaki dziki, który mruży oczy, mruczyioblizuje się na widok wielkiego plastra czerwonego mięsa. Więc, by dzikiemu przy niedzieli radośćsprawić sięgnęłam po jedynego możliwego do Zobacz więcej
. Aromatyczna, pachnąca ziołami wołowina, lekko słodkie, a jednocześnie pikantne puree z czerwonych ziemniaków i podduszone w sosie pieczarki to według mnie najlepsza kompania do czerwonego, Zobacz więcej
, łatwo znaleźć je w sklepach obok takich specjałów jak ślimaki czy mięso dzika lub sarny, albo choćby rekina – teraz świat stoi dla nas otworem. Z pewnością takie rarytasy są dużo droższe niż w Zobacz więcej
niż zapuszkowany, a dodatek smakowego masła jest po prostu obłędny! :) STEKI Z TUŃCZYKA Z MASŁEM POMARAŃCZOWO-SARDELOWYM I PAPRYKOWYM RYŻEM (2 porcje) 2 steki z tuńczyka, 50g miękkiego masła, 3 Zobacz więcej
degustacji spróbowaliśmy siedmiu win, białych i czerwonych. Serra del Conte Verdicchio dei Castelli do Jesi DOC Classico 2011, 35 zł Białe wytrawne wino, zrobione w 100 procentach ze szczepu Zobacz więcej
degustacji spróbowaliśmy siedmiu win, białych i czerwonych. Serra del Conte Verdicchio dei Castelli do Jesi DOC Classico 2011, 35 zł Białe wytrawne wino, zrobione w 100 procentach ze szczepu Zobacz więcej
z dzika (64zł), stek z halibuta (48zł), grillowana polędwica z tuńczyka (63zł). Obok tych wykwintnych dań do wyboru były jeszcze przystawki, zupy, sałatki i desery. Ciekawa pozycją w menu była Zobacz więcej
nie łosoś. Nasłucha się człowiek,naczyta,napatrzy, to potem ma dylematy... Trzeba zadać sobie nieco trudu i zakupić dzikiego łososia. Ten żyje wolno, mięso ma bardziej zwarte i nie tak delikatne. No Zobacz więcej
cukrowy dziki ryż Sposób przygotowania: Do rondelka wlewamy sos teriyaki, dodajemy drobno posiekany imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej sezamowy. Całość mieszamy, doprawiamy solą i Zobacz więcej
), pojechaliśmy tramwajem na Babią Wieś i Żupy, gdzie zbieraliśmy pierwsze kasztany, które były prezentem od babci Trudzi, pływaliśmy kajakiem po Brdzie i oczywiście odwiedziliśmy kilka lokali =) Zobacz więcej
lepsze warunki pieczenia, tym dziura w środku placka większa i łatwiej w niej coś upchnąć. Do środka pity możemy włożyć różne, różniste farsze. Dziś, będzie to, pochodzące z Meksyku, chilli. Około 70 Zobacz więcej
, ile trzeba do upieczenia placuszków. Drugie śniadanie (265 kcal) – Kakaowy mus z avocado, czyli zdrowo i słodko Jak przygotujemy mus, to dobrze byłoby schłodzić go przez przynajmniej godzinę w Zobacz więcej
jej risotto jest unikalne. Z dodatkiem krewetek, małży lub kałamarnicy otrzymamy risotto ala marinara, z dodatkiem zielonego groszku, szynki i parmezanu podaje się zwykle risi e bisi. Powiem Wam Zobacz więcej
było dużo smacznego mięsa i wędzonki, która nadawała wspaniały zapach. Bardzo gęsta zupa, w zasadzie eintopf, z lekkim kwaskiem. Rozgrzewająca, dobra na jesień. Rumpuć – Restauracja Zagroda Zobacz więcej