stek z łososia w piekarniku

Dzisiaj na obiad mieliśmy rekina:) Ryba niecodzienna acz niedroga. Mięso delikatne, smaczne, z puree ziemniaczanym i pomidorkiem smakuje super. Na nieszczęście jednak dla niej dołożyliśmy sobie na Zobacz więcej
do wykonania tylko łososia, przyprawę w młynku do steków od Kotanyi, świeży rozmaryn i karbowane frytki od McCain. Frytki (900 g) piekły się 12 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni z Zobacz więcej
« Tarta sernikowa z malinami Łosoś zapiekany z papryką Najpierw pozwolę sobie podziękować Lutce, Loriell oraz Ani za wyróżnienie w zabawie blogowej. Nie chcę w niej brać udziału, ale naturalnie cieszę Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Łosoś smażony

Łosoś smażony 15120

4
Łosoś smażony Łosoś smażony czyli przepis Karola – łososiowego mistrza na idealnie delikatnego łososia. Jak zrobić łososia, żeby był soczysty – sekretem jest krótkie smażenia a następnie dopiekanie w Zobacz więcej
W czasie tegorocznych wakacji nasz grill nie ma odpoczynku. Pieczemy na potęgę mięsa, ryby i warzywa. Jedyne czego nasz grill nie zaznał to kiełbasa i karkówka. Hitem okazały się wielkie krewetki, Zobacz więcej
Stek z łososia glazurowany sosem musztardowo-koperkowym Podawany na roszponce z dodatkiem placuszków z ciasta francuskiego. Pomysł na szybką, ale jednocześnie niebanalną kolację. Placuszki z ciasta Zobacz więcej
ŁOSOŚ W CHRZANOWYM SOSIE Nadrabiam wielkanocne zaległości. Przepis Adama Chrząstowskiego (nic nie zmieniałam, więc cytuję za autorem). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego Zobacz więcej
ze śmietaną i porem w podwójnej ilości, posypaną płatkami migdałowymi jeszcze ok 20-25 min. Filety i steki możemy również przygotować na patelni bez zapiekania w piekarniku. W tym celu musimy rybę Zobacz więcej
Kuroniem :) Każda grupa przygotowywała inne dania. Steki, placki ziemniaczane, papaja w cieście.. to tylko niektóre przysmaki innych grup :) My skupiliśmy się głownie na rybach. Na przystawkę Zobacz więcej
ulubionych ziół), dufinkami lub frytkami. Do tego bukiet sałat i ewentualnie soczyste pomidory lub grillowane warzywa (cukinia, papryka, bakłażan). Propozycje na wybrane inne dania z grilla wraz z Zobacz więcej
Pewnego dnia naszła mnie ochota na rybkę...chyba to przez to, że dzień wcześniej zobaczyłam, że w pobliskim sklepie stek z łososia ma promocyjną cenę...ech, co ta promocja robi z człowieka... Zobacz więcej
Jakoś się ostatnio do tego łososia przyczepiłam. Może dlatego, że wszyscy wokół go uwielbiają, a ja jakoś niespecjalnie. Postanowiłam więc go w końcu oswoić. Nie pomógł mu ani piekarnik, ani ukochany Zobacz więcej
Dieta zmienia wiele. Tego, że zmianie ulegną preferencje smakowe się nie spodziewałam. Od najmłodszych lat byłam wielką przeciwniczką ryb i wszelkich owoców morza. Obecnie przepadam za łososiem i Zobacz więcej
Zielone z czerwonym. Słodkie i gorzkie. Sól i pieprz. Olej i sezam. Francja i Norwegia. Ryba i warzywa. Łosoś i ciasto francuskie. Bon appétit! lub może po prostu God appetitt! Składniki (na 2 Zobacz więcej
Dzisiejsze danie przygotowałam z gotowychmrożonychfiletów z łososia. Oczywiście zdecydowanie wolę tegoświeżego, ale nie zawsze można go mieć wzasięguręki, a lodówka jest przecieżtak blisko, a w niej Zobacz więcej
Dziś przedstawiam Wam propozycje dań obiadowych z rybą w roli głównej,bo jak wiadomo rybki zdrowe są i trzeba ich dużo jeść. Nie tylko w Wielki Piątek, ale i każdego dnia. Znajdziecie tu ryby nieco Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Łosoś w sosie Ajvar

Łosoś w sosie Ajvar 92

0
Przepis na takiego łososia przyniosłam z warsztatów z Karolem Okrasą. Pisałam Wam jakiś czas temu, że byłam razem z córką na takich warsztatach. Lubię Karola Okrasę, jego przepisy, program w mojej Zobacz więcej
Potrzebny czas: 60 minut Moja ocena dania: 5 Składniki (dla 2 osób): - 2 filety z łososia - sól - pieprz (ja użyłam cytrynowego) - suszona kolendra - oliwa z oliwek SOS: - 1 łyżeczka miodu - sok z Zobacz więcej
Pora najwyższa wrzucić coś nowego. Dzisiejszą propozycją będzie łosoś. Jako że sam w sobie po pewnym czasie staje się nudny, warto trochę poimprowizować z nim. Pomysł nie jest rewolucyjny, bo zapewne Zobacz więcej
sąstosunkowo rzadko.Uważam,że najsmaczniejsze są ryby świeże,ate mrożonechoćnie pozbawione wartościodżywczych dają tylko namiastkę ich prawdziwego smaku.Kto ma więc dostęp doświeżychrybnależydo Zobacz więcej