stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej. receptura: Grzegorz Cielecki Składniki: Polędwica wołowa – 250g Oliwa- 2 łyżki Masło- 2 łyżki Śmietana - 4 łyżki Ziemniaki – 130g Marchew – 50g Kalafior- 50g CZYTAJ CAŁOŚĆ: Zobacz więcej
Mamy dobrej jakości mięsiwo i co tu z niego zrobić? No oczywiście że steki, pyszne, soczyste steki. Można użyć oczywiście do innych dań ale czemu nie szybko i pysznie? Zachęcam do smażenia steków. Zobacz więcej
Polędwica to najdroższa część wołowego - cena 1 kg waha się w granicach 85 zł. Nic jednak nie zastąpi steku z najprawdziwszej polędwicy. Można je podrabiać antrykotem, ligawą, ale to już nie ta klasa. Zobacz więcej
Grube (ok. 2,5 cm) steki z polędwicy wołowej można zrobić bez żadnych dodatków. Czasem nawet bez soli i pieprzu jeśli mięso jest pierwszej jakości. Za to z kieliszkiem dobrego wina... U nas polędwica Zobacz więcej
się jakoś złożyło, że udało mi się tam kupić odrobinę poledwicy wołowej, oczywiście w bardzo słonej cenie, ale warto było. Poniżej prezentuję rezultat w postaci wspaniałych steków wołowych. Pierwszy Zobacz więcej
jpgotuje
jpgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JP Gotuje
Stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej 1026

0
skip to main | skip to sidebar Ponieważ jestem bardzo mięsożernym typem, uwielbiam steki! Nieważne jak duży się trafi i tak zawsze mi mało ;) Najważniejsze w steku jest mięso - dobra polędwica wołowa. Zobacz więcej
Stek z polędwicy wołowej Aktualnie polecamy: Owocowa rozpusta KATEGORIE Obiady (52) Wegetariańskie (45) Lekkie i zdrowe (44) Kolacje (33) Mięsne (32) Słodkości (27) Owocowe pyszności (26) Więcej Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Steki z polędwicy wołowej

Steki z polędwicy wołowej 1263

2
Moja miłość do steków długo pozostawała nieodwzajemniona. Wszystkie próby kończyły się spektakularnymi katastrofami. Suche, twarde, przesmażone – udało mi się zepsuć steki na każdy chyba możliwy Zobacz więcej
Kolejny i ostatni już przepis na danie, które przygotowaliśmy przy okazji warsztatów kulinarnych w Culinary Atelier by Roszak w Poznaniu, prowadzonych przez szefa kuchni, Tomasza Roszaka. Jako że Zobacz więcej
Cześć =) Steki z wołowej polędwicy, to jedna z ulubionych potrawi specjalności Kasztanowej Kuchni =) Dziś zapraszamy na stekiprzyrządzone napatelni grillowej. Należy je smażyć po 5-7 minut z każdej Zobacz więcej
Cześć =) Miękkie i delikatne mięso z polędwicy wołowej, to jeden z najbardziej cenionych mięsnych rarytasów. Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na grube i krwiste steki grillowane. Idealnie przypieczone Zobacz więcej
Cześć =) Dziś kolejna wersja steku z polędwicy wołowej - tym razem z serem pleśniowym i frytkami. Sery z pleśnią, jak na przykład gorgonzola, stanowią wspaniały dodatek do steków i burgerów wołowych. Zobacz więcej
Dla wszystkich miłośników steków, a więc w przeważającej części dla facetów:) Składniki:-4cm kawałek polędwicy wołowej -oliwa z oliwek -świeże igły rozmaryn -świeżo zmielony czarny pieprz -bagietka Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
O wołowinie. Polędwica wołowa i steki co na to tato. - Cztery Smaki Primary Mobile Navigation Health & Diet Dukana Faza 1 – atak Dukana Faza 2 P – naprzemienna Dukana Faza 2 W – naprzemienna Zobacz więcej
O wołowinie. Polędwica wołowa i steki co na to tato. - Cztery Smaki Primary Mobile Navigation Dieta Dukana Faza 1 – atak Faza 2 P – naprzemienna Faza 2 W – naprzemienna Dozwolone Dodatki Dziennik Zobacz więcej
Pyszny soczysty stek z polędwicy wołowej w wersji średnio wysmażonej a jako dopełnienie upieczone na chrupiąco szparagi i mieszanka świezych warzyw z truflowym sosem balsamicznym.Całość tworzy Zobacz więcej