stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej. receptura: Grzegorz Cielecki Składniki: Polędwica wołowa – 250g Oliwa- 2 łyżki Masło- 2 łyżki Śmietana - 4 łyżki Ziemniaki – 130g Marchew – 50g Kalafior- 50g CZYTAJ CAŁOŚĆ: Zobacz więcej
Mamy dobrej jakości mięsiwo i co tu z niego zrobić? No oczywiście że steki, pyszne, soczyste steki. Można użyć oczywiście do innych dań ale czemu nie szybko i pysznie? Zachęcam do smażenia steków. Zobacz więcej
Polędwica to najdroższa część wołowego - cena 1 kg waha się w granicach 85 zł. Nic jednak nie zastąpi steku z najprawdziwszej polędwicy. Można je podrabiać antrykotem, ligawą, ale to już nie ta klasa. Zobacz więcej
Grube (ok. 2,5 cm) steki z polędwicy wołowej można zrobić bez żadnych dodatków. Czasem nawet bez soli i pieprzu jeśli mięso jest pierwszej jakości. Za to z kieliszkiem dobrego wina... U nas polędwica Zobacz więcej
się jakoś złożyło, że udało mi się tam kupić odrobinę poledwicy wołowej, oczywiście w bardzo słonej cenie, ale warto było. Poniżej prezentuję rezultat w postaci wspaniałych steków wołowych. Pierwszy Zobacz więcej
jpgotuje
jpgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JP Gotuje
Stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej 1040

0
skip to main | skip to sidebar Ponieważ jestem bardzo mięsożernym typem, uwielbiam steki! Nieważne jak duży się trafi i tak zawsze mi mało ;) Najważniejsze w steku jest mięso - dobra polędwica wołowa. Zobacz więcej
Stek z polędwicy wołowej Aktualnie polecamy: Owocowa rozpusta KATEGORIE Obiady (52) Wegetariańskie (45) Lekkie i zdrowe (44) Kolacje (33) Mięsne (32) Słodkości (27) Owocowe pyszności (26) Więcej Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Steki z polędwicy wołowej

Steki z polędwicy wołowej 1277

2
Moja miłość do steków długo pozostawała nieodwzajemniona. Wszystkie próby kończyły się spektakularnymi katastrofami. Suche, twarde, przesmażone – udało mi się zepsuć steki na każdy chyba możliwy Zobacz więcej
Kolejny i ostatni już przepis na danie, które przygotowaliśmy przy okazji warsztatów kulinarnych w Culinary Atelier by Roszak w Poznaniu, prowadzonych przez szefa kuchni, Tomasza Roszaka. Jako że Zobacz więcej
Cześć =) Steki z wołowej polędwicy, to jedna z ulubionych potrawi specjalności Kasztanowej Kuchni =) Dziś zapraszamy na stekiprzyrządzone napatelni grillowej. Należy je smażyć po 5-7 minut z każdej Zobacz więcej
Cześć =) Miękkie i delikatne mięso z polędwicy wołowej, to jeden z najbardziej cenionych mięsnych rarytasów. Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na grube i krwiste steki grillowane. Idealnie przypieczone Zobacz więcej
Cześć =) Dziś kolejna wersja steku z polędwicy wołowej - tym razem z serem pleśniowym i frytkami. Sery z pleśnią, jak na przykład gorgonzola, stanowią wspaniały dodatek do steków i burgerów wołowych. Zobacz więcej
Dla wszystkich miłośników steków, a więc w przeważającej części dla facetów:) Składniki:-4cm kawałek polędwicy wołowej -oliwa z oliwek -świeże igły rozmaryn -świeżo zmielony czarny pieprz -bagietka Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach. Zobacz więcej
jajecznica Jajka jajko jogurt jovi kakao kapusta kawa kielki kielkowanie kiszony Klops kolacja konfitura korniszon krem ksiazka Kurczak leczo lifestyle light lody maślanka mel.b mieso mieso mielone Zobacz więcej
O wołowinie. Polędwica wołowa i steki co na to tato. - Cztery Smaki Primary Mobile Navigation Dieta Dukana Faza 1 – atak Faza 2 P – naprzemienna Faza 2 W – naprzemienna Dozwolone Dodatki Dziennik Zobacz więcej
Pyszny soczysty stek z polędwicy wołowej w wersji średnio wysmażonej a jako dopełnienie upieczone na chrupiąco szparagi i mieszanka świezych warzyw z truflowym sosem balsamicznym.Całość tworzy Zobacz więcej