steki minutowe

Stek minutowy to wyjątkowy stek. Robimy go z cienkich kawałków wołowiny grubości około 1 cm.I jak nazwa mówi - smażymy około minuty z każdej strony. Błyskawiczne, pewne i pyszne.Wychodzi za każdym Zobacz więcej
składników mineralnych. W 100 g wołowina ma aż 20 g zdrowego białka i tylko około 3 g tłuszczu. Warto po nią sięgać jak najczęściej, aby urozmaicić swoją dietę i dostarczyć organizmowi wszystkich Zobacz więcej
podniebieniu odrobinę przyjemności. SKŁADNIKI: (na 2 porcje) 320g wołowego steka minutowego kolorowy pieprz gruboziarnisty szczypta soli morskiej lub himalajskiej 1 mały batat (ok. 230g) 240g Zobacz więcej
Niektórzy kucharze chwalą się i prezentują 15 lub 20-minutowe dania czy posiłki. 2diet wyszło o krok do przodu i przygotowało dla was dosłownie 3-minutową słatkę. Możecie z powodzeniem serwować ją do Zobacz więcej
Składniki: jajko ugotowane na twardo fasolka szparagowa ugotowany ziemniak pomidorki koktajlowe tuńczyk (najlepiej wysmażony stek lub kawałki z puszki) kilka czarnych oliwek filety anchois w oliwie Zobacz więcej
Aga Trzaska
Aga Trzaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzaski w kuchni
Prostota rządzi!

Prostota rządzi! 1775

0
Wołowina to chyba moje ulubione mięso. Ostatnio kupiliśmy duży kawał pięknej polędwicy wołowej i na pierwszy rzut poszły najprostsze na świecie steki. Składniki: plastry polędwicy wołowej, mniej Zobacz więcej
Bingo!!! Idealny sposób na soczyste grillowane steki z wołowiny. Od kogo? Od kochanego Jamiego oczywiście :) A do tego pikantny ratatouille, czyli jak dla mnie dowód na to, że bakłażan jednak potrafi Zobacz więcej
Kolejny 15-minutowy zestaw obiadowy Jamiego Olivera – bardzo dobry na rozgrzanie. Do przygotowania steków użyłam mieszanki przypraw cajun, której skład zamieszczam pod spodem. Dodatek warzyw na ciepło Zobacz więcej
!!!!!!!!!!!!! Boeuf Strogonow Jamiego (z moimi zmianami): 1 kubek ryżu basmati, 1 opakowanie szpinaku baby, 2 małe czerwone cebule, 1 garść ogórków koserwowych, 1 pęczek natki pietruszki, 300 g Zobacz więcej
Witajcie! Coraz częściej jest kupywana i coraz popularniejsza staje się wołowina w formie steku i tzw steki minutowe. Trzeba wiedzieć że takie steki minutowe to ładnie i poprawnie ucięte mięso lecz Zobacz więcej
Prosto, pysznie, szybko. Dlaczego sama wcześniej na to nie wpadłam? W każdym razie, Amerykanie wpadli na ten pomysł już dawno, i bardzo dobrze! To idealny wybór, kiedy potrzebujemy konkretnego Zobacz więcej
kotleta z ziemniakami. :) Składniki: (2 porcje) steki: 2 steki z udźca wołowego (użyłam minutowych) gałązka świeżego rozmarynu pół stołowej łyżki pieprzu kolorowego w ziarenkach 2 ziarna jałowca 2 Zobacz więcej
Stek panierowany, czyli Chicken Fried Steak jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni południowych Stanów Zjednoczonych. Najstarszy przepis na to danie możemy znaleźć w książce The Virginia Zobacz więcej
" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki dla 5 osób : 6-7 plastrów udźca wołowego ( ja kupuję ostatnio Zobacz więcej
z truskawek z kremem Czytaj dalej Niskokaloryczna zupa krem ze szparagów 80 kcal Czytaj dalej Szparagi – przepisy niskokaloryczne Czytaj dalej Niskokaloryczne rolady śląskie Czytaj dalej Roladki Zobacz więcej
zapisania kopii, to koniec z relacjami ;fDzień zaczęliśmy od wymeldowaniu się z hotelu i pieszej wycieczki do Pavitos Bus Station, skąd mieliśmy ruszyć do Ollantaytombo, jednak po 5 minutowym Zobacz więcej
tej książce. W końcu kupiłam książkę i ja. Jest ona podzielona na tematyczne rozdziały: Dania 20-minutowe. Znajdziemy tu propozycje dań dla osób zajętych, wracających późno do domu, które chcą Zobacz więcej
/ Stek wołowy z udźca ze smażoną sałatką i brzoskwinią Receptura na 2 porcje: – 2 x 150g steki wołowe z udźca – 1/2 szklanki whisky – 20 ml sosu sojowego – łyżka miodu, najlepiej wielokwiatowego – Zobacz więcej
wyróżnieniem, jednakże do tego musieliśmy wyrazić zgodę na występ w programie, którego emisja będzie 28.01 i 04.02 o 15.00 na antenie kuchni plus. Będą to dwa odcinki 45 minutowe, które ukażą w Zobacz więcej
ciekawego koloru, orazniesamowitego dymnego aromatu. Wpołączeniu zaromatycznymi migdałami wyszła super fajna całość, choć oczywiście chlebowi puryści (czyt.mój mąż) będą kręcić nosem. Ja już widzę Zobacz więcej