stir fry z wołowiną i papryką

w tzw."między czasie" oderwiesz się od patelni. Danie dla zabieganych, bo można je przygotować w 20 minut... Stir-Fry z wołowiną, papryką i makaronem soba porcja dla 2 osób 125 g makaronu soba Zobacz więcej
Stir fry z wołowiny i papryk to szybka oraz smaczna propozycja na danie obiadowe. Stir fry to nic innego jak sposób przyrządzania potraw, polegający na smażeniu składników na bardzo gorącej, niezbyt Zobacz więcej
składniki. Metoda stir fry polega na szybkim smażeniu mięsa i warzyw w mocno rozgrzanym woku*, dzięki czemu warzywa pozostają przyjemnie chrupiące. Marchewkę obieramy i kroimy w julienkę. Szalotkę Zobacz więcej
Szybko, efektownie, smacznie, zdrowo i orientalnie- tak można opisać to danie. Smak jest rewelacyjny - pikantne przyprawy, krucha wołowina, słodka papaja i wyrazisty imbir. Danie jest sycące i ma Zobacz więcej
Witam w te już o wiele chłodniejsze, prawie jesienne dni. Ponurą i pochmurną aurę trzeba sobie rekompensować kolorami w kuchni i na talerzu, dlatego u mnie dziś żółty omlecik, zielone brokuły i Zobacz więcej
Pomarańczowa wołowina jajko ząbekczosnku papryka czerwona 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżkamąki ziemniaczanej 300 g wołowiny (np z udźca) 1/2 szklanki oleju do smażenia sezam kolendra lub natka ryż Zobacz więcej
Dziś zapraszam na kolejne danie z kuchni chińskiej, przygotowane metodą Stir-Fry. Polecam je nie tylko ze względu na szybkie przygotowanie – dania mają świetny smak i aromat. Danie nie potrzebuje Zobacz więcej
Bułki z pieczarkami i ... » Wieprzowina w sosie bazyliowym z trawą cytrynową Z przyjemnością przyjęłam kolejną paczkę z produktami firmy Blue Dragon. Tym razem testowaliśmy produkty z kuchni Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Stir fry z wołowiną

Stir fry z wołowiną 190

0
Aromatyczne, pikantne stir fry, z dodatkiem wołowiny i dużej ilości warzyw, to szybkie, bo przygotowane w dwadzieścia minut, proste danie, z moim ukochanym, orientalnym akcentem. Uwielbiam tą metodę Zobacz więcej
Dziś poniedziałek. Ten dzień tygodnia dla wielu osób jest ciężki. Jeśli nie macie siły dziś gotować - mam dla Was danie, które zrobicie w 15 - 20 minut. Danie proste w wykonaniu i pyszne zarazem. Stir Zobacz więcej
Udon to chyba mój ulubiony rodzaj makaronu – mięciusi, pyszniusi. Stir-fry to mój ulubiony sposób przygotowywania makaronu – szybko, zdrowo i nie ma dużo zmywania :D Fajny, lekki, orientalny smak Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj blogaObserwujesz bloga
starvingcool
Limonkowe stir-fry

Limonkowe stir-fry 113

2
Stir-fry czyli szybkie smażenie. Chińska technika, która świetnie sprawdza się podczas przygotowywania ekspresowego obiadu. Makaron równie dobrze możemy zastąpić ryżem bądź innym makaronem chińskim Zobacz więcej
będzie następnym razem. A tymczasem zapraszam Was na makaron stir-fry z wołowiną. Ostry, słony i słodkawy jednocześnie, a do tego gotowy w 20 minut. Składniki (1 porcja): 120g wołowiny (u mnie z Zobacz więcej
Lola
Lola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Commandaria
Stir Fry z makaronem

Stir Fry z makaronem 194

0
Stir Fry z makaronem Pycha, po prostu pycha! Chrupiące i soczyste warzywa z długimi nitkami makaronu oplecione sosem Teriyaki i sojowym. Do tego można dodać mięso, pokrojoną w cienkie paseczki Zobacz więcej
Wspólne gotowanie, nie ma nic wspanialszego kiedy dwoje bliskich sobieludzirazem przygotowują posiłek. W tą sobotę mój mąż zaproponował, że razem zrobimy obiad. Po przeglądnięciu książki "Wok and Zobacz więcej
Po pracy wybieram dania szybkie, które mogę przygotować błyskawicznie. Taka jest właśnie smażona mielona wołowina z brokułami – danie typu stir-fry. Wszystko można przygotować w czasie, gdy ryż się Zobacz więcej
Stir fry to pochodząca z Chin technika gotowania, w której produkty wchodzące w skład dania smażone są na mocno rozgrzanym oleju i często mieszane. Składniki w daniach przygotowanych tą metodą Zobacz więcej
kapustę, miso icurry. Smażymy ok minuty, dodajemy groszek, mleko kokosowe imieszając dusimy ok 3 minut. Makaron gotujemy wgprzepisu naopakowaniu. Dorzucamy kiełki imakaron donaszego curry. Mieszamy Zobacz więcej
for meat 500 g of tomato passata (95.5% of tomato sauce) 6 oz / 170 g jumbo pasta shells 1 teaspoon olive oil 6 oz / 170 g Monterey Jack cheese with Jalopeno (or other sharp), grated on large mesh Zobacz więcej